Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Tor Neset

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Fibaro Home Center

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Tor Neset sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei, Trond Heatit Z-water er i praksis 10 utganger som fungerer som brytere som kan stå enten åpen eller lukket. Dette gjør at du kun styrer åpen eller lukket mot de enkelte aktuatorene. Danfoss styrer kanskje med forskjellige spenningsnivåer avhengig av helt åpen/delvis lukket/lukket?
  2. Så litt på scener og må nok inn med LUA kode for å styre dette ut fra utetemperatur. Lurte på en ting: Kan du i konfigurasjonen for heatit ztmp2 angi hvilken sone den tilhører, slik at du får link mellom hva du setter opp av automatisk styring og hva du angir på panelet? Eller leser den automatisk ut fra den sonen den tilhører?
  3. Jeg er enig med deg at nattsenking ikke har så mye for seg i murgulv sett fra et økonomisk ståsted, men det handler nok mer om comfort. Jeg har 2 soverom hvor det er støpt gulv, og da må man jo starte nattsenkingen litt tidligere skal det være levelig. Ellers bryr jeg meg ikke om å senke temp i andre rom med murgulv. Når det gjelder forskjell i utetemperatur så styres dette av varmepumpa mi - jeg har ikke noen øvrig styring av det. Jeg kan se at det kan bidra til å stabilisere temperaturen, men det er ikke noen funksjonalitet for det pr default, med mindre Fibaro har lagt logikk rundt dette inne i varmestyringen. Det å få laget en scene som logger utetemperaturen og styrer zwater releene direkte er nok ganske enkel - mulig det holder for å håndtere store svingninger i utetemperatur, men det beste hadde nok vært om scenen satte temperaturen manuelt på maks i en gitt tid. Vet ikke hvor lett det er men kan forske litt på det (og etter hvert som jeg skriver her så tenker jeg at dette kunne vært nyttig hos meg også :-) )
  4. Hei Du bruker en funksjon som heter Linked device, den finner du under panels, for å linke hvilken termostat skal styre hvilke utganger på Zwater releet. Dvs en termostat linkes til en eller flere utganger (tilsvarende grupperingen du gjorde på rommene). Deretter benytter du heating panel for å lage zones hvor du igjen styrer varmen. Jeg har for enkelthets skyld laget soner som er oppholdsrom, soverom og bad/vaskerom som jeg da har puttet rommene inn i. Heating panel er der du lager varmestyringsplanen i forhold til ukedager og tider på døgnet som temperatur skal endres. Da kan du forsøke å sette varmen på maks (i heating panel) - da skal aktuatoren åpne og skru ned så skal den lukke. Zwater releene klikker ganske høyt også så det er relativt enkelt å feilsøke. Lykke til ???
  5. Tror logikken i Fibaro HC2 baserer seg på on/off for hver sone, så tror det blir vanskelig å få noe ekstra ut av analoge aktuatorer. Men får det sikkert til å fungere. Blir vel on/off om man gir maks spenning og helt av til analoge aktuatorer så fungerer jo de også som av/på.... Tipper du får det til ?
  6. Varmepumpa styrer selv forholdet mellom utetemp, vanntemp ut i gorhold til inn, så jeg kan ikke gi deg noe godt råd for styring av schunt-ventil. Og det stemmer at zwater er on-off releer, så man må bruke ekstern strømforsyning på 220v. Det er ett internt powersupply på 24V i zwater som du kan hente strøm fra, men skal du styre flere aktuatorer så kan startstrømmen bli for stor hvis alle slår inn på likt. Da bør man ha kraftigere eksternt power. Lykke til - gøy når det virker ??
  7. Hei, Jon Arne Slik jeg kan se så kan du bruke fordelingsstokkene du har og sette på aktuatorer som da kan kobles til hver sin zwater utgang. Zwater kan styre både 24V og 220V aktuatorer. Jeg bruker 24V. I HC2 er det eget oppsett for å sette opp soner, aktuatorer og temperatursensorer i de forskjellige rom. Dette linkes sammen og deretter kan du sette opp forskjellige temperaturer i de forskjellige sonene ettersom du ønsker. Dette krever ingen programmering. Når det gjelder sirkulasjonspumpe så er min sånn at den stopper automatisk når alle sløyfene er lukket. Har hørt om eldre pumper må stoppes og da kan du enten bruke en fibaro støpsel eller en av utgangene på Zwater-modulen for å skru pumpa av og på. Dette må du da programmere, men tror denne logikken er relativt enkel å fikse. Alternativt bytter du ut sirkulasjonspuma ?
  8. Ja, benytter z-water og har nattsenknig på soverom. Jeg får installert strømmåler (zwave) på varmepumpa på torsdag så da kan jeg se hvordan det påvirker strømforbruket. Har vannsløyfer både i tregulv og betonggulv, så blir spennende å se om det har noe å si på strømforbruket. Tror dette i hovedsak handler mer om comfort enn økonomi.
  9. Jeg benytter 2 stk HeatIT i kombinasjon med Fibaro HC2 for å styre gulvvarme i mitt hus som har 3 etasjer. Fungerer bra, men obs på at ventil-aktuator trenger sterkere startstrøm enn hva den innebygde strømforsyningen klarer dersom mange av de skal kjøres samtidig. Ikke noe problem å kombinere med ekstern strømforsyning.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.