Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

flyingdingy

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Telldus Live!

flyingdingy sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Fantastisk plugin! I beskrivelsen din ser jeg du har "RealtimePower" Denne finner jeg ikke igjen hos meg - skjønner ikke helt hvor jeg skal finne den? (alt det andre ser ut til å fungere fint, den henter siste times forbruk osv.) Jeg skulle gjerne brukt den som en trigger hvor jeg kan legge inn f.eks. at hvis det er over 9kW - "skru av varmekabler kontor" f.eks. for å holde seg innen det effekt trinnet man ønsker... (vet det er snittet av timen, men innen timen er gått så er det for sent, derfor tenker jeg at hvis man har en hard-cut på rett oppunder det man ønsker så kan den justere seg ved å skru av enheter dynamisk selvom menneskene i huset skrur av og på andre enheter) Edit: Fikset - det var blitt noe bug med Pulse device'n min. Alt i skjønneste orden nå!
  2. Den der var fin...!! Hvordan lagde du den? Noe du har muligheten til å legge ut DIY på?
  3. Er det samme firmware til v.1 og Trm2fx? Jeg har v. 1.4 på mine Z-Trm2fx , som jeg har skjønt er årsaken til mine dårlige erfaringer. Sliter med å finne firmware, og fikk nå lastet ned denne v1.92 fra denne tråden, men er den riktig også til mine Trm2fx? PS: Har sendt epost til HeatIT og spurt om å få firmware fra de... fatter ikke hvorfor de ikke kan legge den ut slik at man slipper å plage supporten deres med dette...!! Edit: Regner vel med at v1.92 ikke er noe særlig å legge inn på Trm2fx... Fant omsider v3.6 - legger den ved her just in case Z-Therm2_slave_enhanced_232_OTA_ZW050x_EU_v3.6.otz
  4. Jeg bruker ett RJ-45 til RS485 adapter: https://www.aliexpress.com/item/1005001541665232.html Får fint kontakt med det via web grensesnittet på TCP. Har prøvd direkte mot TCP på port 8432, 502 og via virtuelt COM. Jeg begynner rett og slett å mistenke at adapteret mitt ikke er kompatibelt på ett eller annet vis - er det noe sted i Norge man får tak i ett adapter (helst TCP, men kan klare seriell også hvis jeg må), ev. hvis noen har ett adapter de vet fungerer med en link til spesifikt adapter (aliexpress / ebay e.l.) som jeg kan bestille? - kommer til å ta noen måneder hvis det er fra kina riktignok I CAS modbus scanner får jeg Timeout på hele fløya. TCP er satt opp med riktig IP og port.. Har prøvd for feilsøkingens del å bytte om på A / B ledning også, men det hjalp ikke (og jeg er 99% sikker på at jeg har den riktig)
  5. Hvordan får jeg oppdatert SW på aggregatet...? regner med jeg må ha ett adapter av noe slag også må jeg jo få kloa i selve programvaren/firmware/update...
  6. Jeg trenger litt hjelp... jeg skjønner ikke hva som er feil. Jeg har ett Save VSR 500 fra 2017. Kjøpte https://www.aliexpress.com/item/1005001541665232.html Får fint kontakt med Modbus adapteret over nettverket (TCP) Ganske sikker på at jeg har kontakt/får svar fra ventilasjonsanlegget også: Her spør jeg Device: 1 og input register på adresse 215 (skal være temp sensor på tilførselluft (ute temp)). Får ett svar av noe slag, jeg klarer ikke å tyde noe fornuftig ut av svaret riktignok, og verdiene endrer seg ikke, noe man skulle tro de ville gjort iogmed at det skal være en temp sensor. Men hvis jeg legger inn tilsvarende verdier i HS så skjer det ingenting... Virker ikke som den oppdaterer noe som helst (se dato på siste oppdatering, 1929 ) Hvis jeg kjører discovery i CAS modbus scanner på TCP så får jeg kun timeout. Så installerte jeg USR-VCOM serial port server som fulgte med modbus-ethernet adapteret og opprettet virtuell COM2 port på TCP adressen. Får kontakt med adapteret, og da får jeg også kontakt verdier på Device 1 (Not available, Divice exists, .... ) på alle 4 functions. Men får fortsatt ingen svar når jeg "Poll"'er på de forskjellige... Og i HomeSeer er det heller ingen forskjell.. Jeg har tidligere brukt Z-Wave adapteret til Systemair, som fungerte, men syntes ikke jeg får noe fornuftig ut av det (er bla. ute etter temperatur sensorene slik at jeg kan se virkningsgrad, sammen ligne med temp i rommet den suger fra og se hvor mye tap jeg har i rør føring, osv.). Z-Wave adapteret fungerte - men kan det være grunnen til at jeg ikke får noe fornuftig ut av den nå? Har den "bindet" seg til det adapteret? Vurderer en factory resett av ventilasjonsaggregatet, men da må alt stilles inn på nytt 😛 (kan jo bare skrive ned verdiene, så ikke noe stort problem). Jeg er også usikker på hvilke modbus adresser jeg faktisk skal bruke, makitech og systemair svarer meg ikke pr. epost. men jeg har prøvd å pulle på samtlige adresser uten å få svar så tror det problemet kommer senere..
  7. Mulig den sender samme verdien som den viser i displayet? Der kan du velge mellom om den skal vise innstilt temp eller temp fra føler. Strømforbruket kom av seg selv, det legges inn 5 sensor verdier når den er riktig parret (dette er Heatit Z-TRM2fx , altså den relativt nye: https://www.heatit.com/heating-control/floor-heating-thermostats/heatit-z-trm2fx/ ) Jeg har alle mine (daglige) termostater av denne typen, så jeg har god kontroll på hvor mye strøm som brukes til direkte oppvarming av gulv/huset (foreløpig 9 stk, men skal bytte ut 3 stk til slik at også ute kablene i trapp, gårdsplass og garasjen kan overvåkes/logges).
  8. Jeg monterte ekstern z-wave antenne på zNet og etter dette har jeg ikke hatt problemer med HeatIt regulatorene mine. Før jeg satt på ordentlig antenne så hadde jeg problemer både med å parre de opp og å styre. Jeg får også opp temperaturen fra sensor, så hvorfor noen sier de kun får fra satt temperatur er jeg ikke sikker på. Kult med strømmåling også, men man får jo nesten litt angst av å se hvor mye strøm som faktisk brukes av gulvet ?
  9. Jeg har Verisure sin trådløs modul installert i en dørlås, men konseptet er mye av det samme ... IFTTT bla. støtter Verisure, og Telldus, så via IFTTT så kan jeg styre dørlåsen via telldus, eller lys via dørlåsen. F.eks. en regel som sjekker om døren er låst eller ikke når man skrur av "huset" hvor lyset på soverommet blir stående på hvis den ikke er låst
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.