Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

kodax

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

kodax vant dagen sist 29. november 2017

kodax hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

kodax sine prestasjoner

Portåpner

Portåpner (7/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ah, ikke dårlig å ha kundeservice direkte på forumet, bra service👍 I bruksanvisningen står det at pluggen har driftstemperatur ned til -5, så da burde det vel være ok at jeg lurer den ned dit før den trigger vifteovnene 🙂
  2. Jeg tror det blir mer komplisert enn jeg gidder å kjøre noe annen software for å styre dette, men å lure kalibreringen var et strålende forslag. Takker!
  3. Jeg er klar over at man anbefaler 5-10 grader for frostsikring av hytter o.l., men jeg mener det er vanlig at frostsikringstermostater vanligvis går ned til endel minus. Mill har vel kanskje gjort det slik for at brukerne ikke skal kunne dumme seg ut, og at de selv skal unngå anklager. Å holde 5 grader i en båt hele vinteren er unødvendig og mye bortkastet strøm, så lenge ting er vinterkonsertvert, så er det egentlig ikke behov for varme i det hele tatt, men å holde temperaturen over -10 er en god regel allikevel. Konklusjonen er uansett at disse pluggene ikke er særlig brukandes for automatisk frostsikring i båt, jeg får heller følge med å slå de på manuelt når jeg ser det er behov.
  4. Hei, Jeg har plassert tre Mill WiFi Socket Gen 3 i båten. Planen var at de skulle slå seg på når det ble 0 grader, men det virker som det i appen kun er mulig å ha 5 grader som det laveste, noe som virker som en merkelig begrensning. Stemmer dette, eller er det noe jeg ikke har forstått?
  5. Hei, Jeg kjøpte en lisens til HomeSeer i 2017 (samt et par sensorer), satte det opp på en PC, men like etter døde PC-en og jeg gjorde aldri noe mer med det. Er det en lisens som fortsatt fungerer og kan selges til andre?
  6. Svigefar har hytte som snart får bredbånd/fiber. Han har enkle panelovner som han gjerne vil kunne slå på hjemmefra før han drar dit. Det må være enkelt, dvs ikke noe mekking selv. Er det en av de Telldus-pakkene som da er aktuelle? Vil det fortsatt fungere når gratisabonnementet går ut? Er det andre alternativer han burde se på?
  7. Jeg kjøpte Homseer + USB-stick for en stund siden og lekte litt med det da. Nå gidder jeg ikke å ha en PC stående på lenger, og har ikke giddet/tatt mot til meg å bygge opp noe RPI e.l., så for tiden er jeg uten styringssystem. Jeg skal bytte termostat på et bad (i kjelleren som i hovedsak brukes som vaskerom), og lurer på om jeg skal kjøpe en HEATIT Z-TRM2fx, sånn at jeg i hvert fall senere har mulighet til å smarte opp ting. Spørsmålet er: Vil jeg kunne legge inn tidsstyring rett på termostaten, eller må jeg da enten ha Homseer oppe konstant, fyre opp Homeseer for å konfigurere den og så kan jeg ta ned Homeseer igjen? Alternativet er vel å kjøpe en "dummere" termostat med vanlig tidsstyring, eller er det kanskje noen som har noe annet forslag?
  8. Hei, Ja, det enkleste er å koble opp ovner til smarte stikkontakter (slik han allerede har noen av), men da får han ikke styrt temperaturen, som er det han ønsker. Å la smarte stikkontakter styres av en virtuell termostat som han så kan fortelle hvilken temperatur han ønsker er jo en løsning, men det høres litt mer komplisert ut og dermed også noe som letter kan slutte å fungere, og det blir litt krise hvis de ikke virker. (Mulig jeg egentlig burde droppe smart-styring, det hender jo at slikt feiler, ref Mills problemer nylig.)
  9. Min gamle far har noen IKEA lyspærer og stikkontakter som han styrer med stemmen vha Google Home. Han har noen gamle panelovner som jeg tenkte å bytte ut for han, og ideelt sett skulle han også kunne styrt temperaturen på dem med stemmen. Jeg leser her: https://coop.no/obsbygg/tips--rad/varme-og-ventilasjon/smart-panelovn-gir-oss-ekstra-komfort-i-hverdagen/ Er dette kommet, eller finnes det andre ovner man kan stemmestyre temperaturen?
  10. Min blinde far med nedsatt førighet og følelse (sukkersyke) digger sin nye Google Home som gjør at han kan spille av radiprogrammer (takk NRK!), musikk, spørre om ting (selv om han ser fram til at leksikonartiklene blir lenger enn bare innledende tekst), styre lys etc. Han skulle gjerne også styrt temperatur på ovner. Er det noen ovner som man kan gjøre dette med? (En smart-plug slår jo bare av/på.)
  11. Jeg fikk to av disse for noen uker siden (ved en feil, fikk epost etterpå fra butikken at de ikke ville fungere ennå). I forrige uke kom oppdatert software, og nå kjører den ene hjemme. Funker helt ok, sliter av og til med det jeg mistenker er dårlig forbindelse (selv om den er plassert rett ved siden av). Forøvrig er Danalock ok, men tror egentlig ikke jeg ville anbefalt den til oss med "asynkron" lås, da må den settes til å låse helt opp og helt igjen hver gang, noe som tar tid (og sikkert spiser batteri).
  12. kodax

    Beste røykvarsler?

    Det er i hvert fall det som vanligvis anbefales. Jeg har gått ut i fra at årsaken er at konsentrasjonen feks kan være lavere oppunder taket ifm en lufteluke.
  13. kodax

    Beste røykvarsler?

    Det at Nest Protect sine røykvarslere også har CO-varsler kan gi falsk trygghet. CO har omtrent samme tetthet som luft og blander seg jevnt med denne, så en CO-varsler burde plasseres der det er kritisk, dvs i hodehøyde (liggende eller sittende avhengig av rombruk).
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.