Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

tormod.reigstad

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Other groups

Medlemmer

Hjemmeautomasjon

  • System
    SmartThings

tormod.reigstad sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for tilbakemelding! Ovnen på min sønns rom blir knapt nok betjent, stilles ned/opp en gang per uke alt etter hvor han skal bo. Denne ovnen fungerer fint, men ser jo samme offset-justering er nødvendig for å få en god temperatur i rommet. Min datter justerer mye oftere opp/ned på temperaturen så det er sannsynlig at hun dermed stresstester panelet mye mer og dermed fremprovoserer feilen tidligere. Kan jo selvsagt hende at hun bare har vært veldig uheldig. Uansett så burde ovnen tåle vanlig bruk. Eg får se hva de sier hos Elektroimportøren når jeg stikker innom i ettermiddag.
  2. Vekker denne tråden. Noen som har erfaring med nyere versjoner(om det er kommet)? Eg må for andre gang bytte inn ene ovnen da den henger seg opp på 29 grader og ikke lar seg endre via brukerpanelet. Temmelig kjipt når ungdommen våkner med ovnen på full guffe, og nå har det skjedd to ganger. Fikk byttet ovnen etter et par slike tilfeller men nå er den nye i gang med samme oppførsel. Tenker på hva som ville skjedd/hvor mye strøm som ville gått om dette hendte når hun er hos mor i 14 dager...
  3. Takk for svar! Fikk problemer med sertifikatene for SSH i Putty, men får prøve på nytt en dag. Fjernet SSH fra configuration.yaml så nå har jeg tilgang til HA fra mobilen og fra jobb uten problemer :-) Bruker da bare vanlig innlogging med passord i HA. Må få på plass SSH og sjekke opp Samba, for der finner jeg bare RPi av og til i nettverket. Redigerer for tiden filene i browser vha. konfigurasjonsplugin. Håper å få knyttet inn SmartThings hub/-enheter i løpet av helgen.
  4. Hei, Nå har jeg forsøkt å følge guidene som ligger på Home Assistants nettsider. Må dessverre innrømme at det er en del ting jeg ikke forstår meg på. Får for eksempel satt opp DuckDNS med Let'sEncrypt og det fungerer tilsynelatende, men, når jeg utvider med SSH osv. så er jeg plutselig stengt ute fra hele installasjonen og må starte på nytt. Etter et par slike runder er frustrasjonen til å ta og føle på, får jo aldri kommet i gang med det som skal være moro! Dette er sikkert superlett, men nå har jeg forvirret meg selv ved å forsøke forskjellige metoder, installert HASS via image og via shell, og det samme med add-ons så nå kapitulerer jeg! Kan noen fortelle meg et fornuftig sikkerhetsnivå for en løsning med DuckDNS og SSH? Gjerne kopier av konfigurasjonsfiler (regner med at folk kjører med egne passord i "secrets" fil). For å ta dette i detalj så pleier jeg å starte med siste versjon av Hass.io for RPi3. Installerer så: 1. DuckDNS med Let'sEncrypt 2. HASS Configurator. Legger gjerne til noen komponenter (Sonos, TV, osv.) uten store problemer. 3. SSH server På 3. skjærer det seg pga. min manglende forståelse for sikkerhet og sertifikater osv. Hvordan gjør dere det med sikkerhet utenfra med tanke på DuckDNS, og hvordan setter en enklest opp en trygg SSH løsning?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.