Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Blip!

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Blip! vant dagen sist 10. februar 2018

Blip! hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Blip! sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

11

Nettsamfunnsomdømme

  1. Opplevde samme problemet som deg. Klarer ikke å lese inn på RX. Virker som signalet "dør ut". Løsningen min ble å koble til GPIO13 (D7) og kalle Serial.swap() for å benytte UART2. Hvis du vil kan du også sjekke mot GPIO02, siden denne er koblet til den blå lysdioder. Edit: Jeg bruker Nodemcu esp-12e. Det er ikke sikkert det med dioden stemmer, men test likevel å koble til en annen GPIO og sjekk spenning på nytt.
  2. De fleste aktuatorer (og ventiler på fordelerstokk) er on/off. Det gjør ingenting siden regulering uansett er treg. Ventilene bruker typisk 2 min på å åpne/lukke. Regulering kan gjøres med PWM med syklustid på 10-20 min. Shunt er kun praktisk i systemer med høy framledningstemperatur (el-kjele, olje-kjele, ved-kjele). Det er ikke nødvendig med varmepumpe siden denne regulerer temperaturen direkte og er mest effektiv ved lav temperatur. Når/hvis du installerer VP, bør du fjerne stuntet for høyest mulig energieffektivitet. Edit: Korrigerte krivefeil...
  3. Dette er samme måler som jeg har (Agder Energi). De har heller ikke montert modulen som skal plugges inn i hullet øverst (under deksel). Jeg fikk svar at de skulle åpne for data og sende modul innen 1.1.2019... De ulike selskapene har ulik tolkning instruks fra myndighetene.
  4. Det stemmer vel ikke helt. Ja, UART er reservert, men hvis man laster inn en OTA-kodesnutt, kan alt programmeres over WiFi etterpå. I tillegg er set selvsagt mulig å koble bort RX mot M-BUS ved USB-lasting dersom alt skjærer seg.
  5. Jeg følger spent med... Når det gjelder programmering, vil jeg gå for Arduino og MQTT. Det er relativt greit å lage kobling fram openHAB<->MQTT (og det meste av andre systemer).
  6. En liten oppdatering: Jeg har startet med noe openHAB 2, og måtte jo prøve å integrere Roth Touchline. Det gikk jo fint . Jeg måtte lage noe javascript for å konvertere tallene, og konate litt. Uansett; bruk det som dere vil. NB: Jeg har installert "HTTP binding" og "Javascript Transformation". Mitt system har IP-adresse 10.0.0.57. Denne må endres i "roth.items" for at ting skal fungere. Hvis du kan openHAB, er ikke dette noe problem. Ellers er min erfaring med openHAB noe begrenset. Det bærer filene sikkert preg av, og enkelte ting kunne sikkert vært løst mer elegant. Ett problem jeg støtte på var konvertering av flyttall for settpunktene. Merk at disse bruker punktum som desimalskille, men dette skyldes bug i openHAB. Følgende filer kan brukes for direkte integrering mot Roth Touchline: roth.sitemap roth.items epoch2time.js copytransform.js roth2float.js roth2string.js
  7. Det er åpenbart at det finnes mennesker og bedrifter som ønsker å tjene penger. Det er det vel ingenting galt i? Det jeg mener er konspiratoris er påstå at energiselskapene legger på kryptering for å forhindre at vi får (lovpålagt) rettmessig tilgang til data uten at det skal koste noe. Det er tom. mulig at selskapene har egeninteresse i å trenere tilgang. Enn så lenge har jeg tiltro til offentlige myndigheter når de sier at tilgang skal være mulig innen utgangen av 2018. Jeg har også tiltro til at kryptering er begrunnet ut fra personvernhensyn og ikke kommersielle hensyn.
  8. Nå begynner det å bli vel konspiratorisk her... Jeg vil anbefale å lese skrivene fra NEK og NVE før det settes fram teorier basert på synsing. Det kommer ganske klart fram at kunden har full råderett over måledata, og at disse skal gjøres tilgjengelig kostnadsfritt. Dersom data blir kryptert, gjøres dette for å beskytte oss mot uvedkommende.
  9. Varmepumpa tåler fint å gå 100% i lang tid. Hvis man har v/v varmepumpe er det vanlig at den bare er av eller på. Problemet at at COP (effektiviteten) synker ved økende temperatur (på framledning, dvs. inne). Man sparer på temp.-senkning, men taper på økningen igjen fordi COP synker. Det er selvsagt avhengig av hvor lenge temp. senkes og hvor stort rommet er (hvis det ikke er hele huset).
  10. Det er viktig å ikke blande optisk dataport (IR, inn/ut) og blinkende lysdiode. Kamstrup har f.eks. IR-port for å lese ut alle data i tillegg til blinkende lysdiode.
  11. Veldig hyggelig lesing! Er det greit at det deles? Det ser jo ut som Per Erik Nordbø fra BKK bekrefter at det er mulig å bruke hyllevare MBUS-konvertere. For min del forenkler det en del siden jeg helst ønsker å slippe å lodde SMD og beregne kondensatorverdier... Jeg har stor respekt for de som liker slikt, men jeg er og blir litt mer soft. Google "site:aliexpress.com ttl to mbus slave" gir meg det jeg leiter etter. Ser ikke poenget med å gå via USB og Rasberry. Det er enklere med en esp8266 og ttl-kommunikasjon, 3(0) linjer kode og data er tilgjengelig via mqtt... Det hele bør kunne bygges inn i en plastboks fra IKEA ?
  12. Ja, optisk dataport. IEC 62056-21 (tidligere IEC 61107). Tror alle målere har dette. Typisk i front med (usynlig) metallring hvor det kan festes en magnetisk "probe".
  13. Samme her. Leverandør: Agder Energi (AE-nett) Måler: Kamstrup. Har bedt om åpning og modul. Venter i spenning. Ser dessuten at "hullet" for HAN-modulen er plombert med lokk og plast-plombe, men det er nok bare levert slik standard. Jeg tilhører software-leiren som foretrekker ferdige moduler som kan kobles sammen uten for mye lodding av SMD. Jeg håper derfor i det lengste at jeg kan bruke f.eks. TSS721A-modul + div ESP8266 el.l. Er det noen som har fått kontakt vha. TSS721A? Kan ikke skjønne annet enn at den leverer akkurat det vi ønsker, dvs. en "dum". level-konverter. Spørsmål: 1. Noen andre i Agder som har Kamstrup og som har fått åpnet HAN? 2. Noen som har forsøkt å koble TSS721A og fått kontakt (eller ikke)? 3. Mulig feil tråd, men åpnes IR-porten samtidig med HAN, eller er det en annen skål? Samme data skal jo være tilgjengelig (IEC 1107/EN 61107)
  14. 2.1 Senking av temp på vannbåren varme (VV) avhenger litt av hvilket system du har. Innstøpt i betong er det veldig tregt og det vil typisk oppstå svingninger på flere timer, noe som gjør at det er vanskelig å regulere (les få jevn og behagelig temperatur). Hvis varmen kommer fra varmepumpe (VP) er det dessuten lite å hente på sparing siden VP må jobbe hardere for å løfte temperaturen etter senkning. Dersom VV varmes elektrisk og ligger i "lett" konstruksjon (dvs. varmefordelingsplater el.l.), er det nok en del å spare på senkning. Problemet er vel likevel at tregheten gjøre det vanskelig å oppnå behagelig temperatur om morgenen og om ettermiddagen hvis du planlegger natt-senkning og dag-senkning. 2.2/2.3 Det finnes mye rart. De fleste leverandører har både 24V og 230V (AC/DC) ventil-ktuatorer, hvis det er det du mener. Det finnes også noen med innebygget termostat. Jeg har installert Roth Touchline og er fornøyd med det, bl.a. for høy WAF (uten at jeg ønsker å si at det er bedre enn andre systemer). Det har trådløse termostater som monteres i ulike rom som styrer VV-kursene via en sentral. Ulempen er at dette er et ganske dyrt system, men det skal visstnok støttes av Home Assistant (uten at jeg har erfaring med det). Det fungerer egentlig fint som stand-alone system. Jeg har snekra noe interface selv for å få tilgang, men det er mest for gøy (esp8266 + mqtt).
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.