Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

AldriFerdig

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

AldriFerdig vant dagen sist 28. desember 2017

AldriFerdig hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

AldriFerdig sine prestasjoner

Portåpner

Portåpner (7/16)

  • Dedikert Sjeldent
  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter

Nylige merker

12

Nettsamfunnsomdømme

  1. Her var det mye interessant, og svært relevant. Først bare en liten kommentar om norsk og ordbruk. "Problemet" med norsk er at vi har langt færre ord enn engelsk, og nett er et av de ordene som kan bety mye forskjellig på engelsk. At en boks er nett-tilkoblet er ikke entydig. Det kan like gjerne bety at den er tilkoblet lokalnettet ditt som strømnettet. For å være entydig må man si at Solis-boksen er strømnett-tilkoblet, eller bedre, tilkoblet strømnettet. 😉 Så til oppsettet som jeg finner kjempeinteressant siden jeg leker med planer om å "UPSe" huset. Tilkoblingen er som her 3-faset IT-strømnett. I første runde ser jeg for meg en boks (f.eks. https://www.sparelys.no/solis-3fase-it-230v-15000w-m-dc-bryter-s5-gc15k-lv) som står mellom strømnettet og mitt strømnett, og med batterier tilkoblet. Hovedhensikten er å kunne ignorere kortere strømbrudd (noen timer). Bihensikt en liten reduksjon i strømregningen ved å lade når det er billigst og så bruke kapasiteten når strømmen er dyrest. Hvis jeg får meg en passende elbil en gang så er det mulig å dra det litt lengre. Siden det er ønskelig å kunne selge strøm også så må det være en boks som er godkjent for å levere til 3-faset IT-nett. Tilkoblingsmessig så er tanken nå (siden jeg har svært lite kompetanse på dette området så tanken er ikke garantert meningsfull): Lede eksisterende tilkobling til en brannsikker bod inntil huset. Flytte eksisterende måler dit, og på utsiden av alt nytt. Legge opp en ny tilkobling fra boden til eksisterende strøminntak slik at ingenting inne i huset må endres. Skaffe en batteribank med noen titalls KWh. Koble dette sammen på en sikker måte (elektrikeren) som gjør at jeg også kan koble ut boks og batterier om noe av det skulle svikte. Jeg har registrert at man må ha en måte å garantere at det ikke sendes strøm ut på eksternt strømnett ved strømbrudd. Det kan være farlig for de som jobber med fiksingen. Spørsmål til Drogos - som inspirerte meg her. 😉 Hvilken Solis-boks kjøpte du? Planlegger du batterier også? Som deg så lurer jeg litt på hvilke deler som må benyttes for å få anlegget sikkert og lovlig. Har du kommet frem til noen endelig liste, og selvsagt gjerne med koblingsskjema? Jeg er lett optimistisk siden du viste et bilde av en egenprodusert plugg til Solis-boksen. :-)
  2. Prosjektet ble lagt litt til side og nedprioritert, havnet i en skuff og litt glemt. Jeg er dessverre ikke ferdig, men tenker på det hver gang jeg ser et nytt innlegg i denne tråden. Sukk. 🙂
  3. Liten rettelse, det virker som om rele 10 har blitt frikoblet, mens 8 og 9 fremdeles henger sammen, og sammen med 1. @Bjonness - hvilken skjermgrafs ønsket du? (Jeg har ikke fått testet det elektrisk enda.)
  4. Slettet de eksisterende 5 assossiasjonene, det virket som om det fjernet koblingen mellom rele 1 og releene 8, 9 og 10 - basert på grafikken og klikkingen. Det er på tide å koble og måle litt. 😉
  5. Har akkurat anskaffet en Z-Water. Ved sikker inkludering kom den opp som en device, med en bryter. Det klikket i Z-water-boksen når jeg slo den av/på. Jeg fikk ingen feilmeldinger i loggen. Ved usikker inkludering kom den opp som 10 underenheter. Det klikker i boksen når jeg slår av/på alle, men jeg har ikke testet dem elektrisk enda. Det kom også noen feilmeldinger i loggen. Grafisk, og sannsynligvis elektrisk (basert på når det klikker) er det en sammenkobling mellom rele 1 og releene 8, 9 og 10, som andre har rapportert. Firmware på Z-Water rapporteres til 3.1. Gir beskjed her når jeg har testet om styring av releene faktisk fungerer.
  6. Jeg diskuterer litt med meg selv her, for å muliggjøre innspill, og korrigering av dumme ideer. Og for kanskje å gi noen ideer. 😉 Hvis man bruker gjennomgang av denne typen https://no.rs-online.com/web/p/ethernet-connectors/7980723 så blir det jo kjempeenkelt. Strømforsyning i boksen, RJ45 hanplugg klemp på signalledningene fra FSIen. Da er det bare å lage en UTP-ledning med DS18B20 loddet på samme tre ledere i passende avstander. Alt er enkelt å demontere, flytte og teste. Med de signaleringshastigheter og avstander vi snakker om her så bør ikke et par plugger ødelegge signalet fra sensorene. Jeg tror jeg har en plan. Stjerne i margen til den som kommer opp med showstopperen. 😉
  7. Passende boks er greit nok. Bokser er enkle nok til at jeg kan finne ut av dem. Men jeg har lyst til å gjøre dette litt mer ordentlig enn bare å lodde sammen sensorene, strøm og Smart Implant. Nåværende plan er for en passende boks som vil inneholde begge mine FSIer (Fibaro Smart Implant). Boksen skal ha 3 plugger. En for strøm til begge sensorene, og en for hver ledning med opp til 6 DS18B20er. Vanligvis vil boksen være fastmontert, men det er ønskelig at det er mulig å ta den med til en kamerat for å oppgradere firmware. Da kan et 9V-batteri være strømforsyningen. Det jeg leter etter nå er noen passende plugger. Jeg har ingen erfaring med noe mindre enn RS232 (DB9)-plugger, men jeg synes ikke de helt passer. Bare en av dem er jo større enn hele FSIen. 😉 Ønskelig plugger er noen passe små til lodding, med enkel montering også i en boks. Når jeg skriver dette så kommer jeg på RJ45 og UTP-kabler. Det har jeg liggende siden jeg kabler slikt selv, og det er kanskje passende her også. UTP (CAT6) kabel bør vel fungere til DS18B20, og RJ45 er jo fine signal-plugger. Når jeg tenker litt videre så går det jo an å ha en liten strømforsyning i boksen, f.eks. https://no.rs-online.com/web/p/embedded-switch-mode-power-supplies-smps/0413667. Da er det jo bare å plugge den inn uansett hvor det måtte være, og det er enkelt å plugge/bytte sensorer. Noen som ser en ulempe med denne løsningen? Elelr for å spørre på en annen måte, hvor dumt har jeg tenkt nå? 🙂 Noen bedre forslag til kabel og plugger enn UTP og RJ45?
  8. 🙂 Jeg fikk Fibaro Smart Implant i dag. Den er MYE mindre enn jeg trodde. Så liten (2 sukkerbiter) at jeg nesten ikke fant den i esken. Basert på bildene jeg har sett så trodde jeg den var på størrelse med en kortstokk, og med ordentlige pinner/punkter for tilkobling av input. Heldigvis er det med en plugg med kabler som enkelt kan skjøtes. Men den er så liten at jeg ønsker å plassere den i en større (minst kortstokk) boks, med skruterminaler, eller lignende. Noe som er egnet til å skru fast på veggen. Noen forslag? Jeg har bestilt DS18B20 fra "https://no.rs-online.com/web/". Nå har jeg kikket litt nærmere på dem og de har jo en mengde stuff, f.eks. Mean Well strømforsyninger i stort utvalg. Også meeengder med bokser, plugger og diverse. Så mye at det er vanskelig å finne frem når man ikke helt vet hva man trenger. Er det noen som har erfaring med dem? Så langt virker de ok, og med rimelige priser basert på DS18B20 og alternativene jeg fant - som var opp til fem ganger dyrere.
  9. Da er to stykk Smart Implant bestilt, og 15 originale DS18B20 (siden det var nesten samme pris som for 10, gratis frakt over 500). Skal rapportere hvordan det går.
  10. Ok - Takker Daniel. Jeg har kun tenkt å bruke den for temperaturmåling. Styringen må gjøres av f.eks. Heatit Z-Water. Jeg ser at Expert har både Fibaro Fibaro Smart Implant og FIBARO DS-001 (https://www.power.no/hjem-og-fritid/smarte-hjem/smart-home-varme-og-klima/vaerstasjon-og-klima/fibaro-ds-001-temperature-sensor-4pk-z-wave/p-1083449/) som synes å være (fra andre søk) en DS18B20 - forhåpentligvis garantert kompatibel med Smart Implant.
  11. Jeg har vanskelig for å tro at Fibaro har laget en dings som skal støtte sensoren DS18B20 (Fra manualen: Supported digital sensors: 6 DS18B20 or 1 DHT22). Men jeg har ingen problemer med å tro at det er mange DS18B20 som ikke er originale, og at Fibaro ikke har testet på mange versjoner av "standarden". Jeg ser godt selv at det er mye tro her fra min side, så det er trolig at jeg må tro om igjen. 😉 Til dere som har plagdes, er det originale DS18B20 fra Maxim Integrated som er testet, eller er det ferdige sensorkabler med noe som skal være DS18B20-kompatibelt. Etter å ha lest svaret fra Fibaro over så satser jeg i alle fall på å få tak i originale sensorer, og så forsiktig teste med egenproduserte kabler. Siden alt er innendørs så har jeg ikke noe krav til vanntetthet. Det er imidlertid litt bekymringsfullt at manualen (https://manuals.fibaro.com/content/manuals/en/FGBS-222/FGBS-222-EN-T-v1.2.pdf) sier "6 DS18B20 or 1 DHT22" mens eposten fra Fibaro sier 5. I noe av det jeg har lest så synes det som om alle sensorene "mistes" hvis det er problemer med en. Muligens en medfølgende årsak. Når jeg ser på koblingsdiagrammet til Fibaro så skal sensorene kobles i parallell. Det har jeg ikke lagt merke til før nå. Bra jeg ikke bestilte en rekke 10 meter lange kabler - av ukjent kvalitet. Nå ser det ut som om en kabel holder med 5 (eller 6) sensorer koblet i parallell mot slutten, og over ca 150 cm. Men første test blir med en sensor.
  12. Festbrems er et begrep å lære seg Moskus. 😉 Og her trodde jeg alt var enkelt. Ser i alle fall at det er noe som må gjøres som et test-prosjekt, og at det sannsynligvis er best å lage kablene selv basert på originale Maxim Integrated DS18B20 (f.eks. her (håper jeg) https://no.rs-online.com/web/p/temperature-sensors-humidity-sensors/1908100/). Det synes å være mulig med litt magi, forsiktighet, og en venn med Fibaro-utstyr som kan oppdatere firmware på Fibaro-enhetene. 😉
  13. De har begge et par produkter fra Climax så kanskje de kan brukes. Takk for tipset.
  14. Etter mye leting så tror jeg at jeg har et svar som passer meg: Fibaro Smart Implant (https://manuals.fibaro.com/smart-implant/) med Følere i passende lengder (https://www.banggood.com/DS18B20-Waterproof-Digital-Temperature-Temp-Sensor-Probe-1M-2M-3M-5M-10M-15M-p-1211828.html?cur_warehouse=CN&ID=44708&rmmds=detail-top-buytogether-auto) Brukstilfellet er vedfyrt vannbåren varme, 7000 liter vann som akkumulator og et ønske om beskjed når det må fyres, samt statistikk på en del temperaturer. Bare på tankene er det ønskelig med 6 følere for å følge med på sjiktingen. I tillegg er det greit å vite temperaturen på vannet til fordelere til gulvvarme for å kunne beregne passende pådrag. Men siden de hadde en del muligens interessante produkter så vil jeg fremdeles gjerne vite hvor man får kjøpt https://www.climaxnordic.com/-produktene.
  15. Hei Det er overraskende vanskelig å finne en enkel, og rimelig, Z-Wave temperatursensor med ekestern føler. Men etter mye leting så fant jeg denne: https://www.climaxnordic.com/new/tso-9-zw.php Er det noen som vet hvor denne kan kjøpes. "Climax" hadde en del av interesse, men jeg har ikke funnet noen forhandler. Det kan muligens komme av at "firmanavnet" også gir Google andre assosiasjoner enn hjemmeautomasjon. 😉
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.