Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Eskil

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Eskil

  1. Kan du dele koden du kjører og en koblingsskjema? Litt vanskelig å se hvilke kabler som går hvor. Får du oppdatert status hvis man stenger vannet med bryteren på waterguarden og alarm om vannet stenges som følge av vannlekasje? Sitter med en wemos d1 mini og rele og tester litt... På forhånd takk
  2. Hei For å styre laderen kjører du for eksempel dette i linux. curl 'http://192.168.0.138:2222/rest/chargebox/mode' -H 'Content-Type: application/json; charset=UTF-8' --data-binary 'ALWAYS_ON' curl 'http://192.168.0.138:2222/rest/chargebox/mode' -H 'Content-Type: application/json; charset=UTF-8' --data-binary 'ALWAYS_OFF' curl 'http://192.168.0.138:2222/rest/chargebox/mode' -H 'Content-Type: application/json; charset=UTF-8' --data-binary 'SCHEMA' for å endre mellom de forskjellige modus laderen kan stå i. For å endre ladestyrke til for eksemper 28A: curl 'http://192.168.0.138:2222/rest/chargebox/config' -H 'Content-Type: application/json; charset=UTF-8' --data-binary '{"reducedCurrentInterval":{"chargeLimit":"28"},"master":true}' Kjører du windows må du bruke noe annet enn curl... Håper det var svar på det du lurte på?
  3. Glemte å skrive at etter scriptet var kjørt fungerte ikke HS i det hele tatt. Måtte også kjøre "sudo apt-get install mono-vbnc" .. Etter det startet HS igjen som normalt.
  4. Alt løste seg etter oppgradering av mono. Skal innrømme at jeg brukte mye tid på å få det til uten å lykkes.. Fant til slutt et script fra HS som fungerte utmerket: https://helpdesk.homeseer.com/article/209-update-to-mono-5-12
  5. Hei Jeg oppgraderte nylig min HS3 ZEE S2 Edition 3.0.0.478 (Linux) med siste mono versjon 5.16.0.220 (hadde 4 -ettellerannet før) Nå fungerer ikke datacraper scriptet til jon00 lenger. Noen andre som har opplevd det samme? Ser i loggen til HS at scriptet fyrer, men det skjer ingenting lenger. Noen som vet om det går an å kjøre det i forgrunnen på noe vis så man kanskje kan få en feilmelding?
  6. $ mono --version Mono JIT compiler version 4.5.1 (master/9db20c4 Fri May 13 15:41:42 EDT 2016) HS installasjonen er: HomeSeer Version:HS3 ZEE S2 Edition 3.0.0.478 (Linux)
  7. Aktive plugins er mcsMQTT, Sonos, UltraNetatmo3 og Z-wave. Bruker også HStouch.
  8. Hei Jeg har hatt HS3 gående på rasperry pi i beste stabile velstand i et års tid. I det siste har den tryna noen ganger og jeg ser i loggen at "out of memory" har blitt et gjentagende problem. De siste dagene har jeg sjekket minneforbruket til HSConsole.exe ( med kommandoen ps aux --sort -rss |head ) som øker jevnlig og etter 4-5 dager er det stopp. Jeg sliter med å finne ut hva jeg har gjort for å få til dette. Er det noen funksjonalitet i HS som logger hvilke komponenter/plugins som spiser minne? Etter en boot rapporteres det ca 10% memory og etter noen dager er den på 50% .. Noen andre som opplever det samme? Nyeste plugin jeg har installert som kanskje kan ha trigget noe er mcsMQTT. Noen som har denne kjørende uten problemer?
  9. En liten oppdatering til dere som måtte dumpe innom denne tråden i søken etter en måte å få kontroll på lading av EL-bil og i mitt tilfelle en 2018 Nissan Leaf. Se litt tilbake i tråden for hvordan få kontroll på Garo hjemmelader med wifi. Som tidligere beskrevet har denne en innebygd Rasperry Pi og kan gi deg full styring og kontroll på om laderen er av eller på og hvilken ladestyrke den leverer. Det jeg ikke har funnet noen løsning på er å hente ut batteristatus fra bilen gjennom laderens grensesnitt. Jeg vet ikke om laderen og bilen kommuniserer på en slik måte at denne verdien er tilgjengelig gjennom laderen, så i min fungerende løsning bruker jeg pycarwings2 og et python script for å hente batteristatus rett fra bilen. Installasjonsinfo finnes her: https://github.com/glynhudson/leaf-python-mqtt Hvis du er like noob på linux og python som meg, kan det hende du støter på et og annet problem rundt manglende moduler på din linux-installasjon. Selv har jeg fått det hele til å gå stabilt på en rasperry pi og med MQTT broker (server) gående på en synology NAS. MQTT kan selvsagt kjøre på samme Pi som python og HS, men jeg liker å skille ting litt. I HS trenger man også en MQTT plugin. Jeg bruker mcsMQTT som gjør jobben på en glimrende måte. Legg merke til at pycarwings2.py fila må editeres for å gå til rett sted ( BASE_URL = "https://gdcportalgw.its-mo.com/api_v180117_NE/gdc/" i skrivende stund). Denne kan endre seg fra tid til annen... Når denne var feil fikk jeg errormelding om "API Error" Jeg laget noen events i HS som gjør at bilen lades hurtig opp ved lav batteriprosent og tregere hvis det er lite som skal lades. Kan også stoppe lading ved en viss prosent. Med alle mulighetene i HS kan man styre lading av bilen til tidspunkter på natta med billig strøm eller for eksempel skru av varmepumpe og varmtvannsproduksjon når bilen lades for å komme under en fremtidig tariff.
  10. En liten status i denne tråden. Takker først @Moskus og @ZoRaC som har gitt mye hjelp og bistand. Når det gjelder Garo sin hjemmelader har denne en innebygget rasperry pi (wifi-versjonen) som Garo har laget et image til. Den kan enten ha sitt eget trådløse nett (default) eller du kan knytte den inn i ditt eksisterende wlan. Tilgang og styring får du fra en egen standard http-nettside som ikke har noen form for pålogging eller annen sikkehet. Til vanlig styring og kontroll er denne alt du trenger. Når du har Garo-laderen på nett og vet IP-adressen til den kan du få alle statuser fra den ved å polle mot port 2222 på denne måten: http://192.168.1.30:2222/rest/chargebox/status Styring av Garo fra HS har jeg satt opp ved å bruke Jon00's Datascraper installert på min HS-server og så lage noen events i Homeseer som bruker denne. Sålangt har jeg fått laget følgende styring fra HS: - Starte og stoppe lading - Endre ladestyrke i amper fra 6 til 32. - Status på ladestrøm, tilkoblingsstatus mm. Summa sumarum kan jeg si at Garo laderen lar seg styre fra HS og kan anbefales på det grunnlaget. Supporten fra Garo har sålangt vist seg totalt fraværende. Jeg har sendt de seks mailer, noen til Norge og noen til Sverige og en direkte til en person jeg fant adressen til på nettsidene deres uten å få et eneste ord i retur sålangt. Mangler bare en el-bil nå, så kommer tilbake med mer info når jeg har fått testet løsningen.
  11. Sender dere en link på pm så kan dere teste. Jeg fikk ikke særlig mye ut av dette...
  12. Ok, takk for innsatsen. Jeg har sendt en mail til Garo og spurt, så får vi se hva de svarer.
  13. Jeg kjenner ikke til om den har noe API. Den har en åpen nettside, altså ingen pålogging, som går vi lokalt lan på privatadresser. Ingen "tunnel" ut mot noen server på internett (heldigvis). Så at den kan styres er jeg helt sikker på, men siden jeg ikke er programmerer selv så jakter jeg på noe ferdig...
  14. Hei Jeg har en Garo elbil lader og ønsker å styre denne fra HS. Denne har en innebygd Rasperry PI og kan styres via lan/wifi. Man kan slå av og på lading, begrense strømstyrke osv via dens egen webside. Er det noen som kjenner til denne og vet om den kan la seg styre fra Homeseer på noe vis? Mvh Eskil
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.