Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Teryeah

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av Teryeah

  1. @gert Jeg fikk ingen feilmeldinger eller noe. Kun at alle enhetene ikke kom inn når Ring-mqtt addonen var installert. og når jeg reinstallerte ring-mqtt så sendte homely enhetene veldig sjeldent statusoppdateringer. Jeg tenkte å teste om jeg får det samme om jeg også legger inn ring-mqtt på unraid-serveren. Men har ikke fått somla meg til det enda.
  2. @Ronniehl Om jeg forsøker å legge inn RingMqtt igjen så sliter homely-enhetene med å oppdatere status. Så det må være ett eller annet mellom din docker of den som driver å krangler.
  3. Var egentlig bare tilfeldig 😄 måtte bare forsøke litt forskjellig, for jeg ble ikke klok på noenting 😛
  4. Fikk de inn nå. Jeg avinstallerte ring-mqtt addon og restarta. Noe som må ha gjort at det har "krasja" på noe vis.. Skal forsøke å sette den opp på nytt og se hva som skjer
  5. Hva skal jeg se etter? 😛 og hvor skal jeg lete? ser ingenting i loggene hvor det ser ut som det er noe feil. Men det ser ut som det kommer to tilkoblinger fra unraid.. med forskjellige brukernavn. Har bare skrevet ett av de i config Edit: fant mer i loggen. Ser ut som mqtt broker hvertfall abbonnerer på alle enhetene:
  6. Hei. Den viser at det er 12 enheter. Har også forsøkt å slette enhetene og installert ny installasjon av docker og det er fortsatt kun de samme 4 enhetene som kommer inn igjen da, configen min ser slik ut: database: logLevel: debug reset: true connection: username: user password: password storage: ./__data/db.sqlite host: localhost dialect: sqlite mqtt: enabled: true qos: 1 host: mqtt://192.168.68.113:1883 user: teryeah homely: host: sdk.iotiliti.cloud # One of: error, warn, info, verbose, debug, silly. Defaults to info if not provided. logLevel: debug polling: # Crontab schedule for polling via rest. Websocket is always connected, so this is just meant as a fallback. # If not specified, defaults to every 30 minutes schedule: "*/5 * * * *"
  7. Har gjort det akkurat som deg @BalleClorin. Men får kun 4 enheter inn i HA. Ikke skjedd noe mer siden igår.. Noen tips til hva jeg kan sjekke? Har restartet docker i unraid, mqtt broker og HA
  8. Hei. Jeg tror jeg har laget en måte som funker bra, eller om du kan bruke noe av det pubilserte et innlegg her: https://homefiks.no/?p=167
  9. Hei. Prisene for morgendagen blir satt kl 13. Sjekk igjen om litt over en time 🙂
  10. Man har tilgang til dagens og morgendagens priser.
  11. Min nytte av dette av dette er i utgangspunktet å vise dagens strømpris i en graf på morgenen. Så man ikke trenger å sette på vaskemaskin/tørketrommel, dusje osv. når prisen er på det høyeste. Det varierer jo selvfølgelig hvor mye dette har å si. Men i det siste har strømprisen vært dobbelt så dyr i tider på døgnet. Og når strøm i Januar kommer på ca 4000,- så er det ikke dumt å forsøke å spare litt her og der. Tibber har allerede alt dette i appen sin. Men blir lettere når man får det tilgjengelig for alle på nettbrett på veggen. Om man har morgendagens priser kan man jo planlegge da og om man ønsker. Har allerede fått å treffe bra på forbruk i forhold til pris en del dager. Men har mer å gå på. Se bilde fra tibber-appen.
  12. Jeg har planer om å gjøre akkurat det samme.Det skal gå med mini graph card. https://community.home-assistant.io/t/nordpool-electrical-price-lovelace-card/199818 Men tror vi trenger sensor pr time for å få det til.. derfor må scriptet kjøres. Ergo mitt spørsmål over.
  13. Hei. Super component. Men hvor kjøres scriptet for å få sensorer?
  14. Hei. Bare en tanke jeg fikk ang denne låsen. Driver med varetelling og fant da en mottaker for fjernkontroll til denne. Se bilde. Ingen info ang protokoll eller noe. Lite info på google..for den er jo ikke akkurat utbredt. Har dessverre ikke fjernkontrollen for hånden. Så får ikke sett om det står noe mer på den. Men dette er jo kanskje en mulighet for å integrere denne låsen uten Verisure eller yale gateway.. Enten ved å se om f eks broadlink kan lære noe signal fra denne fjernkontrollen. Eller evt åpne fjernkontroll og koble til en annen bryter f eks sonoff som "trykker" på knappen på fjernkontrollen. Ser folk har gjort slik med garasjeportåpnere. Jeg skal selv bruke Verisure når jeg får byttet dør og få satt inn en Yale. I og med at alarm allerede er inne i HA. Men kanskje et tips til dere som har tid og vil se på dette, og som ikke vil ha Verisure eller yale gateway.
  15. Skjønner.. jeg har mest i huset med zwave. Dette pga at jeg har en del utstyr pga tidligere jobb.. så ønsker jo å forsøke å ha det stort sett videre. Når sensorer fra Kina som funker bra koster et par hundre så er det jo og helt ok. Men i og med at jeg må ha telldus fortsatt koblet til HA, pga at jeg enda ikke har fått satt config bytes i Openzwave, så er jo 433mhz følere fortsatt en mulighet ? og den jeg har på badet som gir ute/inne-temp og fuktnivå funker jo som bare det. Så blir vel en slik til nå. Fordelen med z-wave er jo og at jeg har satt opp assosiasjoner. Så de få stedene jeg har pushbutton som styrer en dimmer eller plugg vil fortsatt funke om HA går ned. Hvordan er det med Zigbee?
  16. Takker for svar. Har såvidt prøvd litt på zigbee med Ikea.. men ikke fått det til å fungere helt enda.. så akkurat nå står utelysa på hele tida ? men syns det er mye enklere å få lagt inn ting i zwave.. trenger ikke holde enheter inntil hverandre osv..
  17. Ok. Ser det nå ja.. får ikke justert det på Neo-coolcam ser det ut som.. synd det. For den gjør samme nytta som fibaro men til halvparten av prisen ?
  18. Hei. Jeg har satt opp en generic thermostat i Home Assistant for å styre en varmeovn. Problemet er at temp-føleren jeg har satt der er i deep sleep ca hele tia.. jeg har satt wakeup-interval på 15 min.. men regner med dette går fort utover batteriet. og mye kan også skje på et kvarter med temp. Jeg har jo div temp-følere allerede. For meg så ser det ut som om telldus sine er de som gir meg temp så fort det er endring. Se bilder: Bad oppe er Telldus, Trapp er fibaro bevegelses-sensor og den siste er en Neo Cool-cam bevegelses-sensor. Og med batteri som holder mer enn halvannet år på telldus så tror jeg det er den beste løsningen her. Eller er det noen som har et bedre tips til en som går på Z-wave?
  19. Hei. Lenge siden jeg har vært innom dette forumet nå.. Vet ikke hvordan det er i andre systemer.. Men i Home Assistant kan man bruke en temp-føler og en bryter av et slag å bruke komponenten generic thermostat. Da får man en termostat opp I HA som man kan bruke til å justere temp i rommet med. Heatit kan sannsynligvis brukes. Mine står der jeg har gulvfølere så har ikke fått testet dette, om ikke direkte så om man setter opp en template switch. Som da styrer climate.turn_on og climate.turn_off Mulig om man setter opp 2 temp-følere. en nærme gulvet og en midt i rommet f eks. Og setter opp en template sensor som gir snitt-temp på disse så vil det kanskje bli mer korrekt temperatur? https://www.home-assistant.io/integrations/generic_thermostat/ # Example configuration.yaml entry climate: - platform: generic_thermostat name: Study heater: switch.study_heater target_sensor: sensor.study_temperature Dette er min snitt-temp sensor for 1 etg satt opp under "sensor:" I configuration.yaml - platform: min_max entity_ids: - sensor.stuetemp - sensor.kjokken_temperature - sensor.trapp_temperatur name: Snitt-temp 1 Etg type: mean
  20. Jeg jobber jo hos låsesmed. Vi har enda ikke tatt inn Yale Home sitt. Selger Verisure-boksen fortsatt. Men sier ifra til kunder at det fins et alternativ. Fordelen med en Yale hub over Verisure er nok at Yale sin er zigbee. Etter det selgeren til Assa/Yale sa så kan du altså styre hue osv med Yale hub. Dette har jeg ikke sjekket selv. Men kan sikkert prøve å få bekreftet dette om det er ønskelig. Yale Home har jo også alarm og andre smartprodukter. Så hvis du ønsker deg en alarm som ikke er knyttet opp mot et selskap så er også Yale hub vegen å gå..
  21. Teryeah

    Blogg

    Jepp. Fungerer som det gjorde på pi. Ikke merka noe enda hvertfall
  22. Teryeah

    Blogg

    Jepp ? Er bare å kjøre det scriptet det. Legger inn hass.io/docker.
  23. Teryeah

    Blogg

    Ikke hatt tid til så mye mer script/automasjon.. men har merket at det går litt tregt til tider.. spesielt reboot når det trengs... Flyttet igår Hass.io installasjonen fra Raspberry Pi til en Asus Vivopc jeg ikke bruker til noe lenger. Har nå dedikert denne til Hass.io. Det gikk overraskende smertefritt. Jeg kjøpte en SSD-disk og satt inn i denne. Lastet ned Ubuntu server og la inn dette.. Når installasjonen var ferdig åpner jeg Putty og kjørte SSH inn fra PC'en min. Kjørte Hasscasts sitt installasjonsskript med denne kommandoen : sudo curl -sL https://raw.githubusercontent.com/hasscasts/hass.io-01/master/install.sh | bash - Etter dette var et bare å logge inn på vanlig måte. http://xx.xx.xx.xx:8123 og legge inn samba fra addon-store. Så kopiere filene fra config på Pi'en til config på den nye installasjonen. Så flytte over Aeotec sticken. Når dette var gjort så fungerte alt som det skulle Booter på 15 sek eller noe slikt Lage kjapt en video og:
  24. Ja. Jeg har det og.. men får vel prøve enda en gang bare for å være sikker.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.