Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

BonsaiBilly

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

BonsaiBilly sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hvis jeg skal estimere ekstrakostnaden av én ekstra dimmer, så høres det ut som om jeg kan beregne ca en halv arbeidstime. Eller tok det litt lenger tid med den første for å finne ut av systemet? Kjøring, gebyr for oppmøte og attester er vel omtrent like dyrt om det er to eller fem dimmere tenkte jeg.
  2. Jeg vurderer å gå til innkjøp av noen Fibaro Dimmer 2, men lurer litt på om Bypass-komponenten i praksis er obligatorisk? Det virker litt lite effektivt å ha elektriker inne for å installere en dimmer, og så måtte få dem til å komme på nytt hvis man bytter ut lyspæra med en LED om noen måneder. Forøvrig lurer jeg på hvor mye elektrikertid man bør beregne per dimmer etter den første? Tenkte bruke mittanbud og forutsette at elektrikeren har erfaring med komponenten for å slippe betale for at de setter seg inn i systemet, og da burde det vel ikke være fryktelig mange minuttene per dimmer eller?
  3. Kan se ut som om dette er et distribusjonsselskap eid 100% av Smartly AS, og det ser ut som om de selger Smartly sin(?) egenutviklede teknologi, som de markedsfører mot boligselskap og bedrifter? Det er jo i så fall betryggende, iom at Smartly faktisk har omsatt for noen millioner de siste par årene så da er det vel prøvd ut en del i bedriftsmarkedet. Dimmermodulen virker ikke helt gærnt priset; litt mer enn Fibaro Dimmer2, men den er faktisk ratet for 16A og ser ikke ut som om den krever noen Bypasskomponent for LED-lamper(?). Jeg er ingen elektriker, men er denne dimmeren topolet slik at den i motsetning til Fibaro Dimmer2 også kan brukes på bad? Foreløpig bruker jeg bare Trådfri (en Athom Homey er på vei i posten), så jeg aner ikke hvor brukervennlig det ville vært å sette opp dette systemet da. Bruksanvisningen ser ut til å være skrevet i Word, så jeg antar dette ikke er så veldig lurt å starte ut med...
  4. Hvardl, ble du fornøyd med fibaro-dimmerne? Har blitt veldig godt vant med Trådfri-lamper, så jeg vurderer nå å kjøpe inn dimmer2 for å få alle lampene smarte. Største usikkerheten for meg er om man må legge inn Bypass over alt etter hvert som man går over til LED-lamper, og om elektrikeren vil kreve 10A sikring - hva endte du opp med å gjøre?
  5. Jeg er ikke i stand til å gjøre noe mer komplisert på IT-siden enn å skripte (noe mer komplisert enn det krever en innsats jeg betaler for å slippe), men hvor mange av disse løsningene klarer man å sette opp om man ikke har en skjerm tilgjengelig i heimen? Alle datamaskinene våre er bærbare (måtte evt blitt TVen via HDMI?).
  6. Ja, etter en del research virker det som en bedre løsning å bytte system om jeg vil ha løsninger som integreres bak bryterne (som fibaro).
  7. Jeg har en del IKEA Trådfri-pærer som jeg styrer via HomeKit og er fornøyd med det, men de er jo ikke ført opp på noen oversikter over "homekit kompatibelt utstyr". Det er kanskje mer enn IKEA sitt utstyr som i praksis kan snakke med HomeKit? Jeg kunne tenkt meg å få smartet opp resten av lysene i leiligheten, men om jeg skal ha noe som er oppgitt som Apple-kompatibelt må jeg velge mellom smarte pærer (ikke alltid like pent) og løsninger uten dimming (Fibaro, Elgato osv). (Har hørt om homebridge for z-wave på Pi, men det virker i overkant teknisk.)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.