Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

gskjold

Medlemmer
  • Innlegg

    157
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    12

Alt skrevet av gskjold

  1. Jøss, jeg visste ikke de hadde en slik en gang. Men i alle tilfeller benytter Tibber secure boot når de flasher kortene sine, så de kan kun flashes med firmware signert med deres privatnøkkel. Dermed er det desverre ikke mulig å legge inn amsleser. Evt kan du lodde av ESPen og lodde på en ny helt lik, slik at den starter med blanke ark, men det er jo litt jobb og krever riktig utstyr. Men uansett kjekt å høre du liker firmwaren vår 🙂
  2. Prisene hentes fra ENTSO-E mellom 13 og 14 som @ArnieO nevner, og publiseres deretter på MQTT hver hele time.
  3. Pow-U må vel være innafor her? https://amsleser.no/hjem/7-pow-u-universal.html Med mindre du er fast bestemt på at den må stå på skinne da.
  4. Ingen problem, synd jeg sendte deg ned ei mørk gate, normalt så går de oppgraderingene veldig greit!
  5. Ikke lenger nødvendig å konfigurere type måler, men i stedet baud og parity. Korrekt for din måler er 2400 8N1, og den står sikkert på 8E1 nå. Klarer ikke å ta igjen forskjellene på Pow-K versjonene, men det ble jo GPIO12 på et tidspunkt ja, i stedet for UART0.
  6. Hvis du har et ESP32 eller ESP8266 utviklingskort (D1 mini eller lignende) med USB så er det i noen tilfeller mulig å bruke dette som USB til TTL adapter. Kortslutt RST til GND på utviklingskortet (for å deaktivere ESP) og så koble GND, RX og TX fra utviklingskortet til samme på Pow-K. Koble USB til PC og sett Pow-K i programmeringsmodus med å holde AP btn mens man trykker én gang på Reset. Når du da flasher utviklingskortet så får du flasha Pow-K i stedet siden utviklingskortet er i konstant reset.
  7. Huff, synd den skulle krasje slik, håper du finner en kabel
  8. På kamstrup burde det vel bare være blått lys hver 10s, tett etterfulgt av et grønt blink når den har tolket data. Ingen andre farger lys antar jeg? Innspill @ArnieO?
  9. Skulle ikke være nødvendig å konfigurere den på ny nei, 2.0.x har kode for å lese config fra 1.5.6. Men ting kan jo gå galt, så sjekk om den har startet opp i AP mode. Om den kommer på samme IP eller ei avhenger litt av routeren din, men vanligvis gjør den jo det.
  10. Kjør på med ESP8266 2.0.11 først, så får du forslag om 2.1.5 som neste
  11. Ah, kanskje det ble innført i 2.0.x. Hva skjer hvis du går inn på "Energy price" i menyen? Vil anta du får at det er for lite minne hvis det er 8266
  12. En kjapp måte vil være å se på ledig minne. 8266 vil ha under 20kb ledig minne, 32 har over 100k
  13. Siste versjon nå er 2.1.5, men du får nok foreslått 2.0.11 i GUI fordi dette er neste du må gå til før du går videre til 2.1.x. Ja, det er trygt
  14. Jeg har har hatt et par issuer på github med lignende på Kamstrup tidligere og da har det ordnet seg med å ta ut og sette inn igjen kortet (re-seating) eller bytte av plugger/ledninger for de som har rigget noe selv.
  15. Fikser dette! Mulig, skal ta å teste ved anledning, men den skal egentlig spre det ut ja. Så lenge målerene kun sender målerstand én gang i timen så vil det uansett være mange muligheter for feil rundt beregningen av måneds-maks. Og i praksis finnes det ingen gode måter å ta hensyn til disse på. En manuell korreksjon kan selvfølgelig være en slags løsning, men den funksjonen blir i så fall lenger frem i tid.
  16. Det er den jeg tenker på ja. Hvis jeg ikke husker feil så har verken profilene for dev kort eller generiske profiler AP button konfigurert, bare spesialprofiler.
  17. Mens ESP har strøm, hold GPIO0 inne i 5s. LED bekrefter med 500ms lys. Virker kun hvis du har valgt en hardware profil med AP button konfigurert. Hvis det ikke virker så er det erase_flash og ny flashing som gjelder. (https://github.com/gskjold/AmsToMqttBridge/wiki/flashing)
  18. Etter litt debugging osv sammen med @Ziggy så har jeg lagt ut en ny versjon med bugfix. I tillegg, her er en oppklaring på kobling av 485 kortet mot ESP32: DE=> 22, RE=> 23, RO=> 16, DI=> 17, VCC => 3.3, GND:=> GND, A+ => A, B- => B Jeg har blandet RO og DI i tidligere post... @sinamics mulig dette var grunnen til at det ikke fungerte for deg?
  19. D1 mini er en ESP8266 og er desverre ikke kompatibel. Måten jeg har bygget firmware på gjør at du må ha en ESP32.
  20. Hei @Ziggy, det du trenger er et ESP32 utviklingskort, eks Espressif esp32 devkit, Feather huzzah32 eller Wemos D32. I tillegg trenger du en rs485 modul, det finnes tydeligvis et par forskjellige av disse, men hvis du finner et identisk med det jeg har i første post så virker det hvertfall. Jeg kan hoste opp et koblingsskjema etter hvert. Prosjektet i seg selv er ganske basic for øyeblikket. Det kjører stabilt, men har noen knirk på noe av dataene. Kjør på med bug rapporter og forslag til forbedringer, så får jeg nok gjort noe etter hvert. Vinteren har hovedsakelig gått til videreutvikling av AMS prosjektet, men tror jeg har lagt størsteparten av arbeidet der bak meg nå. Når det gjelder hvilke kort som virker og ikke på dette prosjektet så er jeg blank, men det ble vel indikert tidligere at man kanskje må ha app v5.x eller nyere. Har du versjoninfo fra ditt aggregate @TomB ?
  21. Manglende forbruk i grafen kommer av at den ikke fikk med seg forbruket rett etter midnatt, somregel på grunn av checksum error. Årsaken til dette kan være dårlige koblinger eller feil instillinger. Hvorfor det blir to lave og en høy når den henter seg inn igjen er foreløpig uvisst. Det er et kjent problem jeg har prøvd å se på flere ganger.
  22. Det ser ut som at det er tilfelle desverre. Så langt har jeg ikke hørt om noen med VR400 eller VR700 som har modbus.
  23. Hvis du vil ha HAN data inn på MQTT kan du ta en titt her: https://github.com/gskjold/AmsToMqttBridge Les wiki før evt spørsmål
  24. Interessant tanke, mulig at det har en sammenheng ja. Jeg har selv deaktivert roaming på mitt IoT nettverk fra dag 1, så jeg har aldri prøvd det sammen med ESP. Kan teste det på mitt hovednettverk en dag, hvor det aller meste er aktivert.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.