Gå til innhold
 • Bli medlem

LaKr

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om LaKr

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  openHAB

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det er vel bare Zigbee Light Link støtte i Philips Hue Bridge, mens Elko bruker Zigbee HA.
 2. Man har vel egentlig to alternativer å starte med: A. Prøve å få kjøpt et evaluation kit fra Develco (inneholder gateway som kan konfigureres med ønsket hardware pluss lisens på noe utviklingssoftware for blant annet zigbee). Aner ikke pris på dette eller om de selger evaluation kit'et til privatpersoner. Dette alternativet ville vært klart å foretrekke. B. Kjøpe en ferdig boks fra HC, Elko, eller annen, og prøve å få root access på den. Det som er litt dumt, er at det er vanskelig å finne eksakt hardware specs på de ulike "klonene". Så hvilken boks bør man i så fall gå for? Og det er jo også svært stor prisforksjell på HC og Elko sine varianter.
 3. Er det noen som vet om det mulig å kjøre OpenHab på en Develco Squid.link-basert gateway (Elko, HCG2, etc)? Ser den er basert på Linux med Java/OSGI allerede, så mulighetene bør jo være tilstede.
 4. LaKr

  Er Elko ZigBee åpen?

  Hva med å sjekke om du heller kan bruke en Elko rf endevender som signalgiver. Vet at den i utgangspunktet bare virker direkte mot en Elko rf dimmer, men kan jo hende den også kan snakke med andre enheter med litt «hacking»?
 5. LaKr

  Er Elko ZigBee åpen?

  Hei! Første post på forumet, og er fersk i automasjonsverden. 😜 Jeg har Elko Zigbee dimmere og termostater som ligger klare til å bli installert på en ny hytte. Jeg gikk for Elko fastinstallasjon fordi jeg liker look-and-feel og den generelle kvalitetsfølelsen på disse komponentene. Dette blir installert i løpet av kort tid av elektrikeren. Hva gjelder software så har jeg så vidt fått testet ut OpenHab 2.2 med Philips Hue, og dette virker som et fint system for meg. Ser av tidligere svar i tråden at både Home Control HCG2 (og selvfølgelig Elko-klonen av denne) og SmartThings kontrolleren fungerer fint med Elko Zigbee komponentene. Men er det noen som kjører OpenHab2 mot Elko Zigbee komponenter, og i så fall hvilken transceiver bruker dere? Jeg ser det finnes en SmartThings binding i OpenHab. Men kan ikke se at det finnes binding for HCG2/Elko klonen. Og det er vel heller ikke mulig å bruke Philips Hue eller Ikea gateway for å snakke med Elko Zigbee komponentene? Så da det virker på meg som at OpenHab2 + SmartThings gateway + Elko ESH dimmer/termostat kan være veien å gå?
×
×
 • Opprett ny...