Gå til innhold
 • Bli medlem

Tor Magnus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  68
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

Tor Magnus vant dagen sist November 18 2017

Tor Magnus hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

38 Excellent

Om Tor Magnus

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

304 profilvisninger
 1. Jeg koblet bare en dimmer direkte mot vifta, men jeg forstår det slik at det forårsaker mer støy, og at det som senket støyen mest var å koble regulatoren til alle tre fasene. Rent bortsett fra det fungerer det veldig godt med automatikken ja.
 2. Jeg forstår det slik at viftene (ihvertfall flexit ulv-100) har en kondensator for å immitere 3-fase som kan fjernes hvis man kobler på en regulator med 3-fas uttak. Er det noe du gjorde?
 3. Tor Magnus

  Panelovn og erfaringer

  La ikke merke med en gang at det var du som hadde lagd den. Skulle vi pratet litt om videre utvikling av denne? Virker unødvendig å ha to forskjellige komponenter som gjør det samme, og litt greit om vi gjør det i henhold til hvordan Millheat ønsker at vi bruker APIet. Har ikke voldsomt lyst til å gjøre jobben du har gjort på nytt heller.
 4. Tor Magnus

  Panelovn og erfaringer

  Da var det noen som kom meg i forkjøpet gitt! Ok, ser at den ikke er basert på det åpne apiet og sjanse for at den kommer til å slutte å virke etter hvert.
 5. Tor Magnus

  Panelovn og erfaringer

  Tja. Det eneste er vel at thermostaten på varmeovnen fungerer selv om sentralen er nede. Derimot med en z-wave strømplugg så får du mer nøyaktig energiforbruk.
 6. Tor Magnus

  Panelovn og erfaringer

  Det er nok ingen wattmåler i ovnen nei. Men siden den er enten av eller på og hvis man poller ofte nok så kan man få en estimering av forbruk. Jeg skal høre litt med dem om hva som er akseptabel poll frekvens.
 7. Tor Magnus

  Panelovn og erfaringer

  Så, da har jeg fått svar, og python lib for millheat er påbegynt. For å få tilgang til apiet må man melde seg opp som utvikler og få api keys. Helt normalt. Ved å bruke det åpne apiet vil du få tilgang til å slå ovnene av og på, sette termostat temp og hente ut faktisk temp. Det er ikke tilgang på noe statistikk fra apiet, men det bygger du selv opp over tid fra egen smarthusløsning. Det forventes at man poller apiet for å sjekke status. Så vidt jeg kan se så burde dette passe meget godt inn i hvordan en termostat fungerer i HA, så regner med at det samme gjelder de fleste smarthusløsningene.
 8. Tor Magnus

  Panelovn og erfaringer

  Skrev et langt svar, så tenkte jeg at jeg skal høre med Millheat om hva jeg får si først.
 9. Tor Magnus

  Panelovn og erfaringer

  Millheat er i gang med å betateste API nå. Håpet er å få på plass en Home Assistant component så snart som mulig. Første jobb er å få opp et python bibliotek som kan integreres i HA, så platform, så components. Fordelen med hvordan Home Assistant gjør dette er at vi får åpne python biblioteker på alt mulig.
 10. Sjekk home-assistant.log for å se hvilke automasjoner som faktisk fyrer. Bruk også logging aktivt. Jeg har opplevd at klumsete koding fører til at både av og på fyrer samtidig. Et annet problem er at trigger fyrer før values er oppdatert slik at hvis man har f.eks. en trigger på dagtid og så en condition som sjekker om det er dagtid så kan conditionen feile.
 11. Tor Magnus

  Verisure

  Jeg er også en med Verisure og Home Assistant. For å få rask håndtering mellom Verisure og HA når alarmen går av og på har jeg et nattlys som er koblet i et verisure stikk som er koblet i et z-wave stikk. Når alarmen går på så skrur verisure på nattlyset og når alarmen går av så slår verisure av nattlyset. Z-wave stikket følger med strømforbruket og sende umiddelbart melding til HA når forbruk og opp og ned. På den måten kan jeg bruke alarmen direkte uten at HA blir forvirret og kan skru lyset av og på i huset med en gang. I tillegg til dette skrur jeg skallsikring på og av fra HA når vi legger oss og står opp. Det beste hadde vært hvis man kunne abbonere på hendelser i Verisure API'et, men vi er nok ikke der ennå. Jeg bruker kun klima fra verisure i rom hvor jeg ikke har z-wave sensor, samt at jeg grafer det. Jeg bryr meg ikke om andre sensorer i Verisure i HA, det går alt for tregt.
 12. Tor Magnus

  Problemstilling - scene i fibaro.

  Heisann, her er et par spørsmål. 1. Kan du putte skriptet i en kodeblokk? (I editoren er det symbolet med <>.) 2. Når ønsker du at skriptet skal trigge? Når solen går ned, når lampen slås på, eller begge? --[[ %% properties 165 value --]] local sourceTrigger = fibaro:getSourceTrigger(); if (sourceTrigger['type'] == 'property') then if (tonumber(fibaro:getValue(sourceTrigger['deviceID'], 'value')) > 0) and (os.date("%H:%M", os.time()-15*60) == fibaro:getValue(1, "sunsetHour")) then fibaro:call(195, "turnOn"); end end Denne sjekker om du er etter 15 minutter før solnedgang når lyset slår seg på. (Tok bort unødvendig sjekking av hver eneste dag...)
 13. Men er det noen som vet om dette sendes i det heletatt? Eller om dokumentasjonen lyver?
 14. Jepp, det var det jeg leste meg frem til også. Bruker HomeSeer også OZW i bånn? Hm, dette må kanskje følges opp med IDLock da. Hadde vært innmari fint hvis de bare hadde hatt noen som fulgte med på dette forumet...
 15. Hei, Jeg prøver å få satt opp automatisering rundt hvem som åpner døren og da trenger jeg tilgang til hvilken RFID som ble brukt på låsen. Jeg har lett høyt og lavt i Home Assistant på alle devicene og det eneste jeg ser ut til å få er Notification Type = 0x06 (Access Control) med Notification Event = 0x02/4/6 (Manual/RF/Keypad). Data feltet for disse ser ut til å mangle i Hass og jeg lurer på om de mangler i OZW også. Vet noen om OZW rapporterer dette? Er det noen som har fått hentet ut dette? TM
×