Gå til innhold
 • Bli medlem

strips

Medlemmer
 • Innholdsteller

  52
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

5 Neutral

Om strips

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Forsøk på å nedgradere: Update from 5.36 to 5.27 firmware for EU/US/RU/IN/CN/ANZ/BR Update from 5.27 to 5.7 firmware for EU/US/RU/IN/CN/ANZ/BR Fra 5.7 kan man bare oppgradere men fra 5.27 var det mulig å nedgradere til mange versjoner mellom 5.17 og oppover. Mulig en av de andre har nedgraderings-script til 5.6 Tips: for å se alle mulige opp/nedgraderinger i z-way så skriv "all" i Token-feltet.
 2. Sukk, jeg hadde en UZB med 5.01 og restore på den var ikke mulig da den var for gammel. Kjøpte en ny UZB som kom med 5.25 og fikk heller ikke til restore med den. Var lite fristet å oppgradere den gamle før jeg har en backu. Så jeg beit i det sure eplet og oppgraderte til 5.6. Men jeg mistet konfigen under forsøk på restore som feiler med 5.6. Så har jeg nå testet med siste Z-way både stabil og siste 3.0 RC for å teste backup restore etter å ha opprettet nytt nettverk men uten hell. Virker som z-way ikke vil utføre restore på enhetene. Den klarer derimot å gjenopprette home-ID. Leste ett sted at man trenger lisens på z-way for restore. I forsøk på bakup-restore med z-way har jeg nå havnet på 2 stk UZB med FW 5.36. Derimot ser det ut til at man kan nedgradere enkelte versjoner av FW og det er kanskje mulig å finne en sti ned til 5.6. Selv om jeg ikke fikk til restore i Homeseer på 5.6
 3. Z-wave ble fikset. Det var min egen copy-paste-feil. Burde sjekket device-navn. Og nå fungerer det viktigste: https://forums.homeseer.com/forum/homeseer-products-services/homeseer-z-wave-products/1297237-migrating-from-windows-10-to-linux
 4. Det så lyst ut umiddelbart men så virker det som Homeseer kødder det til. Loggen ser bra ut så plutselig dukker det opp en ekstra Z-wave-enhet. Tør ikke å resette UZB1 for å teste restore heller. Har fortsatt mulighet å starte opp windows-installasjonen. Lagde en post hos Homeseer: https://forums.homeseer.com/forum/homeseer-products-services/homeseer-z-wave-products/1297156-duplicate-z-wave-interface-after-migrating-to-linux
 5. @borg1n migrerte du enhetene og konfig eller startet du på nytt? Har ikke funnet noen suksess-historier hvor man har klart å migrere en eksisterende windows-installasjon til Linux
 6. Huffamei! Nå er jeg lei av Windows desktop som serverplattform. Det er jo helt katastrofe og ustabilt som fy. Windows 10 gjør mye jeg ikke har noe forklaring på. Det siste nå er at lisensen datt ut av Homeseer. Måtte inn med den på nytt for å få opp systemet. Etter litt søking på Homeseer forum har en del folk hatt problemer med dette etter windows update. Jeg har ingen anelse om det var dette som skjedde nå men irriterende er det og WAF har ramla i kjelleren. Det morsomme er at jeg har deaktivert automatisk reboot i policy men det hjelper lite når windows startes på nytt p.g.a strømbrudd. Så begynner den å oppdatere og ofte har den noen spørsmål underveis som ikke lar den logge på automatisk. Nå blir det Homeseer i docker-container på Linux fremover. Svakheten til dette opplegget er nok at den er avhengig av Mono og ikke baserer seg på Microsofts egen .Net Core for Linux. Den siste .Net Core 2 har visst noe VB-støtte for Linux men om det er mulig å kjøre Homeseer vet jeg ikke. Enten må Homeseer lage en skikkelig service på Windows eller får de gå all inn på Linux!
 7. At du opprettet to separate z-wave-nett?
 8. Når du har 5 stk i mesh. Har du testet at alle faktisk uler når du trykker på en?
 9. Hvor mange har du? For min del ønsker jeg en i hvert somerom, gang, loftstue, teknisk rom og 3d-printerrom. Så jeg ender opp med 8 stk. Og jeg stoler ikke på noen server som skal stå å sørge for seriekobling. Mulig jeg bare skaffe innbrudd/brann-alarm fra Røyken Brannvesen. De har en ganske kul sentral som kan selv fungere som z-wave-kontroller. Dessverre ikke som sekundær kontroller i mitt eget system. Men de kan i teorien koble seg mot ID-lock om det er er mer fornuftig. Kommer an på et par faktorer. Vet ikke om de faktisk installerer den integrasjonene men det er teknisk mulig.
 10. Sendte mail til Aeotec angående seriekobling av mer en 3 røykvarslere via Z-wave. Fikk følgende svar:
 11. Er helt enig med deg der men uten å være advokat og tolke hva jeg har lov til og ikke så er jeg føre var: "keeping the access code mentioned in Section 4.1 strictly confidential and not to disclose such code to a third party," "NIBE shall retain all rights, including all intellectual property rights, to the content from NIBE Uplink and to the API Services. The Agreement does not in any way imply that intellectual property is assigned to the Developer." Om de snakker om den ferdig utviklede koden for å autentisere eller sine eksempler er jeg usikker på. Men i verste fall her har ikke jeg lov å dele kode jeg selv utvikler mot deres tjenester. Sistnevnte her bryr jeg meg ikke mye om. Kode jeg selv har skrevet kan vel gjøres såpass generisk at koden kan brukes til mer en bare Nibe.
 12. Tok screenshot av siden vi kan registrer app-tilgang hos Nibe: @Guahtdim, sender deg en link til autentiserings-dok hos Nibe. Tror ikke de blir veldig glad om jeg legger det offentlig. Så hvis du har tid og ork og kan gi oss ett hint om hva vi kan gjøre så hadde jeg blitt glad.
 13. Jeg har ikke fått sett mer på det etter siste runde. Men hele den callback-funkjsonen er veldig diffus for meg. Eksempel baser på Nibe uplink: Usikker på om callback skjer fra Nibe mot den URL som oppgis og vi må ha en tjeneste som lytter der for å plukke opp nøkkel Usikker på om det finnes tredjepart-tjenester vi kan benytte oss av for autentisering eller om vi må sette opp egen tjeneste på sky eller på hjemmeserver eksponert på internett Usikker på om det @Guahtdim snakker om er en mulig løsning for Nibe uplink. Så min anbefaling @Leffa80 er å kaste deg ut i deg og lage en løsning så kan jeg kopiere deg 😁 Skal selvfølgelig dele hva jeg eventuelt finner ut etter hvert.
 14. strips

  Oomi dimmer

  Av politiske grunner ser jeg etter andre leverandører en Fibaro da de gir ikke ut oppdatering på fw utenom Home Center. Qubino har vel også vært litt vanskelige å få fw oppdateringer fra. Aeotec har derimot lagt ut oppdateringer for sine enheter. Synd dette kun er en rebranding. Den ligner i hvert fall veldig.
 15. Ja, regnet med at det må kodes. Men om Homeseer kan funke som callback-server? Igjen, så er jeg på tynn is når det gjelder oauth. Lurer på om det finnes noen tilbydere der ute som kan gjøre det enklere for meg å fungere som proxy.
×
×
 • Opprett ny...