Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Tor-Erik

Medlemmer
  • Innlegg

    87
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Tor-Erik

  1. Jeg har en 150 fra 2018 som ikke har noen tegn til slitasje, den får bare litt kveldssol midt på sommeren, men den spiser derimot 4 batterier i uka (virker som om utedelen aldri sovner).
  2. Jeg hadde ikke den mest stabile HS3 installasjonen før jeg oppgraderte, så det hjalp sikkert ikke. Mulig det var fordi jeg insisterer på å kjøre det i Linux En av de mer vesentlige feilene som gjorde at jeg migrerte vekk viste seg å ikke ha noe med HS4 i det hele tatt. Det oppdaget jeg ikke før en god stund etterpå. Jeg bruker den (eller har den i det minste konfigureret og logger dataene), og den virker omtrent like stabil som test mqtt-bridgen jeg laget.. altså den trengte en omstart i ny og ne fordi Event Streamen lukkes eller feila.. Om det var for dårlig feilhåndtering i mitt bibliotek eller om det var noe på deres side har jeg aldri kommet til bunns i.
  3. Ja, det er bare å beklage 😔 Det ble for mange ting som ikke fungerte skikkelig (eller var noe bedre) etter oppgraderingen til HS4.. Så da ble gresset litt grønnere på den andre siden..
  4. Ja, dessverre. Først strakk tiden ikke til og så skiftet jeg ut HomeSeer med Home Assistant. Så denne pluginen er ikke så veldig aktuell for meg lenger.
  5. Ganske stor forskjell på de to. Develco bruker ZigBee og er avhengig av en sentral (f.eks. Homey) for seriekobling. Cavius bruker 868Mzh og trenger ingen sentral for seriekobling, men med en hub kan man få varsel i app (og oppkobling er noe enklere). Selv har jeg valgt Cavius (med hub) siden jeg heller vil ha uavhengig seriekobling enn integrasjon mot resten av huset. Appen er ikke ekstremt imponerende, men den gjør det den skal.. likte spesielt godt det at det var mulig å programmere og teste uten at jeg måtte bruke hørselvern.
  6. Tor-Erik

    ID-Lock V2

    Min IDL150 har fungert fint en god stund nå (kjøpte den før Z-wave modulen var lansert). Har hatt noen tilfeller av at den er litt "rar" (den er bruker litt tid på å våkne, eller at den våkner med røde blink og vil ikke ta koden før den får sovne og vekkes på nytt). Batteri tiden har vært helt fin selv på rimeligere batterier.. Den rareste tingen jeg har opplevd er at den (med siste firmware) nekter å legge inn en bestemt kode. Trodde først det var problemer med z-wave styringen, men da jeg prøvde å legge inn koden direkte på låsen virket ikke det heller. Blir jo litt nysgjerrig på hva som er galt, og om det bare er min lås. Om noen gidder så kan dere prøve å legge inn 121031 . Uansett hvilken plassering jeg prøvde så fikk jeg bare en feilmelding på låsen. I HS4 fikk jeg ingen feilmelding og koden var tilsynelatende lagt inn, men den virket ikke.
  7. Logitech mener tydeligvis det ikke lenger er et marked for universalfjernkontroller. 😔 "Heldigvis" planlegger de å ikke skru av serveren sine og å holde apper etc oppdatert, "så lenge kundene fortsatt bruker fjernkontrollen". https://support.logi.com/hc/en-us/community/posts/1500000658341 Så om noen hadde tenkt å kjøpe seg en fjernkontroll eller hub er det lurt å gjøre det fort, eller finne en helt annen løsning.
  8. Fikk e-post fra Home Connect i dag. De beklaget sent svar 😆 Styring av ovn skal være mulig uten noen ekstra avtale nå. Så nå må jeg bare finne litt tid til å se mer på dette prosjektet.
  9. MKR 1010 bruker vel 3.3V på GPIO pinnene og PWM på Noctua vifta er vel egentlig et 5V signal. Hvor god styring får du over PWM? Ser på å styre et par vifter selv, men klarer ikke helt å finne ut om det er noe problem/begrensninger ved å bruke 3.3V vs 5V.
  10. Har omsider fått orden på Connexoon huben. Problemet var vist at IO motorene var feilkonfigurert og at Somfy sitt Open API kun støtter disse motorene når de er konfigurert som screens og ikke markisemotorer... Tok 5 minutter å fikse, men krever programvare og en tilkoblingsboks som kun montøren har.
  11. Der denne begrensningen dokumentert noe sted? Mulig jeg leste litt fort, men kunne ikke finne noe om det på developer.tibber.com. Veldig greit å vite om slike ting, før man får rare feilmeldinger fordi et par uheldige kræsj mens man utvikler gjør at man er over grensen..
  12. Jeg ville vel sagt ikke i det hele tatt.. de tok seg ikke bryet med å svare på den siste e-posten min... Prosjektet har stått stille en stund nå på grunn av lite tid og overskudd.. 😔
  13. Ja, sammen med noen regler i en firewall (f.eks. ufw) for å begrense plugin porten (10400), eller stenge den helt om man ikke har behov for å kjøre plugins remote. Aller helst et skikkelig gjennomtenkt opplegg med bruk av vlan i nettverket, etc...
  14. Ser HomeSeer fortsetter med et høyt fokus på sikkerhet .. 😕 .. Hadde håpet at de ville ha litt mer fokus på det i versjon 4...
  15. Forskjellen ligger ikke i luftmengde, men i trykk. Der er forskjellen på de to stor, 2,61 vs 1,19 mm H²O. Noctua har en god oversikt.
  16. I teorien fungerer den mot Somfy sitt eget API.. jeg sier i teorien for alt jeg finner når jeg sender request til APIet er Connexoon hubben.. ingen av Sunea Screen IO motorene.. Har sendt en support forespørsel, men ikke fått noe svar enda. ?
  17. Er også verdt å nevne at BlueWalker batterier er forholdsvis rimelige sammenlignet med f.eks. APC batterier. Gjør det litt hyggeligere å bytte batteri når det før eller siden trengs.
  18. Jeg har heller ikke klart å finne en skikkelig annonsering fra på dyn.com. Men fant noen poster på community sidene som nevner 31. mai, og gitt Oracle sin forhistorie så regner jeg med at det stemmer. ? Med andre ord så må datoen tas med en liten klype salt ?
  19. Hadde ikke fått med meg at Oracle er inne i bildet hos DynDns nå... ? Følger ikke så veldig med for jeg var så heldig at jeg betalte 30$ en gang i 2002 og endte opp med DynDns Pro "for life"... Blir spennende å se hva Oracle kommer til å prøve på for å sno seg unna det. Edit: Svaret er: de legger ned hele tjenesten i mai. Flaks at jeg var innom her i dag da, ellers hadde jeg neppe vært klar over det før de skrudde av lyset og gikk... ? Takk Oracle. ?
  20. Ja, det er også en grei måte å gjøre det på og en slipper å være avhengig av MyHSToken-pluginen eller forholde seg til å få client-id/secret fra HST. Jeg hadde bare håpet å kunne lage noe hvor jeg ikke trenger å sette opp noe på en server for å ta i mot callback, bedre med færre "beveglige deler" og Device Flow passet bedre med Console App for testing. Authorization Code Grant Flow er ikke så forskjellig fra Device Flow så det skal ikke ta så lang tid å endre koden min.
  21. Hadde litt framgang i går kveld, men ble fikk aldri til å autentisere med "device flow" mot det simulerte APIet. Fungerer greit mot det faktiske APIet, men det simulerte svarer bare med 404 på oauth urlen. Skal se om jeg finner ut av det i kveld, ellers kan det være at jeg må revurdere autentiseringsmetoden. Ser at andre har fått til å håndtere callback via MyHS med en token.
  22. Jepp, har laget en enkel console app for testing og et Class Library som inneholder alt som er av kode relatert til APIet.
  23. Kanskje. Sjekket koden min nå og var vist ikke like langt som jeg husket. Brukte veldig lang tid på å finne ut hvordan jeg skulle løse OAuth utfordringen, og med litt mer arbeid så er i det minste det delvis løst. Jeg fant ut at "device authorization" var veien å gå, for da slipper man å måtte ta i mot callbacks ved autorisasjon, i steden får man en url som brukeren åpner og logger inn på, og så poller appen api serveren for access token. Neste utfordring da er å sørge for å fornye access token hver gang det trengs, men det skal også være rimelig greit å få til. Til kommunikasjon med apiet tenkte jeg å bruke RestSharp, så det skal også være rimelig greit. Den siste utfordringen min (som jeg ikke har sett mye på ennå) er å koble seg til en "event-stream" for å få varsler når noe skjer. Strengt tatt så er den siste utfordringen min å lage en plugin til HS3 som bruker dettte, men det er jo du god på @Moskus Jeg skal få ferdig autorisasjons koden, så kan jeg sette opp et repos på GitHub så kan du se om dette er noe å jobbe videre (eventuelt samarbeide) på.
  24. Hadde litt framgang med tilkobling og enkel kommunikasjon med APIet, men så stoppet det opp på grunn av hus ting.
  25. Nei, har en drøyt 2 måneder gammel baby, så jeg har rett og slett ikke hatt tid til å se noe mer på det ?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.