Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Tore_Andersen

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Tore_Andersen sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

6

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg tror MBUS-USB leseren din ikke leser ut korrekt , Jeg kjøpte først 2 som var veldig ustabile før jeg kjøpte en annen som var stabil.
  2. Hei Host time og date time lager progammet helt uavhengig av om du får signal fra måleren eller ikke så da er det noe feil fra AMS måleren og USB porten. HAr du prøvd med forskjelige paritets bit?
  3. Hei Har du satt opp debug i node red og faktisk ser at det går data til Grafana? For å sette opp debug så bruker du filter nodes, output og trekker ut den "grønne som det står debug på" og trekker en kabel fra denne til f.eks range watt. og trykker på deploy. Se på fanen debug til venstre og da skal det starte å falle inn data hvert 2 sekund. Ser du allerede har en debug på tegningen din så slå av denne så du ikke får for mye data i debug vinduet. Får du data ut her, men ikke på grafana så må du sjekke databasen din som du har kalt grafana. regner med du bruker pi linux. sudo service grafana-server status (den skal være active) er den ikke activ må du starte den : sudo service grafana-server start Går den så må du sjekke databasen ~$ influx >show databases da skal du se en som heter grafana, finnes den ikke så må du opprette den. Jeg har kalt min AMS, forandrer du navn må du også følge opp dette med å forandre i node red. Får du opp grafana i web grensesnittet ? Jeg vil understreke at jeg ikke har så stor peiling da jeg bare har satt det opp en gang og rotet litt før jeg fikk det til å virke , Husk google er din venn
  4. Hei, Når du sier du ikke får ut målerstand mener du da i Node red eller grafana eller fra selve rådata? Jeg mistet mine plutselig i Grafana og hvis jeg husker rett så var det i node red satt opp på nederste "switch" under målerstand i payload between 1 and 100000 og den må økes isåfall for å få ut tall når målerstanden blir større, jeg satt min til 90000000. (En god stund siden, men tror jeg husker rett) Hvis det er nodered du bruker så kan det jo være greit å sjekke og eventuelt sette opp debug der for å se hvilke data du ikke får?
  5. Hei jeg hadde samme USB enhet som deg. Som skrevet over her forlangte den even paritet for å gi ut noe signal jeg kunne bruke, dessuten så "mistet den byte" i meldingene som kom. Jeg kjøpte 2 stk og de var var veldig ustabile og med en gang meldingen ble lengre mistet jeg stadig byte på random plasser i meldingen slik at jeg ikke kunne bruke de. Det er flere her som sier deres virker bra, så jeg tror det bare er dårlig/variabel kvalitet. Jeg kjøpte en annen enhet https://www.aliexpress.com/item/USB-transfer-MBUS-module-slave-module-communication-debug-alternative-TSS721/32719562958.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.c8314c4dpbv1pv og den har nå stått og gått et par måneder og virker veldig bra her hos meg.
  6. Hei Søk opp målerens bruksanvisning på nett , de fleste har en trykknapp som du kan trykke deg gjennom alle målingene på. Da ser du hva de forskjellige er og kan skalere hvis du er usikker på desimalplassering.
  7. Jeg har kjøpt 2 stk https://www.aliexpress.com/item/Freeshipping-USB-to-MBUS-slave-module-discrete-component-non-TSS721-circuit-M-BUS-bus-data-monitor/32814808312.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.c8314c4dpbv1pv Begge klarer ikke lange meldinger og jeg får store opphold i måledata. Jeg har nå kjøpt 1https://www.aliexpress.com/item/USB-transfer-MBUS-module-slave-module-communication-debug-alternative-TSS721/32719562958.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.c8314c4dpbv1pv Denne har nå stått og godt i ca 2 timer uten feil
  8. Hei og takk for svar, jeg får sette meg litt inn i UZB1 og ta en avgjørelse. Jeg har Server i Garasjen så da er det bare 5 meter til garasjedøren så det burde gå greit for å teste. Kjøpte vanlig HS3 lisens så får se om jeg får innstallert den på en virtuell windows klient ikveld eller til helgen:)
  9. Flott takk for svar da tester jeg med windows først.
  10. Tore_Andersen

    Som en start

    Hei Jeg kjøpte meg en pi3 og la inn software for å lese ut AMS data og fikk litt lyst til å ta det ett steg videre etter å ha lest litt her inn, Har bedre tid nå som ungene har blitt store og "delvis" flyttet ut Har lyst til å automatisere litt i huset mitt. Jeg har Verisure alarmsystem innstallert så tenker å se på hva som kan integreres der etterhvert. Har lest en del her inne og andre steder og bestemt meg for å gå for homeseer. (HS3), ser de har tilbud nå i mai. Tanken min er å innstallere det på virtuell Ubuntu server. Er dette mye styr eller anbefaler dere å legge det på en virtuell windows server? Jeg lurer også på om det er noen vits å gå rett på PRO versjon? Jeg kan jo alltids oppgradere om 6 mnd. Eller kommer jeg fort til å støte på å trenge plugin eller designe når jeg først starter med f.eks integrasjon av Verisure? Kan jeg innstaller Homeseer flere steder, f.esk på ubuntu og så windows for å teste det ut? eller får jeg lisens konflikt? Jeg må også kjøpe meg en Z-wave USB stick skjønner jeg. Tenkte å gå for https://www.kjell.com/no/produkter/elektro-og-verktoy/smarte-hjem/z-wave/kontrollers/aeon-labs-z-stick-gen5-usb-adapter-p50549 og https://www.kjell.com/no/produkter/elektro-og-verktoy/smarte-hjem/z-wave/sensorer-tilbehor/telldus-z-wave-magnetkontakt-p51034 tenkte å sette den på garasjedøren bare som en begynnelse for å teste ut ting og se at jeg får app og alt annet til å fungere før jeg går videre. Er dette noe som ser greit ut som en start? Flere spørsmål men jeg er helt grønn i dette så bær over med meg. mvh Tore
  11. Mens jeg venter på ny USB dings fra Kina får jeg ihvertfall ut en og annen måling . (Strømtrekket er pga startet Elbil lading ).
  12. Jeg har koblet til PC og leser ut rådata hexadesimalt og får samme utlesning der, melding som kommer hvert 10 sec "mangler" ofte 1 eller 2 byte, mens noen er normale. Det er alltid i slutten av meldingen slik at en av de 4 siste avlesningene blir feil og så har resten følgefeil pga det. Alt før dette er OK. "React_Pow_P":240, "React_Pow_M":-536870912, "Curr_L1":21109, "Volt_L1":2440 Jeg skal skaffe meg en ny MBUS leser av en annen type og se om jeg får andre resultat. Jeg konstaterer ihvertfall at det ikke skyldes pi, tror jeg har testet alt av stoppbit og paritet som er mulig og hver gang det ser litt stabilt ut så faller det ut etter noen minutter eller bare noen sekunder så det er umulig å bli klok på
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.