Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

kmlugg

Medlemmer
  • Innlegg

    87
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av kmlugg

  1. Å? Bare ikke noen vits, eller skader det? 🙂
  2. Ta den med til masteren, det fungerer helt fint. Også er det vel en rutine du kan kjøre etterpå når den er på plass i døra, så z-wave nettverket får satt den riktig inn i "nabolaget". Kjenner ikke terminologien på det, men det heter "heal network" i z-wave integrasjonen på i Home assistant..
  3. Fjernstyring over nett? 🙂
  4. Jeg har (hatt) danalock på til sammen 4 dører. Den ene kom ut av synk til stadighet. Problemet var at den plutselig ikke låste helt opp når den roterte til ulåst posisjon. Så da måtte nødnøkkelen frem og den måtte kalibreres. Dette var en "normal" dør, mener jeg. Jeg byttet om på låsene og det samme skjedde igjen på samme døra. Det har ikke skjedd på andre dører hos meg. Ergo mener jeg det er den låsekassa - eller bruksmønsteret på den - som utfordrer danalocken.
  5. Kan man ha flere av denne, som blir unike sensorer?
  6. Jeg også er fornøyd med Danalock. Har 2 stk i spill nå, med èn Danapad og z-wave. Må ha nøkkel tilgjengelig for å holde angsten på avstand. Rørleggeren slapp ikke inn den dagen den sviktet. Var ikke død, men låste ikke opp. Viste seg at ett batteri hadde for lav spenning. Kanskje feilen kunne tilskrives kvaliteten på batteriet? Ellers bare hatt litt utfordring som jeg tror handler om z-wave...
  7. Danalock spiller jo sammen med eksisterende låsesylinder og nøkkel. Hva har jeg misset? Jammer den?
  8. Fant ut av det. Her er work in progress. Den kjører uansett om det er zwave, danapad, app eller vrideren som trigger: - alias: "c13 lock sync when locking main door" trigger: platform: device device_id: "3156bc3f049a4004b472d011d162d086" domain: lock entity_id: lock.poly_control_danalock_v3_btze_locked type: locked action: - service: persistent_notification.create data: message: "Main door was locked! Unlocking in 3 sec.." title: "Almost there!" - delay: '00:00:03' - service: persistent_notification.create data: message: "Unlocking now." title: "Almost there!" - service: lock.unlock data: entity_id: lock.poly_control_danalock_v3_btze_locked
  9. Hvilke verdier skal sendes som parametre? Ser at 5 og 1 florerer på nettet, men hva er node_id og code_slot og hva skal være mine verdier?
  10. Jeg har inngangsdør og sportsbod en armlengde fra hverandre. Der kunne jeg godt tenke meg å ha danalock på begge, men klare meg med èn danapad. Ikke for å spare penger, men tasting. Så hvis låsene var synkronisert til enhver tid, hadde det vært en velsignelse. Også når vrideren på den ene eller andre låsen brukes. Jeg har danalock zwave og kjører home assistant. Jeg er fersk på hass, men kanskje noen her har tanke for hvordan dette kan gjøres? Kan jeg fange opp eventer fra danalockene og bruke som triggere?
  11. Kanskje greit med en generell tråd, så ikke det blir en ny per lille fillespørsmål. Jeg har fått opp min første z-wave enhet i hass. Men da fikk jeg to. Hva er greia med det?
  12. Hei, Hvordan får jeg til det i hass? Har da èn 433mhz temp sensor og 2 z-wave plugger til panelovnene. Helt fersk på hass, så gjerne med teskje.
  13. Takk:) Så poppet termometerne opp. Så med alle ombord slo jeg av automatic_add. Men da forsvant dem!? Edit: Ahh... Jeg må legge de inn i config selv, ja.
  14. Ok. Like før jeg begynner å legge inn devicer. Men allerede er det noe jeg ikke skjønner her. Gikk inn og fant dette på åpningsskjermen, hva er dette? Hvilken sensor? Også finner jeg den igjen i loggen under utviklerverktøy:
  15. I mangel av en guide på nett som har tatt meg til målet, spør jeg her: Hva skal til for å få sensorene mine inn? Har koblet til min rfxtrx433xl og lagt inn i configuration.yaml: #rfxcom rfxtrx: device: /dev/ttyUSB1 sensor: platform: rfxtrx automatic_add: True debug: True Men det jeg trenger er vel å enable protokoller noe sted. Hvor gjør jeg det?
  16. Du får fakturere ham for all tiden du har kastet pga hans feil, da. ?
  17. Takk for gode svar! Jeg får tåle å skripte litt, er ikke ukjent med det, så da blir det hassio direkte på nuc'en. Men nucen jeg har kjøpt på finn, som jeg i går kveld koblet til for første gang, vekker ikke skjermen til liv med hdmi. Og da jeg kom hjem med en vga-kabel fant jeg ut at skjermen min bare har digitale innganger... Men plutselig blir det liv. Da kommer det sikkert nye spørsmål. Tusen takk så langt!
  18. Jeg har nå foran meg intel NUC eotec z-sick gen5 rfxtrx433xl 433mhz tempgivere telldus z-wave plugin-brytere til ovnene heatit z-trm2fx'er ikea trådfri pærer og gateway danalock v3 og danapad Også har jeg valgt å gå for Home Assistant - tror jeg. Skal til å installere. 1. Har jeg valgt rett? Hvorfor? 2. Hvis ja: Hvorfor? HassIO eller docker på ubuntu? 3. Hvis nei: Hvorfor ikke? Hva velger jeg i stedet og hvorfor? Kriterier: Bra funksjonalitet (vant til Vera Plus), stabilt. Virtuelle termostater er et must. Der en termostat kan kjøre flere brytere/ovner.
  19. Regner med du har fått solgt ditt nå, @Vinge87. Så tillater meg å føye til som et tips at man kommer greit ut ved å kjøpe Danalock og -pad på Elkjøp akkurat nå. Så nå blir enda en av dørene i mitt liv nøkkelfri.
  20. Her også. Stabil og fin med danapad. 89% batteri etter 3 mnd. Siste 6 uker med z-wave. Funker fint å sette koder over z-wave. Men ikke tidbegrensede...? Bruker app bare til fw.
  21. Hva med denne, da? Er den også grei? https://www.komplett.no/product/862882/datautstyr/pc-komponenter/kabinetterbarebone/barebone-m-hovedkort/intel-nuc-nuc5cpyh?gclid=CjwKCAjw0vTtBRBREiwA3URt7j4tCeUd-QlMA5YbkOlITkwv_M7AQndAY_yGaHHLZPlQRFOG5_zmJhoCPo0QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds# Kan man kjøre på w10 likegjerne? Hva er evt ulempe med det?
  22. Bare surr, dette her. På Vera. Ender opp med en myriade devicer. Gir opp... Så prøver å kjøre en 433mhz temp sensor og Smart Virtual Thermostat som styrer varmeelementet av/på via den bryter-devicen som ble oppretta. Er ikke det greit, da? Eller mister da jeg noe vern mot overoppheting e.l.? Edit: Gikk fint natta gjennom. Men utpå dagen svarte ikke denne bryteren på z-wave kommandoer fra den virtuelle termostaten: Can't Detect Device T
  23. kmlugg

    Heatit på Vera Plus

    Ja, hva er dette for noe? Satte opp to Heatit 1 uten noe problem i gamle huset, men har flytta til nytt hus med denne z-trm2fx på alle gulv. Og jeg skjønner ingenting. Har du fått styr på den, @kåres?
  24. Jeg inkluderte den fra etasjen under. 4 meter ink etasjeskille. I hvertfall dukket den opp og jeg får låst opp og igjen og får varsler om låseaktivitet. Men jeg misunner dere som får gjort mer, feks satt koder over z-wave. Jeg har Vera plus, og gjorde ikke annet enn å inkludere den med et par klikk etter å ha satt den i paringsmodus (husker ikke detaljene). Hva må jeg gjøre for å få mer funksjonalitet? Får man kanskje mer funksjonalitet dess nærmere smartboksen man har den ved inkludering? ?
  25. Hva ville man gjort? Trådfri fremfor å fylle opp veggene med brytere og saker som kanskje går ut på dato med tid og stunder? Og: Hvis man installerer z-wave lysbrytere, installerer man samtidig kablet bryter for lampepunktene?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.