Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Okstad

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Okstad

  1. Prøver meg på et spørsmål i denne tråden: Er det mulig å skape en bryter i homebridge som veklser mellom flere (felre enn 2) verdier i Homeseer? I Homeseer har jeg laget en virtual device som veksler mellom ulige belysningsscener. Kunne gjerne tenkt meg muligheten til å veklse mellom disse verdiene i HomeKit (uten å måtte definere devicen som en vifte etc...)
  2. Okstad

    Er Elko ZigBee åpen?

    Ingen garanti for at filene jeg mottok flere måneder tilbake fortsatt er seneste versjon. Skaper fort mere bryderi om disse blir liggende tilgjengelig her uten kontroll. Om du trenger seneste oppdatering er det bare å kontakte de som sitter på teknisk/support: http://m.proff.elko.no/kontakt-oss/category1693.html
  3. Okstad

    Er Elko ZigBee åpen?

    Done!
  4. Okstad

    Er Elko ZigBee åpen?

    Jeg fikke seneste FW til min 316GLED direkte fra ELKO. Sender deg PM med kontaktinformasjon.
  5. Interessant! Finnes det mulighet for å legge grupper i grupper? Og eventuelt lage regler som melder lys inn og ut av grupper? I så fall kunne man jo hatt en Schedule (Easy Trigger) som definerer ulike jowiHue scenes for en gruppe (med variabler for utelys) - for så å melde de andre gruppene inn og ut etter ønske.. ...haha. mulig jeg har rotet meg inn i en ulogisk retning her..?
  6. Rangen på Hue-sensoren virker å være verdier fra 0-51.000 Ja, man kan definere "transition time" i JowiHue som fungerer fint for hver Scene. Begynte å lage individuelle regler for hvert rom/sone og egne JowiHue Scenes for hver "setting" (10 ulike grader av LUX etc..) Det blir fort veldig uoversiktelig med ekstremt mange Scenes og variabler. Jeg kunne tenkt meg en "overordnet" Scene som følger alle disse reglene og som de ulike lysgruppene kan meldes inn og ut av - uavhengig av hverandre.
  7. Er det noen som har gode inputs på hvordan dette kan løses? Jeg installerer HUE-spotter i alle tak og ønsker en logikk som gir en dynamisk lysprofil. Så langt har jeg lekt med ulike Scenes i JowiHue, men det er ikke (så vidt jeg klarer å finne ut av) muligheter til å benytte Scenes for å oppnå det jeg ønsker. Målet er å skape en automatikk som løser følgende: Philips HUE motion sensor, plassert i vindu, fungerer som LUX-meter. Utendørs lysnivå avgjør lysstyrke på HUE-profil. Klokkeslett avgjør fargetemperatur, altså hvor hvitt/varmt lyset skal være. Morgen og kveld skal ha varm belysning, og kaldere på dagen når det er lyst ute. Overgangene mellom ulik lysstyrke og fargetemperatur skal helst være gradert. Ingen plutselige og merkbare "hopp" Bare for å komplisere ytterligere: Alle rom/soner har egen dimmerbryter som skal kunne overstyre aktuell lysverdi. Man skal altså kunne dimme opp/ned lyset i et individuelt rom om man ønsker. Ved å slå av/på bryteren, skal rommet falle tilbake til den dynamiske profilen og igjen følge øvrig belysning. Regner med det må noe scripting til for å komme i mål med dette. Om noen har input eller eksempler på lignende løsninger hadde jeg satt pris på tips!
  8. Okstad

    Er Elko ZigBee åpen?

    Alt jeg behøvde å gjøre med dimmeren var å legge den til og definere rapporteringen. jeg ville nok også holdt en knapp på at den ikke støtter rw på attributtene
  9. Okstad

    Er Elko ZigBee åpen?

    Da har jeg fått løst denne og ELKO-dimmeren fungerer nå uten nevneverdig forsinkleser mot jowiHue i HomeSeer. Løsningen var å definere "Reporting Interval" på 0x0000 attributten for både "On/Off" og "Level Control" i deCONZ Jeg definerte følgende verdier: Min Report Interval: 1 Max Report Interval: 300 Reportable Change: 1 Jeg opprettet også direkte binding melom begge disse cluterene og ConBee-kontrolleren.
  10. Okstad

    Er Elko ZigBee åpen?

    DeCONZ registrerer dimmeren som en pære, så det er ikke så enkelt å lage logikk for styring i Phoscon appen.. Men, uansett registrerer ikke deCONZ noen endring fra dimmeren før det har gått rundt 15 sekunder..
  11. Okstad

    Er Elko ZigBee åpen?

    Jeg tror nok dette kan stemme. Når jeg slår dimmeren av eller dimmer, tar det ca15 sekunder før endringen er synlig i deCONZ/HS. Er det være mulig å se i deCONZ hvordan den er konfigurert til å rapportere, eller må det overstyres med en kommando?
  12. Okstad

    Er Elko ZigBee åpen?

    Sjekket nå, virker å oppdatere like tregt i deCONZ.. Forsøkte nå følgende: - Gjorde en full reset av bridge og konfigurerte oppsett på nytt. - La til HUE light og dimmer switch. - Reinstalerte JowiHue og koblet enhetene. HUE bryteren fungerer knirkefritt og styrer lyset uten noen form for forsinkelser. - Søkte opp og la til Elko-dimmeren og satte denne som kontroller -> 20 sek delay på styringen.. ser det mørkt ut for Elko-dimmer mot HUE..?
  13. Okstad

    Er Elko ZigBee åpen?

    Når jeg linker dimmeren direkte til HUE-pæren kan jeg styre den, men fysiske endringer på dimmeren forsinkes med 15-20 sekunder. Dersom jeg endrer på verdiene i HS-brukergrensesnittet, er styringen umiddelbar. Om jeg setter bryteren til "OFF" under control i HS, hører jeg at dummeren skrur seg av umiddelbart da den klikker. Er det noen åpenbare innstillinger jeg ikke har satt i deCONZ/HS?
  14. Okstad

    Er Elko ZigBee åpen?

    Sikkert ingenting. Men regner med det er noe som ikke spiller 100% når det tar så lang tid før HS registrerer endringer. Kan jeg justere dette?
  15. Okstad

    Er Elko ZigBee åpen?

    Nå trenger jeg litt eksperthjelp her.. Fikk testet litt i går kveld, men sliter litt med oppsettet. Dere får bare unskylde om det er noen åpenbare nybegynnerfeil her. Første forsøk på HS. Så langt har jeg lyktes med føgende: Installert deCONZ og konfigurert zigbee-nettverk med ConBee USB Lagt til 1 HUE light, 1 HUE switch og ELKO-dimmer (ESH Plus 316GLED dimmer RF SO) Instalert JowiHue i HS og koblet denne til DeCONZ Utfordringen jeg nå har er at ELKO-dimmeren legger seg til som "Dimmable Light" og ikke en dimmer. Er det noen instillger jeg gjør feil her? Til info: Når jeg oppretter en Event i HomseSeer (Elko dimmer AV -> HUE AV) tar det omlag 15-20 sekunder før status på dimmer registreres og HUE slår seg av. Oppretter jeg samme event med HUE switch, er respnsiviteten på Eventen så og si umiddelbar. ..hjelp!
  16. Okstad

    Er Elko ZigBee åpen?

    OK - tusen takk for hjelpen! Jeg får vel bare bestille opp en dimmer og teste før jeg bestiller til hele huset
  17. Okstad

    Er Elko ZigBee åpen?

    @Moskus Fikk dere RF-dimmeren til å fungere fint uten serlig latency? Testet dere mot HS/HUE?
  18. Okstad

    Er Elko ZigBee åpen?

    Ut i fra hva jeg kunne lese tidligere i denne posten vil ikke endevenderene fra Elko fungere. De kan styre RF-dimmeren, men ikke legges til som individuelle kontrollere i deConz/Homseer
  19. Okstad

    Er Elko ZigBee åpen?

    Hei Morten! Planen var å koble forbi dimmer, slik at spottene har fast strøm uten bryter eller dimmer. Dimmeren kobles til så den får strøm og fungerer. Det jeg er usikker på er hvorvidt dimmeren fungerer som tiltenkt (som en ren sigbee-sender) når den ikke har last - altså, ikke er tilkoblet noe som trekker strøm. I teorien bør det jo ikke være noe problem, men leste tidligere i denne tråden at Krister virket å har problemer med å få dette til å spille.
  20. Okstad

    Er Elko ZigBee åpen?

    Takk for svar! Det er selvfølgelig et alternativ å dimme eksisterende spotter, men HUE vil gi mulighet til å styre spottene individuelt for ulike scenarioer, samt variere fargetemperaturen på lyset avhengig av tid på døgnet osv.. Men det er da altså kke noe utfordring med å benytte disse Elko-dimmerene som rene zigbee-sendere uten at de har noen last?
  21. Okstad

    Er Elko ZigBee åpen?

    Hei folkens! Jeg lurer meg til å stille et spørsmål i denne tråden, da dere er inne på tema alerede. Jeg holder på å pusse opp et hus og tenker nå å bytte alle spoter i tak fra 12-volt til 230volt og montere HUE-spotter i hele huset. For at fruen skal akseptere løsningen må det fortsatt være mulig å styre med fysisk dimmere og da virker Elko EHS Pluss-modellen å være beste alternativ når det kommer til kvalitet og WAF... Tenkte å booke elektriker i morgen, men ønsker bare å få bekreftet at jeg tenker riktig her... Planen er: 1. Koble ut eksisterende dimmere montere Elko ESH Plus 316GLED dimmer RF SO 2. Elko-dimmeren får strøm så den fungerer, men har ingen fysisk dimming. Strøm går direkte til spottene slik at de alltid er "på" 3. Dimmeren kobles opp mot Homeseer hvor deCONZ og JowiHue sørger for styring av samtlige HUE-spotter. Hadde satt pris på tilbakemeldinger!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.