Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Gizmo

Medlemmer
  • Innlegg

    159
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Gizmo vant dagen sist 9. juni 2021

Gizmo hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Gizmo sine prestasjoner

Bitfikler

Bitfikler (9/16)

  • Dedikert Sjeldent
  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter

Nylige merker

55

Nettsamfunnsomdømme

  1. Er interessert i det samme. Særlig integrasjon mot HomeSeer. Dkey er altså en smart låskasse. Det er dermed ingenting synlig som tilsier at det er en smartlås, verken på innside eller utside.
  2. Gizmo

    YR plugin

    Ser ikke lovende ut: https://forums.homeseer.com/forum/weather-plug-ins/weather-discussion/yr-weather-toby/1517956-future-of-this-plugin-apis-are-to-be-terminated Sent from my iPhone using Tapatalk
  3. Du har rett, jeg beskrev min erfaring med dimmer 2. Tror ikke jeg har switch 2.
  4. Jeg har ikke problemer, men mine er firmware 3.5. Har stort sett skrudd av rapporteringen av forbruk, dersom jeg husker riktig så er det trøbbel med at den angir %-vis endring i watt og for noen typer lyspærer funker det dårlig. Spamming på Kwh rapportene har jeg ikke hatt. Regner med at du har dobbeltsjekket at parameterne faktisk er blitt endret?
  5. Gizmo

    YR plugin

    De har jo hatt en advarsel på varsel.xml en stund: "Denne tjenesten vil snart legges ned. Vennligst se https://developer.yr.no/doc/guides/getting-started-from-forecast-xml/ for å komme i gang med nytt API. Tjensten vil med økende intervaller stoppes i perioder frem til den permanent avvikles 1. Februar 2022." Jeg bruker APIet på https://frost.met.no/index.html for å hente værobservasjoner. Krever autentisering, er stabilt.
  6. Ser at jeg har 2.8.3 som firmware på mine, en med 250 leds og en med 400. Ser at jeg var unøyaktig i min beskrivelse, sett i lys av de definisjonene gitt over. Jeg har en playlist på de hver av de to lenkene jeg har. Stopper dem midt på natten med HS (OFF), og starter igjen på morgenen med "movie". Edit: Men jeg har altså lagt til flere effekter som kjører i en evig loop - en playlist.
  7. Movie knappen starter og stopper lagret playlist hos meg...
  8. Også nettleverandøren min, BKK, utsetter innføring av den nye nettleiemodellen: https://nett.bkk.no/artikkel/f8edece9-f273-4348-92dd-e4653bceec67 Så da har vi et helt år på optimalisere koden på ulike plattformer Jeg har kjørt en forenklet node-red/HS versjon av @stigvi sin løsning en måned nå. Fungerer veldig bra det meste av tiden, men fremdeles rom for optimalisering. Fremdeles en del timer hvor forbruket kommer rett over 5 kw. Skyldes nok en blanding av oppsettet av PID og hvor mye effekt som kuttes ved x % pådrag. Når det bikker under 6-7 kalde, så tror jeg god komfort i huset uansett vil kreve mer enn 5 kw..
  9. Dette kan helt sikkert fikses på flere måter i HS. For min del handler det mest om kodekompetansen, særlig i HS. Jeg er imidlertid i ferd med å implementere en løsning hvor kalkuleringen skjer i node-red og hvor pådraget så sendes til HS derfra. Utgangspunktet er at jeg måler strømforbruket fra HAN porten og forer det til en rasberry pi. Jeg har derfor allerede en inngående datastrøm i node-red med watt forbruket som blir oppdatert hvert annet sekund (Kaifa måler). Dette er utgangspunktet for å lage en flow i node-red som resulterer i tre devicer i HS. Akkumulert forbruk i kwh så langt denne timen. Dette er basert på en ferdigstrevet node som heter contrib-watt2kwh (blir bare kluss når jeg forsøker å lime url) Estimert forbruk hele den inneværende timen. Basert på målt forbruk + estimert forbruk resterende del av time (basert på gj.snitt av watt siste x minutter) i en enkel funksjonsnode som utfører regnestykket @stigvi beskrev i en tidligere post. Pådrag/effektbegrensing i 0-100%. Denne kommer fra en pid regulator som ligger ferdig i node-red (søk på node-red-contrib-pid). Regulatoren fores med estimert forbruk, gjenstående tid denne timen og har en del andre parametere (som jeg ikke opplever som rett frem å forstå). Er ikke ferdig med å innregulere denne, men begynner å bli bra. Implementeringen i HS er jo en annen fortelling og avhengig av hva man har. Nå er det imidlertid klart at min nettleverandør (BKK nett) kommer til å innføre et effektledd, og jeg antar at det blir med steg på 5 kw. Jeg har et hus som jeg tror det er mulig å holde under 5kw, i alle fall 10 mnd i året. Så poster den noe uferdige flowen under dersom noen har innspill eller kan tenke å prøve den ut for seg selv.
  10. Gizmo

    Luxaflex Powerview

    Vi bestilte Luxaflex til 6 vinduer for ett år siden. Alle mål er helt perfekt. Men vi gjorde jo målingen selv ....🤔
  11. Jeg har implementert dette scriptet og kjørt det hver natt. Tenkte det holdt. Det viser seg imidlertid at det - etter å ha kjørt noen uker - hadde en uønsket sideffekt. Jeg har vifter som styres med PWM (Qubino). Disse har både kontrollene on/off - og mulighet for å kontrollere hastighet fra 0 til 100%. Devicen med on/off fikk status som unknown. Effekten av dette er at scriptet korrigerte denne til "on" - som fører til at viften kjører på 100% - som er rimelig heftig luftstrøm og støy. Vet ikke hvorfor akkurat denne devicen fikk status som unknown. Devicene er jo også litt ulogiske siden man typisk styrer farten til å være noe mellom off og on... Ingen stor praktisk krise, har foreløpig slått av den eventen som kjører scriptet, men tenkte jeg skulle gi beskjed til @Moskus sep-16 04:14:26 CheckForErrors Set 2376 (1.etasje, WC, bryter vifte) to On: All_Success sep-16 04:14:26 Device Control Device: 1.etasje WC bryter vifte to On (255) by/from: CAPI Control Handler sep-16 04:14:26 CheckForErrors Poll of device 2376 (1.etasje, WC, bryter vifte) returned OK (254)
  12. Jeg hadde samme problem, kun 1 var nok til å skape treigt nett hos meg. Er jo lange tråder om problemet og de ulike variantene. Byttet min, og det hjalp. Fulgte oppskriften her: https://www.thermo-floor.no/informasjon/produktinformasjon/heatit-z-trm2
  13. Anbefaler det lille programmet til Moskus for å identifisere noder som spammer nettverket, se denne tråden her:
  14. Gizmo

    Luxaflex Powerview

    Har også gått til anskaffelse av noen Luxaflex gardiner som styres med Poweview og kan bekrefte at det fungerer fint å styre disse med hs.URLACTION kommandoen slik @Erling gjør. Kort oppskrift: 1. sett fast IP på Powerview Hub. Sett også opp Scener for gardinene du ønsker å styre 2. Gå til http://DIN-IP-HER/api/scenes/ Sifferne i klammen for sceneIds er id for de scenene du satte opp i punkt 1. 3. For å aktivere en av disse scenene, bruk et event i homeseer som kjører scriptet: hs.URLACTION("http://DIN-IP-HER/api/scenes?sceneId=SCENE-ID-HER","GET", "","") 4. Informasjonen om APIet til Luxaflex ser ut til å være begrenset, men det er noe mer funksjonalitet tilgjengelig. To ting jeg gjør er å manuelt polle gardinens posisjon og sjekke batteristatus (mine er på batteri). Dette er tilgjengelig via http://DIN-IP/api/shades/ eventuelt direkte mot den enkelte gardinen ved å legge til id for denne til slutt. Gir en JSON streng som er slik: {"shade":{"id":56794,"type":6,"capabilities":0,"batteryKind":2,"smartPowerSupply":{"status":0,"id":0,"port":0},"batteryStatus":3,"batteryStrength":182,"roomId":2167,"firmware":{"revision":1,"subRevision":8,"build":1944},"name":"S2rDuGtrZW4gVmVuc3RyZQ==","groupId":35043,"motor":{"revision":50,"subRevision":48,"build":11826},"positions":{"position1":65535,"posKind1":1}}} Fant det siste her: https://github.com/drbrain/indigo-powerview/blob/master/PowerView API.md Basert på dette kan man nok også styre gardinposisjoner med Json og slik unngå å først måtte definere alt via Huben først. Nyttig dersom @Moskus skal lage en fancy plugin til HS. Kan ellers bekrefte at Hub er relativt følsom for plassering. 4 meter unna horisontalt i etasjen over gikk ikke. Men fungerer at den står rett over gardinene i etasjen over.
  15. Enig! Men brukerdata er jo det nye gullet, tenker at det kan ligge mange forlokkende tanker for kommersiell gevinst der? Ser at Amazon/Alexa nå står for 6% av trafikken i nettverket vårt...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.