Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Stiansen

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Stiansen vant dagen sist 4. januar 2018

Stiansen hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    Vera

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Stiansen sine prestasjoner

Fjernstyrer

Fjernstyrer (3/16)

  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja du trenger Z-uno og strømforsyning (5V/2A micro USB). Men du trenger i tillegg noen kabler og kanskje et koblingsbrett (eller loddebolt) for å få det til. Hvis du skal styre releer trenger du også releer som styres av 5V og som støtter arduino. Se tegningen over. I tillegg kommer da programmering av denne for å få den til å fungere som tenkt. Tror du skal klare alt dette til 750, er mye du får på alixpress.
  2. Hei Dette virket veldig greit. Tenkte å bruke den Z-uno'en jeg har men da har jeg ivertfall noe å falle tilbake på i tilfelle. Først må jeg kjøpe meg CI600 for å åpne for ekstern styring. Jeg ser ikke noe problem med å gjøre det du viser til over med fibaroreleer. Men er billigere å bruke z-uno, ca. 700 kroner for alt.
  3. Hei Jeg koblet meg bare på pin 8 sammen med det jeg ikke vet og det fungerer fint. Har nå koblet opp Z-UNO som styrer 4 rèle, disse styrer igjen min, medium, maks og ekstra tilluft. Skrev en enkel kode for dette i arduino. Et problem her var at Vera systemet også trenger status på alle til enhver tid så jeg sender status i loop funksjon hvert 30 sekund. Dermed er det litt sen oppdatering. Ellers var det viktig å sette de andre pin-ene LAV når den du ønsker skal gå HØY. Dette kan du se i koden, måtte invertere koden da releet jeg kjøpte virker å være invertert. Har også lagt inn en DHT11 modul som overvåker temp og fukt. Grunnen til dette er å kunne skru av strømmen på Z-uno hvis temperaturen blir høy, dette er en sikkerhetsfunksjon. Dette fungerer utmerket nå, og jeg kan enkelt styre ventilasjonen basert på CO2, temp og fuktighet. System: Vera Plus, Z-UNO, DHT11, 4 Relay 5VDC Arduino kompatibelt. Ventilasjonogdht11.ino
  4. Hei Salvesen Har du funnet ut noe her? Jeg har gjort det samme som deg, Z-UNO og et rele med 4 utganger som jeg skal bruke til å styre MIN, MED, MAKS og ekstra tilluft. Jeg skulle teste DI men da såg jeg også at pin 8 (MAKS) var brukt. Fant du ut hva den var brukt til hos deg? Lurte på om jeg kan bare koble til direkte, altså bare presse inn begge kablene i inngangen..? Tenkte også på å bruke et galvanisk skille for å unngå støy. Men det greieste hadde vært å fått vite hva den faktisk gjør og om den i det hele tatt er nødvendig. Planen min er å bruke Netatmo systemet mitt til å styre ventilasjonen. Setter da grense på CO2 nivå i huset og styrer ventilasjonen basert på det. Har også noen fibaro sensorer som måler fuktighet på badene, så de kan også styre ventilasjonen når fuktigheten blir for høy. Ellers tenkte jeg å skru ned ventilasjonen ved brann for å unngå mye tilluft. Mvh Stian ----- Vera Plus - Hue - Netatmo - Z-UNO
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.