Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Mr_Stian

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Mr_Stian sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Heisann. Holder på med ett nytt HA oppsett hjemme og har begynt å lage meg ett picture elements card. Her vil jeg ha opp noen målere for strøm også. Men jeg får ikke dette til. Googlet litt og fant en gammel tråd hvor de referrerte til ett custom gauge-card.js fil blant annet. Men får bare feilmelding når jeg legger dette inn. Noen som har fått til å få en måler inn på ett picture elements card? I tillegg så har jeg noen knapper her som skrur av og på lys. Dette funker fint. Men jeg har og lyst å kunne dimme fra samme knapp ved å bruke hold funksjonen. Er dette mulig? Har prøvd å google litt, men bare funnet resultater som involverer fysiske knapper og en masse greier i Node-Red.
  2. Takk for en veldig god guide. Men jeg fikk til å få inn data uten å bruke MQTT. Brukte entity noden i Node Red for å få ut data. Jeg hadde gjort en liten feil når jeg la inn node red tillegget som trengtes for å få Entity noden til å funke. Jeg installerte denne manuelt via file editor, og der ble det kopiert over en fil for mye. Når denne ble fjernet så fikk jeg lagt til node red under integrasjoner. Å da fikk jeg det opp! :)
  3. Har du en forklaring på hvordan dette gjøres? Jeg brukte MQTT kun for å få info over fra Node Red. Problemet mitt er at det er veldig mye gammel info tilgjengelig rundt dette. Og utviklingen av HA ser ut til å ha gått ganske fort i det siste. Victron USB sender kun seirel info. Derfor Node Red for å få det lesbart inn i HA.
  4. Heisann. Fersk Rasperry Pi og home assistant bruker her. Jeg har begrenset med kunnskap om programmering, men har prøvd meg på ett home assistant opplegg for å overvåke båten min. Har kommet meg så langt: - Fått satt opp home assistant - remote access via duckdns - fått installert zigbee og får opp ett par temp sensorer So far so good. Men så kommer jeg litt til kort. Jeg har en Victron BMV-700 strøm måler i båten. Til denne har jeg en usb kabel som er koblet til Pi'en. Vet dette skal gå og har kommet ett godt stykke på vei. Fant noen som har gjort dette tidligere, så jeg fant en flow til Node Red som jeg kopierte inn. Har og installert Mosquitto MQTT Broker. I flowen så får jeg opp rett verdi i debug fanen. Utfordringen min er å få dette opp på fremsiden til home assistant. Se flow på bildet nedenfor. Som dere ser så får jeg opp verdiene her. MQTT out er connected, men der stopper det opp. Jeg er og blitt fortalt at det skal gå å få opp disse verdiene uten å bruke MQTT broker. Via nodene til home assistant i Node Red. Noen som kan hjelpe med dette? Prøvde meg med en Entity node, men her står det at jeg må installere node red custom integration. Fulgte denne oppskriften: https://github.com/zachowj/hass-node-red Men får ikke opp Node-Red når jeg prøver å søke den opp i integrasjoner. Noen her som kan hjelpe? Skal jeg fortsette med MQTT eller er det enklere å fikse uten dette?
  5. Får komme med en liten oppdatering til her. Jeg har en kjellerstue som tidligere har blitt styrt med en veldig gammel termostat med romføler. Dette er en termostat som er montert på vegg og ikke i selve veggboksen. I tillegg så har jeg ett bad i kjeller hvor termostaten har stått på utsiden av badet. Her har det kun vert en effektbryter. Ingen av gulvene har gulvføler. Til kjeller gulvet så kjøpte jeg en Heatit Z-trm2. Dette er vist den oppdaterte versjonen av den jeg har fra tidligere i tråden. Når denne blir lagt inn så får jeg flere valg på denne. Blant annet en switch som kan brukes til å skru den av og på med. Prøvde meg med den interne rom føleren, men det funket dårlig. Satte termostat på 21 grader, men termostaten viser 19 grader, mens rommet var nesten 24 grader. Så for å styre denne så bruker jeg nå en temp sensor i rommet og ett par events som skrur termostaten av og på på gitte temperaturer. Selve temostaten er satt til 17 grader sånn at den ikke forstyrrer med mindre det skulle bli veldig kaldt å systemet har falt ut. På badet har jeg løst det på en litt annen måte. Her bruker jeg ikke en termostat, men ett vanlig nexa z-wave releet. Har en temp føler på badet som sammen med ett par events skrur av og på releet. Dette har funket fint til nå. Bruker samme sensor til å styre en baderomsvifte når fuktigheten går opp.
  6. Det er helt korrekt. Her kan jeg også sette begrensinger på hvor lang tid det må gå mellom hver status endring.
  7. Jeg er klar over at jeg kan bruke en z-wave termostat sammen med en multisensor. Det gjør jeg for så vidt i dag på ett annet bad. Men her har jeg også gulv føler så selve termostaten har en mening. Men å bruke en dyr termostat som styring fra kontroller synes jeg er noe unødvendig. Da ett rele gjør egentlig samme jobben og koster mye mindre enn termostaten. Derfor jeg lurer på dette med 1-polet bryter på kablene da releet kun er 1 polet.
  8. Dette er vanskelig hos meg da termostat ikke stå på veggen inn mot badet. Samt at dusjen står i det hjørnet hvor selve termostat står.
  9. Drat opp denne litt. Må bytte termostaten som er på badet mitt. Har fra før en slik "1-2-3" termostat. Vil ha temp styring. Men når termostat står på utsiden og ingen gulvføler så har jeg egentlig lite valg. Jeg har mulighet for å styre ett rele ved hjelp av homeseer og en temp sensor på badet. Men selve releet er kun 1 polet. Har prøvd å lese å har snakket med ett par elektrikere men får forskjellige svar. Noen mener det generelt må være 2 polet brudd, mens noen mener det kunne trenger å være 1 polet siden dette ikke er noe vanlig folk gjør service på samt at termostat står utenfor badet. Noen tanker her?
  10. Jeg får den til å reagere fra ett godt stykke vekke faktisk så synes ikke mikrofonen er så veldig svak. Men jeg må si "Google" på en veldig spesiell og for meg unaturlig måte. Ellers vil den ikke reagere. Hadde håpet at en voice match hadde fikset dette. Sist jeg prøvde så la jeg inn adresser i usa på enheten og enkelte plasser på telefonen. Men ser jeg har ikke prøvd å endre språket til engelsk. Det er nå gjort så får vi teste når vi kommer hjem igjen!
  11. Hei. Kjøpte meg en Google home mini for noen uker siden. Fikk satt den opp via mobilen å alt funker egentlig greit. Men jeg synes den er veldig treg til å reagere når jeg sier "hey Google". Må prøve noen ganger før jeg får den til å reagere. Noe som blir veldig plagsomt. Så fikk jeg ett tips om noe som heter voice match. Men dette er ikke noe jeg finner noen plass i min Google home app. Har prøvd å slette appen, installere på ny, resette home mini... Ingen ting ser ut til å virke. Hva er det jeg mangler for å få satt opp voice match?
  12. Ser ikke ut som det funket å sette assosiasjonene på ny. Ei heller å oppdatere til Beta versjon av plugin. Jeg får set to invalid value hver gang det skjer noe på dimmeren. Se vedlagt logg nedenfor. Eneste forandringer som har skjedd er at nå viser den status på dimmeren istedenfor bare å si unknown. Tror kanskje jeg bare må legge den til på ny.
  13. Alle 5 grupper er assosiert til HS. men i begynnelsen så manglet group 1. Hardde da kun gruppe 2-5.
  14. Se der ja. Har fått oppdatert så får vi se om den funker nå. Den viser hvertfall hvilken dimme verdi den blir satt til fra HS nå på dimmeren. Takk for hjelpen.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.