Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

presta

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av presta

  1. Hei. Beklager at jeg ikke svarer deg. Nja. Gikk sånn passe. Får styrt med dimmer slik som du foreslo. Ja, med bypass, men ser i dokumentasjon nå at det fins innstilling for å bruke uten bypass ser det ut til. Har ikke testa. Uansett, trenger litt mer ledig tid for å få det til å fungere skikkelig. Får bare kjørt opp og ned med brytere, kun tilting via app. Skal være mulig å få til med bryter også.
  2. @petersv Da har persiennen kommet opp og jeg jobber med å assosiere. Jeg har ikke gjort dette før. Har du mulighet til å dele hvordan du gjør det? Jeg har prøvd: I dimmer 2 så la jeg inn node ID for roller shutter. I mitt tilfelle, 72, i gruppe 2 og i gruppe 3. I dimmer to har jeg en dobbel vippebryter med returfjærer. I manualen til roller shutter så leser jeg om assosiation group mapping, men forstår ikke helt disse parametre og hvor man legger det inn.
  3. Funker det bra med direkteassiasjon? Jeg tenker på at det er greit med lite treghet når man skal feks vippe persienne 'litt'.
  4. Ok. Takk. Så persiennen din er koblet til fibaro som er koblet til løs stikkontakt? Kan jo fort bli rimelig hett om sommeren oppunder mønet, så kanskje best å koble fibaro inne og ledning ut?
  5. Hei Er det ok å legge zwave modulen for persiennestyring i boks på fasade, eller er disse kun ment for innendørs montering? Ser i datablad at brukstemp er 0-35grader. Det er feks fibaro sin jeg ser på.
  6. Oi. Tusen takk for svar. Flere gode løsninger her som jeg skal spille inn for elektriker i morgen! Sent fra min SM-G950F via Tapatalk
  7. Hei Har en utelampe som skal automatiseres. Er det greit å ha en zwave modul koblet til topol bryter, slik at bryteren alltid står på men kun styres via zwave? Har sett løsninger med topol servicebryer pluss annen bryter blitt diskutert tidligere. Men skal ikke ha "den andre" bryteren. Sent fra min SM-G950F via Tapatalk
  8. Hei. Har et system med Homey og bla. en Heavy duty switch på varmtvannsberederen. Den er innstilt på 4t om dagen og 4 timer om natten. Her om dagen så gikk homey offline, uvisst hvorfor, men det tok kanskje 12t før jeg oppdaget dette. Det varme vannet i berederen ble brukt opp. Fins det noen mulighet for å innstille heavy duty switch til å automatisk skru seg på dersom den mister kontakt med sentral? Eventuelt noe som sier i fra dersom sentral går offline? Det første er å foretrekke.. Sent fra min SM-G950F via Tapatalk
  9. Hvordan er det dette gavekortet kommer tilsendt, får man det på mail? @Asbjørn85 skal ha brukt min kode, men jeg har ikke mottatt noe i verken app eller mail.
  10. Hei. Skriver meg inn her og bruker da @steffs kode. Noen andre må gjerne bruke min ? https://invite.tibber.com/f32d943a
  11. Hei Får ikke helt denne eventen her i HomeSeer til å fungere. Mål: Fibaro dimmerbryter kontrollerer en fibaro stikkontaktplugg. Når lyset er på (dimmerlyset lyser) så skal den slå på plugg. Dimmerbryteren har fjærretur. Når jeg styrer dimmerbryteren i HomeSeer så fungerer eventen. Lyset skrur seg på, pluggen skrur seg på. Lyset skrur seg av, pluggen skrur seg av. Når jeg gjør dette fysisk med bryter, så fungerer ikke eventen.
  12. Hei Jeg tenker å gå i innkjøp av en del CR123A batterier. Noen som vet om disse ladbare CR123A er noe å satse på eller om det bare er å kjøpe engangs? Prisen er ganske lik på aliexpress.
  13. Hei! I sikringsskapet har vi en mekanisk måler som måler forbruket til hybelen i tillegg til hovedhuset sin AMS måler. Jeg har hørt at disse eldre mekaniske målerne går opp til 10% feil og ønsker å bytte ut denne med noe digitalt. Elektriker gjør dette, men jeg ønsker å kjøpe inn måleren i forkant. Jeg er usikker på om spesifikasjonene er riktig og hva jeg trenger. Dette er informasjon på AMS måleren min. 1. Kan denne i fra Qubino brukes hos meg? Type (tilkobling): enfase (1b) Referanse strøm (iref): 5 A Maks strøm (Imax): 65 A Minimum strøm (Imin): 0.25 A Startstrøm : 20 mA Spenning (Un): 230 V (± 20%) Strømforbruk ved Un: <2W Nominell frekvens (fn): 50 og 60 Hz https://www.eldirekte.no/qubino-smart-energimaler-z-wave/cat-p/c/p10637337?gclid=Cj0KCQiArenfBRCoARIsAFc1FqeQUr3vk510C0pF8yWbPP2vo7FKz9VDGPv-f2Th5JwwHhG4BnKGNqwaAgKQEALw_wcB 2. Eventuelt denne: https://www.elektroimportoren.no/qubino-smart-meter-energimaaler-z-wave/4512304/Product.html?Event=livesearch 3. Så er jeg ganske ny når det gjelder smarthus og feil kan fort skje med serveren/homeseer slik at jeg kan trenge en fullstendig resett av systemet. Er det noen som vet om informasjon om strømforbruk lagres på z-wave enheten slik at jeg får lest ut forbruket på hybelen når systemet er oppe å gå igjen? Takk for svar!
  14. Jeg er med på det du sier og ser at dersom en skrur av en to-pol så skal strømmen gå i kretsen, altså ingen fjærretur. Men hva om jeg godtar at topol bryter alltid står på og styres kun med fibaro, kan S2 på fibaro da brukes til å styre sener uten at den er koblet til noe lys fysisk?
  15. Hvordan er effektforbruken på disse led GU10 i gammel "sokkel"? Ny led downlights har jo ofte effektforbruk mellom 6-10W
  16. Hei I dag har jeg en to-pol bryter som styrer et utelys. Jeg har lyst til å bytte ut denne bryteren med en dobbeltbryter: Og ønsker følgende funksjon: bryter med topolbrudd styrer utelys og bryter til høyre styrer events basert på antall trykk, f.eks ett trykk for alle lys i hele huset på og to trykk for alle lys av og redusere varme. ?
  17. Ja, er akkurat det jeg kom frem til jeg også. Hadde et ønske om å teste Linux litt med RPi, men tiden strekker ikke til dessverre. Må bli når jeg blir pensjonist, om en tretti-førti år eller no.
  18. Oh shit. takk for heads-up. Fant denne gamle PCen som jeg tenkte å bruke som server. Må finne meg en windows 7 lisens da.
  19. Hehe. Ja, var akkurat det jeg gjorde :-) Nå må jeg bare få UZB1 til å virke på windows vista..
  20. Takk for guide. Problemet er at mine 30 dager prøveperiode har gått ut og det eneste skjermbilde jeg har tilgang til er " Software License Registration " This software is unregistered and will not operate until you register it. Please enter your registration information below. Får spørre home seer om jeg kan få en utvidelse av prøvetiden på RPi, så overføre iht. guiden din.
  21. Jeg kunne ha slettet alle devices i fra RPi, men siden prøvetiden har gått ut så er ikke de tilgjengelige.
  22. Hei Jeg skal flytte i fra RPi HS3 til en HS3 Standard på en windows maskin. Er det noen som vet om en guide for å gjøre dette? Jeg har tatt ut SD kort i fra RPi men ser ikke umiddelbart hvilke filer som skal kopieres over i windows installasjonen.
  23. Flott, takk for svar. Hvordan kjører HS standard på en rpi? Er det bedre å installere på en avdanka laptop med Windows i stedet?
  24. Hei Jeg kjøpte i forbindelse med Black Friday salget hos Home assistant HS3 standard. I fra før har jeg HS RPI trail (30 dager). Nå som prøvetiden har gått ut så prøver jeg å legge inn den nye lisensen i HomeSeer. Dette bildet møter meg når jeg starter home seer: Her har jeg prøvd å legge inn - bare ny licenseID og passord fra mail - licenseID og passord fra mail + gammel licenseID og passord fra mail. Dette fungerer ikke. Noen som har vært borti dette?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.