Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

MortenT

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

MortenT sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. Den er grei, men MrStian snakket om å bruke en 1-polt relé (tipper type fibaro switch 2). Og den har meg bekjent ikke noe innebygget temperatur-regulerings-programvare. Da vil han kunne fortelle sin kontroller følgende: Hvis romtemp < x Slå på fibaro switch. Hvis romtemp > y Slå av fibaro switch. Det var slik jeg tolket hans ønske i hvert fall :-)
  2. Pulslengemodulasjon er vel strengt talt ikke mulig å oppnå med et enkelt relé Christoffer? Nå har jeg ikke gått i dybden på de forskjellige z-wave kontrollerene. Men det er jo rimelig avansert og spesialisert programvare innebygd i termostatene for å oppnå en slik effekt. PWM (pulslengdemodulering) intervallene er forresten ikke antall inn/utkoblinger. Det er hvor lenge termostaten skal måle temp i rom/gulv, for så å finne max/min temperatur innenfor intervallet og justere inn/utkoblinger i sammenheng med resultatet av intervallet. Dette for å redusere antall inn/utkoblinger i termostaten og forlenge levetiden.) Tror MrStian ønsker vanlig av/på regulering (differanseregulering) med utgangspunkt i romtemperatur. Som en vanlig panelovn. Edit: Fare for noe feil her. Har ikke gått i dybden på PWM regulering heller, her uttaler jeg min forståelse av emnet. Og ikke en fasit.
  3. Da stiller jeg meg på lik linje som Christoffer. Sjekk bare at reléet du skal bruke tåler både effekten og inn/utkobling over tid.
  4. De fleste multifunksjonelle termostater fungerer fint her, også den nye z-trm 2 om z-wave er ønskelig. Det eneste minuset med det er at man må ha termostat i regulator modus (dvs ingen føler(temp sensor) måten temperaturen i kablene reguleres går da på prosent. Dette må også sjekkes at termostat faktisk har før man går til innkjøp). Om du går for z-trm 2, så vil du ha mulighet til å montere f.eks aeotec multisensor 6 på badet å bruke logikken i z-wave kontrolleren din til å regulere tempen i gulvet ut i fra romtemperatur. Personlig har jeg den gamle varianten av z-trm 2, og for min del opplevde jeg temperaturen i gulvet på badet jevnere når termostaten står i reguleringsmodus. Om dette var litt vanskelig forklart så kan man se på termostat i regulator modus som en 1-2-3 bryter. Bare at man har 100 "hakk" i stedet for 3.
  5. Mine tanker er som følgende: Om en allerede har en RPi, så hvorfor ikke? En får jo testet det ut uten å måtte betale 5-12000,- som hometrollerene koster (med mindre du kjøper ZEE (som faktisk er en raspberry pi). Så kan en heller investere stort når en har testet og er fornøyd. Har ikke testet OpenHAB, men forstår det skal være noe styr å sette det opp og vedlikeholde. Samme med HA og Z-Way (Z-Way har jeg faktisk testet). Har nå endelig fått HS opp å kjøre på min Pi og det er nydelig! Det bare virker liksom. Er jo latterlig mye ting å sette seg inn i, men det er utformet veldig rent og systematisk. Slik at en ikke trenger å være rakettforsker for å lære seg å forstå. Klart en trenger jo ikke å bruke RPi, om du har en USB Z-Wave grensesnitt så kan jo hvilken som helst maskin gjøre jobben. Og er gjerne litt enklere og sette opp i forhold til på en Pi. Jeg for min del har ikke USB grensesnitt så det måtte bli Pien, samtidig så det fungerer greit som en permanent løsning da den trekker minimalt med strøm og ingen støy. Så kan jeg heller oppgradere etter hvert som jeg får behov.
  6. Stemmer, den tester vel for R/RC/RL i autokalibreringen?
  7. Det skal i prinsippet gå helt fint. Baserer dette på at Fibaro Fimmer 2 benytter seg av samme dimmeteknikk som elko315GLE (faseavsnitt)
  8. Hei, er det noen som vet om det er mulig å kjøre homeseer på en Raspberry Pi med RaZberry 2 Z-Wave modul? Har til nå testet meg frem med Z-Way og det har fungert, men er utrolig mye bugs som jeg ikke har kompetanse til å ordne selv. Så det prosjektet legger jeg dødt. Har jo lest en del tråder om HS på RPi på nett, og det jeg har kommet frem til så langt er: 1. Det er et hav av måter å installere homeseer på en RPi, dette er veldig uoversiktlig. Bare på homeseer sine nettsider alene har de 2 eller 3 forskjellige fremgangsmåter. Mistenker at dette er forskjellige versjoner av HS men blir ikke helt klok på det. Det er også en hel del andre tråder på nett som beskriver installasjon av forskjellige HS versjoner. 2. Jeg har prøvd en gang uten hell å følge fremgangsmetoden beskrevet på https://forums.homeseer.com/showthread.php?t=187730. Denne er også uoversiktlig for en nybegynner som meg. "Enable SSH.." uten noen som helst indikasjon om hvordan det gjøres. 3. Selv om jeg bruker noen titalls timer på å sette meg ordentlig inn i dette og får det til. Så vet jeg enda ikke om den støtter RaZberry 2, har bare lest om diverse usb-z-wave-enheter. 4. Leste her inne (?) at det kan være både mulig og lurt å ikke installere ZEE versjonen. Og heller gå for fullversjon på RPI'en for å slippe begrensninger i antall plug-ins. Det jeg så lurer på er; er jeg på bærtur? Er det ikke mulig for Ola Normann å teste HS i liten skala før en bestemmer seg å kjøpe fullt opplegg? I tilfelle dette skulle være mulig. Er det sånn at jeg bare installerer en hvilkensomhelst linux (Rasberian) på RPi'en, og installerer HS via SSH?
  9. Mitt siste argument var ment med tanke på hvorfor noen elektrikkere velger å aldri akseptere 1-polet brudd i våtrom/utendørs. Og nei, det er utrolig mange som fortsatt tror de har lov å bytte/montere lamper selv, men holder seg langt unna alt annet (som lysbrytere, stikk, sikringsskap osv.). Alle har sin grense, mens ingens grense er den samme. :-)
  10. Hei, har vært inne på forumet her en god stund. Men er nybegynner når det kommer til smarthus, så jeg har ikke hatt noe å bidra med før nå. Jeg jobber til daglig som elektrikker og følte behov for å nevne en ting som de fleste ser ut til å glemme når det kommer til 2-polet brudd; Hvorfor? Jo, en bruker 2-polet brudd for å beskytte mot berøringsfare. På et baderom er det ofte en dysj eller et badekar, og når det blir brukt blir rommet fuktig (det kan en se med det blåtte øye). Om en da bestemmer seg for å bytte lyspære mens rommet fortsatt er fuktig, kan fukten ha fått kontakt med en av fasene inni lampen. En slår naturligvis lyset av før en bytter pære. Og om det er en 1-polet bryter som styrer lyset, så har en ingen garanti for at det er fasen som ikke har kontakt med fukten (som nå ligger i et lag rundt lyspæren). Når en da tar tak i pæren så får en støt som kan være meget farlig. Det samme gjelder alle lamper som er plassert i et potensielt fuktig område. Grunnen til at elektrikkeren i noen tilfeller mener det ikke er forsvarlig å bruke sikringen som 2-polet brudd, er at det slettes ikke faller naturlig å ta sikringen for å bytte lyspære. Når det er sagt, så kan en kanskje trekke konklusjonen selv. At hvis en lampe ikke har en utskiftbar lyskilde (lyspære, lysrør osv.) så er det noen elektrikkere som godtar å bruke 1-polet brudd. Men når sant skal sies, så har en ingen garanti for at forbruker ikke skifter ut lampen selv til en som har utskiftbar lyskilde (selv om forbruker ikke har lov å gjøre dette med mindre lampen er pluggbar). ? Håper dette var ny og brukbar informasjon.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.