Gå til innhold
 • Bli medlem

mariend

Medlemmer
 • Innholdsteller

  17
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om mariend

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Sensio

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Bosch eller IVT Bosch har kjøpt IVT men selges med begge navn er inverterstyrt. Jeg har en 6000 Legger ved link til litt info her https://www.bosch-climate.no/globalassets/no-dokumenter/brosjyrer/vaskevann/pr_bl_-bosch-compress-7000lwm_2016-no.pdf Min var satt opp som 400V, men det er bare å komble om. Det er med manual hva en må gjøre. Du kan sikker spørre Bosch eller IVT også De har app men ikke noe lokal kommunikasjon. Husdata.se har løsninger for å kommunisere med diverse varmepumper via serviceuttak som gir modbus modbus etc. Så da bør det gå ann å slå av varme element osv.
 2. Fikk denne nå Hei! Takk for din bestilling: åpning av HAN-Port. Bestillingen er oversendt rett avdeling for behandling. Ha en fin dag! Med vennlig hilsen Marianne Eidsiva Nett Kundeservice Tlf.61 28 66 50
 3. Da får du prøve å kontakte dem. Kanskje de har lagt meg til som betatester ? Slik ser det ut for skjemaer hos meg. lenger ut til høyre er det å trykke på en knapp og krysse av for at du tar ansvaret for persondata fra HAN porten og at skapet er i låst område eller noe.
 4. Nå har jeg fått mail fra dem at en kan gå på min side skjemaer og bestille åpning av HAN port. Det skal de da gjøre manuelt. Jeg bestilte nå.
 5. Nytt svar... Hei! Takk for din henvendelse og beklager sen tilbakemelding. Dessverre har det blitt en ytterligere forsinkelse grunnet testing med vår leverandør Aidon dor å påse at vi følger NEKs anbefalinger om felles løsning for HAN-teknologi og personvern. Jeg vet at dette nå er rett rundt hjørnet og vil gi deg beskjed så snart det er i orden. Igjen beklager vi forsinkelsen, men må påse at det er trygt og etter forskriftene før vi åpner opp for tilgang til 3. parts utstyr. Ha en fin dag! Med vennlig hilsen Hanne Eidsiva Nett Kundeservice Tlf. 61 28 66 50
 6. Det er vel ikke NVE som skal bestemme om de skal få lov å åpne ? De er pålagt å åpne 1.1.2019.
 7. De sa i løpet av januar i midten av januar. Forsøkte å ringe dem, men ga opp. Sendte mail og spurte hva status er nå. Ikke fått svar på den ! Skrev også at Hafslund som benytter samme måler har startet med åpning. Det er dårlig support. Får ikke greie på hvor lang køen er på telefon eller nummer i kø.
 8. mariend

  Varmemengdemåler Z-wave?

  Jeg ha Bosch som er samme som IVT, der har jeg fått tak i modbus adapter. Så kan få inn temp osv til et overordnet system
 9. mariend

  Varmemengdemåler Z-wave?

  Hvilken type varmepumpe har du? Hvordan har du koblet den til ?
 10. Har hendt noen tar feil, den ene standarden er vel for USA og den andre i Europa. Har vært borti at noen gjør feil også så en får a i ene enden og b i andre.. Da må en måle og gjøre opp igjen termineringen da. På HAN er det vel bare ett par så det burde være greit.
 11. mariend

  Styre balansert ventilasjon, flexit CI60

  Hva var feil ? Den skal på P7 pinne 1 og på kortet inne i aggregatet den heter vel CU60. Kan måle temp ute, tilluft og avtrekk når jeg får den. (den for avtrekksluft er ikke med standard) Flexit: 116496 Beskriv litt hvordan du gjør det ?
 12. mariend

  Styre balansert ventilasjon, flexit CI60

  Hei ! Jeg jobber med dette nå ! Men har Sensio og jeg skriver 190,6,8 190 er temp,6 er å skrive og 8 er adressen (du må bruke ett siffer lavere. ikke 9/4x0009. 4 er vel å lese og 6 for å skrive til register. Jeg får skrevet viftehastighet, og temp. Leser av temperaturer og når filter skal skiftes osv nå. Har bestilt en føler til for avtrekksluft. Ønsker å få til at den går ned på lav hastighet om ingen er hjemme og på høy når CO er høy osv.
 13. Du kan sjekke her : De har modbus adaptere osv. Jeg kjøpte til min Bosch. Forsøkte først med et H1 interfae og fikk til å få data via mqtt på en raspberry pi og lagret til en NAS /mariadb. Trodde Sensio støttet mqtt , så nå er det modbus på gang.
 14. Jeg fikk denne fra Eidsiva med Aidon Ikke Hafslund da, men samme måler. (Og de jobber vel for å slå seg sammen ) Hei! Takk for din henvendelse. Inntil videre er HAN-porten deaktivert/stengt, dermed vil det ikke kunne kobles på 3.parts utstyr for å hente ut info via HAN-porten enda. Hvert enkelt nettselskapene vurderer selv når de er klare til å åpne HAN-porten for sine kunder, og dessverre er ikke dette klart hos Eidsiva Nett pr i dag. Etter gjeldende plan tar vi sikte på å gjøre åpning av HAN porten tilgjengelig for kunder ila januar 2019, men vi kan dessverre ikke garantere dette. Løsningen må først testes sammen med vår leverandør Aidon og påse at vi følger NEKs anbefalinger om felles løsning for HAN-teknologi og personvern. NEK (Norsk Elektroteknisk Komite) har laget en informasjonsside som gir litt mere info om HAN: o Denne for brukere: https://www.nek.no/info-ams-han-brukere/ o Denne for utviklere: https://www.nek.no/info-ams-han-utviklere/ Vi beklager at vi ikke kan etterkomme ditt ønske pr. dd. Ha en fin dag! Med vennlig hilsen Marianne Eidsiva Nett Kundeservice Tlf.61 28 66 50
 15. 5G er vel på tur også. Spørs hvor hytta er og hvor raskt du tenker å skaffe det.
×