Gå til innhold
 • Bli medlem

strips

Medlemmer
 • Innholdsteller

  34
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Om strips

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Fått Z-unoen og leker litt med display. Tester hva som er mulig. Neste steg blir å populære alle feltene med temp fra sensorer. Tar ring i feil rekkefølge. Med 10 kanaler. Betyr det maks 10 enheter på z-wave? Finner vel snart ut av det og.
 2. Har helst lyst å bruke 1 Z-Uno til alle 6 aktuatorene men da holder det ikke med de 4 PWM-utgangene. Må bruke to I/O-porter som har maks 2mA. Har ikke funnet noe solid state rele som trekker 2mA eller mindre og må nok ha en ekstra transistor på utgangene. Så kan jeg bare hive på så mange DS18B20-tempsensorer jeg vil ha. Tur-temp Retur-temp Retur kurs 1 Retur kurs 2 Retur kurs 3 Retur kurs 4 Retur kurs 5 Retur kurs 6 Hadde vært moro å kunne målt vanngjennomstrømning.
 3. Takk. Det burde gjøre susen. Tenkte på om vi kan definere Z-Wave properties for konfigurasjon. Som kan lagres i EEPROM. Ikke vanskelig å finne ut ved å titte på kode-referansen https://z-uno.z-wave.me/Reference/ZUNO_SETUP_CFGPARAMETER_HANDLER/ Tror jeg har startet på ett nytt prosjekt her. Denne Z-uno er jo som skapt for å frikoble Homeseer fra aktuator-styringene. Jeg stoler ikke 100% på løsningen med Homeseer på headless Virtualbox VM. Selv med auto-start på VM og auto-login på Windows med automatisk oppstart av Homeseer. Det funker alltid når jeg tester, alt fra kontrollert shutdown til å nappe ut strømmen men i virkeligheten så er det alltid noe som hindrer ett av stegene. Siste var at Windows hadde oppgradert seg selv, selv om jeg har deaktivert automatisk oppdatering og reboot via policies. Under oppstart etter oppdatering kom det masse spørsmål man måtte svare på for å logge inn Homeseer for Linux i Docker er neste! Men dette burde vel stått i en egen tråd.
 4. Hei, Til dere som har lekt med Z-Uno Kan man lagre noe som blir persistent på en Z-Uno ved strømbrudd? Altså vil den huske siste verdi mottatt fra Z-wave? Kan man sette egne properties? Ser for meg å kontrollere 6 aktuatorer med sakte PWM. Syklus rundt 15 - 45 minutter. Kommer an på hvor fort aktuatorene åpner/lukker samt forsinkelse i betonggulv. Z-Uno skal kun motta en verdi som % åpningstid for syklus samt rapportere temperatur på retur for hver kurs. Disse prosent-verdiene skal kun endres ved innjustering og målet er at de ikke skal røres med mindre vi drar på ferie mer en 2 dager. Det er varmekurvene i Nibe VVM320 som skal sørge for jevn temp i huset hele året. Mulig det blir noe sesongbetont justering p.g.a at man ønsker å ha det litt varmere/kaldere på badet. Badet vil styre maks-temp på hele systemet og den kursen skal stå tilnærmet åpen hele tiden.
 5. strips

  Styring av vannbåren varme

  Hvis vegger er åpne ville jeg ha montert veggboks i hvert rom for gulvfølere med rør ned i gulv så man kan bytte sensor ved behov og rør videre til teknisk rom. Hvis du også trekker ett rør fra denne boksen til nærmeste punkt med strøm så har man mulighet å ha dedikert sensor / termostat i hvert rom. Da har du alle muligheter åpne og kan lett bytte hvis du angrer.
 6. strips

  Styring av vannbåren varme

  Bra å høre. Jeg har også noen kubikk betong. Men inntil videre så er jeg i tenkefasen. Har oppsett levert av utbygger med vanlige trådløse termostater mot 5 soner. Den ene sonen står med full åpning og er på badet så den bestemmer maks-temp på vannet. Så det er sjeldent vannet har høyere temp en 30 grader. Jeg måtte nok ha snudd litt på syklusen så åpning er lengre og lukketid er kortere.
 7. strips

  Styring av vannbåren varme

  Kult, jeg blir nysgjerrig på hvilken temp du har på vannet? Merker du noe temp-svingning på det intervallet?
 8. strips

  Styring av vannbåren varme

  Bare husk å vurder at hvis du legger rør i betong har du 4-6 timer med treghet i systemet. Nattsenking er ikke noe å tenke på. Vi har et TEK17-hus og det blir nesten alltid for varmt på ettermiddagen. Så jeg må lage noe mer intelligens i systemet som tar høyde for akkurat vårt hus. Så alt i alt synes jeg vann i betong er noe drit. Hadde jeg fått valget hadde jeg heller hatt elektrisk varme tett opp under parkett/gulv. En ting jeg lurer på er om alle tenker på samme type PWM. Slik jeg ser det kan det gjøres på 2 måter. PWM med hurtig frekvens slik at en aktuator holder f.eks 50% åpning konstant. Alternativt kan man ha en treg PWM (på en måte av/på over lengre tid). F.eks. at jeg kan sette at aktuatoren skal være åpen 5 minutter og lukket i 5 minutter (alternativt enda lengre). Så det blir som en treg effektstyring men sørger for full flow ved åpning og vil gi jevnere temp i hele gulvet.
 9. strips

  Generelt om scripting

  Hvis man lærer seg C er det mye lettere å skjønne hva som foregår under panseret på høynivåspråk. Hvis C blir for vanskelig kan man alltid hoppe oppover i stacken. Værre å gå nedover om man sliter Men det er ikke sagt at det bare er å hoppe på ett hvilket som helst programmeringsspråk etterpå. Den store utfordringen da blir å skjønne økosystemet. Jeg har hatt noen halvhjertet forsøk på å sette meg inn i Visual Studio og VB.net men blir litt småkvalm av syntaksen. C# ser så utrolig mye bedre ut og er lettere å forstå. Men er nok litt satt i Java/Groovy/Bash/Perl o.s.v. Bare finne nok tid å grave meg skikkelig ned en dag.
 10. strips

  Generelt om scripting

  Haha, det kan diskuteres synes jeg
 11. strips

  Styring av vannbåren varme

  Z-wave ar aldri kablet. Med mindre du tenker på tilkoblet strøm. Hvis kabling klarer 230V finnes det termostater som kan kobles til permanent strøm.
 12. strips

  Generelt om scripting

  Lærer du deg C er det veldig mye enklere å lære seg C# etterpå. Lærer du deg C# først kan fortsatt C være en nøtt å knekke. C# er ett mer høynivåspråk som gjør veldig mye i bakgrunnen som man slipper å tenke på. C derimot er vel noe av det mer komplekse språket man har før man er helt nede på maskinkode. Men etter å ha lest opp og ned i mente om HS så er nok språket man bør bruke VB.net. VisualBasic.net har en syntaks som er grusom spør du meg Føles som jeg er tilbake på 90-tallet før internet var allemannseie.
 13. strips

  teslaSeer

  Kult! Det der overgår knappen på TWC
 14. strips

  Sunricher Zigbee fjernkontroller

  Noen som har vært borti de nye Sunricher fjernkontrollene? Ser at tronika.no har dem. F.eks. https://www.tronika.no/no/kontrollere/1139-veggkontroller-zg2801k2-5c.html Lurer på om disse kan brukes direkte på Trådfri eller HUE-pærer? Så om de kan styre grupper via Deconz?
 15. strips

  deCONZ og noen spørsmål

  Jeg går ut i fra at dette er Homeseer events?
×