Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

tater

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av tater

  1. Dette er vel ikke nødvendigvis helt korrekt? hvis vi bruker tallene du bruker som eksempel: iL1 = 40A iL3 = 10A Hvis all last fra disse tallene er koblet mot iL2 kan du si at den er 50A ja, men f.eks. om all last fra iL3 er koblet mot iL1 vil jo iL2 kun bli 30A. Så for å finne iL2 kreves det flere parametere som effekt og spenning enn bare iL1 og iL3
  2. Kan du fortelle hvordan dette regnestykket blir i normal regning utenom grafana?
  3. tater

    Verisure Plugin

    Bare legg til teksten i Linje 3 i LocationTemplate.txt så bør den biffen være grei. <td colspan="2">{name}<input type="hidden" size="6" id="id" name="id" value="{id}"><span style="float:right;">Aktiver lokasjon<input type="checkbox" id="active{id}" {active} name="active" value="true"/></span></td>
  4. tater

    Verisure Plugin

    Hva med noe så enkelt som en tekst ved siden av checkboksen?
  5. tater

    Verisure Plugin

    Gå inn på innstillinger for pluginen og huk av på lokasjonen for å aktivere.
  6. Hva har skjedd med måling av strøm på L3? her vises bare L1 og L2
  7. tater

    Verisure Plugin

    Jeg fikk samme tidligere i dag, en restart av pluginen fikset det
  8. tater

    Verisure Plugin

    Dersom det er slik som jeg har mistenkt, at lokasjonen ikke hentes før første oppdatering, kan det være greit å skrive et varsel om det. Og skrive noe så enkelt som Aktiver lokasjon ved siden av boksen til høyre, så vil jeg påstå at ting burde være ganske selvforklarende.
  9. tater

    Verisure Plugin

    Samme skjedde her, så endret jeg oppdateringsfrekvens til 1 min så dukket lokasjonen opp 1 minutt etter at pluginen hadde startet. Kan det være at lokasjonen ikke hentes før første oppdatering?
  10. Fjernet alle felt ang. utgående epost i går kveld. Og etter et nytt forsøk i dag så funket det på første forsøk, så det virker som om det var noe som hang og bare trengte litt tid uten trafikk for å slå av ssl ?
  11. Har prøvd MANGE ganger. Har også prøvd å koble mot andre servere både med og uten SSL men hver gang jeg prøver uten SSL får jeg denne feilmeldingen, så det virker som homeseer ikke bryr seg om jeg tar vekk krysset.
  12. Jeg sliter med å få homeseer til å sende mail, jeg prøver å koble til en server UTEN SSL på port 25, men så får jeg denne feilmeldingen likevel. Exception sending email via localhost (To:[email protected], cc:, bcc:, Sub:Fra HomeSeer, Attach:) = Authenticate as SSL client failed. You might be connecting to non SSL port. Noen som har noen idé om hva feilen kan være? Jeg har forsøkt med telnet mailserver.local 25 og det funker så mailene spruter, så problemet må da være i homeseer.
  13. Da har jeg fått i hus flic gateway og testet med å skru av telefon for å være sikker på at ting ble helt uavhengig av den og nappet ut wan kabelen til routeren for å være sikker på at alt opererer lokalt, og SUKSESS det funket som jeg vil. Neste prosjekt blir å se om jeg får det til å spille gjennom en RPi så jeg kan kjøre tjenesten på samme maskin som homeseer så jeg kan bli kvitt en boks. Men ved å bruke gatewayen vil jo dette funke på alle homeseer installasjoner og ikke bare RPi. Dersom noen er interessert er dette fremgangsmåten jeg brukte: - Installer FLIC appen på mobilen og koble til knapp eller gateway/hub og knapp iht. oppsettveiledning i appen, egentlig ganske selvforklarende. - Trykk på den knappen du vil sette opp og deretter på knappefunksjonen du vil sette opp (click, double click eller hold) - Velg Tools og så Internet request. - Her velger du GET og under URL så skriver du inn adressen til HS serveren og JSON request - http://192.168.1.161/JSON?request=runevent&group=FLIC&name=toggle roomba - Her valgte jeg å bruke JSON til å kjøre et event som inneholder et skript for å toggle en device av/på slik at jeg kan skru av og på en device med samme knappefunksjon, og kan i så måte styre 3 ting med en FLIC - Dersom du har aktivert brukernavn og passord i HS må dette legges inn under Headers - På Key skriver du «Authorization» - På Value skriver du inn Basic + kryptert brukernavn og passord. F.eks «Basic YWRtaW46YWRtaW4=» - Basic YWRtaW46YWRtaW4= kan dekodes til admin:admin - Jeg brukte http://base64encode.org for å kryptere mitt bruker:pass - Trykk så på ADD for å lagre headeren, så trykker du på SAVE ACTION for å ferdigstille konfigurasjonen
  14. Klart det, må bare vente til jeg får tilsendt gatewayen først ?
  15. Er da lov å prøve seg? hehe da har jeg etter mye om og men funnet ut at det er HTTP Get/Post støtte i Flic sin egen app, og at denne faktisk sender HTTP request direkte til adressen jeg legger inn og IKKE gjennom flic servere som jeg i utgangspunktet trodde. Flic knappen er fortsatt koblet mot telefon, så for å slippe å være avhengig av at telefonen min er i nærheten for at ting skal virke så er neste steg å få den koblet mot enten RPi eller en flic gateway. En flic gateway er nok det enkleste alternativet ettersom den likevel sender request direkte til adressen jeg ber om, som sagt var jeg i utgangspunktet sikker på at request gikk via flic servere. Og vipps så fikk jeg funksjonaliteten jeg var ute etter (inhouse drift) uten å drive med mye koding (som jeg ikke kan) og uten plugin ?
  16. Jeg har funnet ut at flic kan pares opp direkte mot RPi . og noen har laget en plugin til Home Assistant så den kan kontrollere enheter og eventer. Så mitt spørsmål er om noen har fått til det samme med Homeseer? evt om noen tar utfordringen med å finne ut av det? Og da aller helst uten bruk av plugins da rpi er begrenset til 5 plugins. Jeg har nemlig ikke kunnskap nok om disse systemene til å få det til. Grunnen til at jeg gjerne vil ha en flic knapp inn i systemet er helt enkelt at jeg til nå ikke har klart å finne noen andre z-wave knapper som er like fine og diskrete. Her er link til sdk for flic linux https://github.com/50ButtonsEach/fliclib-linux-hci Jeg vet at jeg kan bruke flic og IFTTT for å styre Homeseer, men jeg ønsker å være uavhengig av tredjeparts servere/systemer og heller ha kontroll på alt "inhouse" Håper noen er interessert i få til dette..
  17. tater

    Verisure Plugin

    noen tanker om denne kommer til å funke på rpi?
  18. tater

    Verisure Plugin

    Men får fortsatt ikke kjørt ver 2.5
  19. tater

    Verisure Plugin

    Får ikke installert mono, noen ide?: homeseer@Homeseer:~$ sudo apt-get install mono-complete Leser pakkelister ... Ferdig Skaper oversikt over avhengighetsforhold Leser tilstandsinformasjon ... Ferdig Noen pakker ble ikke installeres. Dette kan bety at du har bedt om en umulig tilstand eller, hvis du bruker den ustabile utgaven av Debian, at visse kjernepakker ennÃ¥ ikke er laget eller flyttet ut av «Incoming» for distribusjonen. Følgende informasjon kan være til hjelp med Ã¥ løse problemet: Følgende pakker har uinnfridde avhengighetsforhold: mono-complete : Avhenger av: mono-runtime (= 3.2.8+dfsg-10) men 4.0.2.5+dfsg-2~rpi1 skal installeres Avhenger av: mono-runtime-sgen (= 3.2.8+dfsg-10) men 4.0.2.5+dfsg-2~rpi1 skal installeres Avhenger av: libmono-2.0-1 (= 3.2.8+dfsg-10) men 4.0.2.5+dfsg-2~rpi1 skal installeres Avhenger av: libmono-profiler (= 3.2.8+dfsg-10) men 4.0.2.5+dfsg-2~rpi1 skal installeres Avhenger av: mono-utils (= 3.2.8+dfsg-10) men 4.0.2.5+dfsg-2~rpi1 skal installeres Avhenger av: mono-jay (= 3.2.8+dfsg-10) men 4.0.2.5+dfsg-2~rpi1 skal installeres Avhenger av: mono-devel (= 3.2.8+dfsg-10) men skal ikke installeres Avhenger av: mono-mcs (= 3.2.8+dfsg-10) men 4.0.2.5+dfsg-2~rpi1 skal installeres Avhenger av: mono-csharp-shell (= 3.2.8+dfsg-10) men 4.0.2.5+dfsg-2~rpi1 skal installeres Avhenger av: mono-2.0-gac (= 3.2.8+dfsg-10) men skal ikke installeres Avhenger av: mono-4.0-gac (= 3.2.8+dfsg-10) men 4.0.2.5+dfsg-2~rpi1 skal installeres Avhenger av: mono-2.0-service (= 3.2.8+dfsg-10) men skal ikke installeres Avhenger av: mono-4.0-service (= 3.2.8+dfsg-10) men 4.0.2.5+dfsg-2~rpi1 skal installeres Avhenger av: monodoc-base (= 3.2.8+dfsg-10) men 4.0.2.5+dfsg-2~rpi1 skal installeres Avhenger av: monodoc-manual (= 3.2.8+dfsg-10) men 4.0.2.5+dfsg-2~rpi1 skal installeres Avhenger av: libmono-cil-dev (= 3.2.8+dfsg-10) men 4.0.2.5+dfsg-2~rpi1 skal installeres E: Klarer ikke Ã¥ rette problemene, noen ødelagte pakker er holdt tilbake. EDIT: fikk oppdatert repositories med info om mono, så ser det ut som det går
  20. tater

    Verisure Plugin

    Kommer neste versjon også til å avhenge av .NET? hadde vært kult om du klarte å unngå det, ettersom det ikke er bare bare å få .NET på raspberry pi. med mindre noen andre kan fortelle meg at det faktisk er ganske lett?? *tenkte han full av håp*
  21. tater

    Verisure Plugin

    Finnes det noen måte å manuelt polle status fra verisure? (i tillegg til hver time) Evt. manuelt endre status på device "alarm" uten at den sender det til verisure slik at homeseer får korrekt status uten at jeg må vente inntil en time før neste polling.
  22. tater

    Verisure Plugin

    har enda ikke fått ver. 2.5 til å funke, jeg har forsøkt å endre store/små bokstaver i nesten alle kombinasjoner her. Men la inn ver. 2.4 og den funker smertefritt, bare å pakke ut til /usr/local/HomeSeer/ og restarte HS så kom den.
  23. tater

    Verisure Plugin

    Noen som har installert og fått denne til å funke i linux? det jeg har gjort så langt er å pakke ut zip filen til /usr/local/HomeSeer/ I loggen får jeg opp følgende feilmelding ved oppstart av HS Jan-22 15:38:20 Error Examining properties on plugin (2) HSPI_LSoftVerisure.exe: Object reference not set to an instance of an object
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.