Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Sandvik

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Sandvik vant dagen sist 17. november 2023

Sandvik hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    Fibaro Home Center
    HomeSeer
    SmartThings

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Sandvik sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Dedikert Sjeldent
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Er det noen som har installert den nye typen Namron touch-termostater, og vet om de er støttet i Zigbee2mqtt? Denne typen: https://www.elektroimportoren.no/namron-zigbee-touch-termostat-16a-hvit/4512752/Product.html?Path=1054529
  2. Fant feilen; steingammel firmware på ConBee. Trodde jeg hadde oppgradert for en tid tilbake, men husket nok feil. For den lot seg ikke oppgradere uten å finne frem en gammel versjon av flasheren. Så snart jeg fikk den opp på siste versjon av Firmware gikk alt som en lek. :-) ZigbeePlus plugin er helt super!
  3. Har installert en ny HS4 og Zigbee plus på en fysisk Win 11 maskin. Samme problem. (Utrolig deilig med HS4 Zigbee Plus plugin "plug'n play" i stedet for å måtte fikle med manuell installasjon av mosquitto, zigbee2mqtt, og HS4 mqtt plugin!) Jeg tror det må være noe med min versjon av ConBee USB. Kanskje en firmware som zigbee2mqtt ikke liker. Skal forsøke å opp- eller nedgradere.
  4. Har installert mosquitto og zigbee2mqtt på samme maskin. Samme problem.
  5. Problemet er at du ikke delte noen erfaringer, men forslår i stedet å gjøre noe helt annet selv om du ikke vet hva som er problemet. Det er som om legen skriver ut medisin uten å vite hva det feiler pasienten. Det er slike svar man ikke ønsker. Har man ikke svar på spørsmålet hjelper det ingen at du svarer på noe annet, tvert i mot.
  6. På hvilken måte hjelper det svaret meg? Det er mange fordeler med å bruke en ferdig integrert plugin med et godt grensesnitt, i stedet for å fikle med "løse deler". Stabilitet og enkelhet er noen. Og er det noe jeg virkelig avskyr, så er det open source duppeditter man hele tiden må bedrive håndspåleggelse på og oppgradering av. Oppgradering til "det siste nye" betyr endring, og det betyr trøbbel. Zigbee2mqtt i HS er masse mikkmakk som Zigbee Plus plugin gjør mye bedre. Ja, Conbee er ikke best, men det kan umulig være årsaken. Den fungerer som sagt utmerket med de samme devicene når jeg bruker den med deCONZ/JowiHue som mellomvare. Den er sertifisert med Zigbee2mqtt. Det er mange som bruker den med Zigbee2mqtt uten problemer. Så den er neppe problemet. "If it ain't broke, don't fix it." Når det er sagt er en Sonoff E bestilt og på vei, men å skylde på Conbee er et blindspor.
  7. HomeSeer har lansert en Plugin som heter Zigbee Plus. I praksis ser det ut til å være en implementasjon av Zigbe2mqtt. Veldig gledelig, så kan man på en enkel måte bli kvitt makkverket deCONZ/Phoscon, og gjerne også JowiHue for Zigbee-dingser. Jeg forsøkte å sette den opp her om dagen, men får det ikke til å virke. Plugin finner Zigbee-enhetene mine, men klarer ikke å fullføre "Interview" fasen. Så jeg får ikke brukt det til noe. Alle enhetene er på listen over støttede enheter. Jeg bruker en Conbee I USB stick for Zigbee. Med forlengerkabel så den står for seg selv, langt unna NAS-boksen. Kjører HS4 på Windows i en VM på Synology NAS. Oppsettet fungerte fint med deCONZ/Phoscon/JowiHue/HS4. Å sette en Aqara sensor 0,5 meter fra Conbee for inkludering har ingen effekt, så det handler ikke om rekkevidde/signalstyrke. Finner ikke noe fornuftig i logg ut over at "interview" feiler. Noen tips, eller råd til feilsøking?
  8. Utviklet av flinke folk her på forumet, ligger ikke i HS plugin store (akkurat som Jon00 sine plugins). Du finner den her:
  9. Nettopp det man enkelt kan gjøre ved å bruke Jon00DataScraper. Det fungerer ypperlig mot https://www.hvakosterstrommen.no/, men om kilden endrer seg i fremtiden er det lett å tilpasse oppsettet ved å endre en .ini-fil. All logikk forblir uendret.
  10. Virkelig? Jeg trodde den var kun for Windows etter å ha skummet installasjonsbeskrivelsen. Da må jeg nesten teste! 🙂
  11. Har du sett på Powercontrol plugin? Den svarer vel på det du ønsker deg. Den er for HS på Windows. Selv kjører jeg HS på Linux, så da laget jeg et enkelt alternativ selv. Det er fort gjort. Du trenger gratis plugin/script Jon00DataScraper for å hente strømprisene fra https://www.hvakosterstrommen.no/. Med riktig oppsett (du kan gjerne få mitt) lager denne plugin et antall virtuelle devicer ut fra strømprisene. I mitt oppsett har jeg laget 6 devicer som holder følgende informasjon: Gjeldende strømpris inneværende time, gjennomsnittlig strømpris inneværende døgn, kalkulerte verdier for veldig lav, lav, høy og veldig høy strømpris i forhold til gjennomsnitt pr. time inneværende døgn. Deretter lager jeg bare events som sammenligner pris inneværende time med nevnte devicer, og skrur forbruket av og på basert på dette. (Krever EasyTrigger plugin for å enkelt sammenligne verdien av to devicer). F.eks. går varmtvann av hvis strømprisen er høy i forhold til døgnets gjennomsnitt, og tilbake på når prisen ikke lenger er "høy" (eller etter maks X timer). Samme mot "Veldig høy", da kan andre ting skrus av. I mitt oppsett går varmtvann av ved "Høy", mens temperatur (varmekabler) i tillegg senkes ved "Veldig høy". Hva grensene for "høy" og "veldig høy" er bestemmer man selv. Man kan lage så mange slike devicer man ønsker om det er behov for ennå mer finkornet kontroll. Jeg har satt grensene ved 15% over/under døgnsnitt for lav/høy, og 30% over/under døgnsnitt for veldig lav/veldig høy.
  12. Kan stemme, jeg kjører en 0-10v dimmer inn der som ekstern styring. Men trodde det samme gjaldt med enhver ekstern styring. Sier ikke manualen noe om det?
  13. Du må endre en innstilling på CI600 hvor du angir at den styres av "Eksternt system" eller noe lignende. Da funger det fint.
  14. Konge, takk for tipset! Jeg trenger noen. ?
  15. Forresten så fungerer heller ikke TRM2, egentlig samme problem der. Den eneste som fungerer er den første versjonen, og den får man vel ikke tak i lenger.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.