Gå til innhold

StenO

Medlemmer
 • Innholdsteller

  24
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Om StenO

 • Rang
  Nybegynner
 • Bursdag 23. mai 1966

Hjemmeautomasjon

 • System
  Domoticz
  openHAB
 1. Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Jeg har ikke gjort noen flere studier på feltene 64-69. Det andre ser ut til å stemme ganske godt. Er din fase 2 tilkoblet i det hele tatt?
 2. Styre Salto elbilladere

  Flottings. Kan tenke meg slipp av kode på alle de tre du nevner :-) Lurer litt på om du har lenke til noen form for dokumentasjon på grensesnittet (som du ikke har funnet ut av selv).
 3. Styre Salto elbilladere

  Denne er jeg interessert i å henge på. Hva har du funnet ut av? Kan vel strengt tatt bruke kortet som er utviklet her: og programmere litt om så har vi hele laderen on-line :-)
 4. Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Da er du der du skal være :-)
 5. Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Neida, fungerer på win også. men jeg fikk aldri chrome til å vise websiden. Måtte bruke IE.
 6. Jeg brukte HAN MBUS kortet roarfred har designet.
 7. Om du får data i 9600n81 så er det nok standard-data disse målerne kommer med fram til Hafslund får implementert HAN protokollen på dem. Har snoket litt og tror jeg har funnet det meste av interesse. Se min gamle post her::
 8. I følge meldingen du lenker til hos Skagerak så tar de visst bare betalt dersom reaktiv energi er over halvparten av aktiv energi (eller effekt). Det gir også mening siden det belaster nettet veldig mye i forhold til hva de får "betalt"normalt og vil vel fungere som et incentiv til å sette inn noen kondensatorer eller i alle fall en kompensasjon for denne store faseforskjellen.
 9. Lurer litt på om ikke GS1 er målernummer (sjekk om det kan stemme) og Act_Energy_P er målerstand. Det gir i tilfelle mening. Det var mye reaktiv energi, ja, men det er det stort sett nettselskapet ditt som er bekymret over tror jeg. Nettet må dimensjoneres etter dette men du betaler ikke for forbruket som sådan. Som nevnt tidligere i tråden: Du kan sikkert lese mer om det på Wikipedia elns :-) Når det er sagt kan det vel tenkes at nettselskapet krever kompensering (altså fysisk) dersom reaktiv effekt blir for stor - men det er vel andre i dette forumet som kan mer om enn meg. Jeg har selv 1716,78 kVAh reaktiv (R-) på 12219,38 kWh målerstand som utgjør mer enn den andelen du har, og Lyse har ikke klaget til meg enda :-)
 10. Tror du kan være interessert i act_pow_pos (som er forbrukt effekt akkurat nå) og eventuelt act_pow_neg som jeg tipper er eksportert effekt til grid (om du har ditt eget kraftverk) :-)
 11. Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Har modda på koden til roarfred og lagt til min egen dekoding dersom det er Aidon måler som er valgt. Satte også opp riktig baudrate på serieporten og måtte skrive om rutinen som setter sammen en hel ramme. Jeg kjører altså hele greia på hw som er spesialbygd :-) Om du mener den biten som henter ut data fra rammen, er det en enkel rutine som ser sånn ut: int HanReader::getInt(int start, int size) { int value = 0; int bytes = 0; int mask = 0x01; // Use if negative value (MSB = 1) for (int i = start + size -1; i >= start; i--) { mask = mask << 8; value = value << 8 | buffer[i]; } if (buffer[start+size-1] >= 0x80) { // Negative value return value - mask; } return value; } Her ligger data i buffer[] arrayet og jeg sender med byte index i start og størrelsen på data i size (2 eller 4 bytes) Aner egentlig ikke om det var svar på spørsmålet ditt...
 12. Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Byte Verdi 00-15: ASCII målernummer 16-23: Import energi totalt (Wh) 24-31: Eksport energi totalt (Wh) 32-39: Reaktiv energi totalt R+ (VArh) 40-47: Reaktiv energi totalt R- (VArh) 48-51: Import effekt totalt (W) 52-55: Eksport effekt Totalt (W) 56-59: Reaktiv effekt totalt R+ (VAr) 60-63: Reaktiv effekt totalt R- (VAr) 64-69: ???? 70-73: Forbruk fase 1 (W) 74-77: Forbruk fase 2 (W) 78-81: Forbruk fase 3 (W) 82-83: Spenning fase 1 (V) *10 84-85: Spenning fase 2 (V) *10 86-87: Spenning fase 3 (V) *10 88-89: Strøm fase 1 (A) *10 90-91: Strøm fase 2 (A) *10 92-93: Strøm fase 3 (A) *10 94-95: Frekvens (Hz) *100 Det viste seg at det jeg trodde var effekt eksport alltid var null uansett hvor mye jeg leverte inn til nettet - men de andre tallene så ut til å stemme. Tror også ganske sikkert at 56 - 63 er reaktiv effekt. I alle fall teller 40-47 opp når jeg har verdier i 60-63 ig 40-47 stemmer med avlesning på displayet på måleren. Aner fremdeles ikke hva 64-69 inneholder, men nå tenker jeg det greier seg for min del :-)
 13. Jeg har funnet ut mye vil jeg si av hva som kommer ut av Aidon-måleren som default. Se posten min i den andre tråden: Er noen felter jeg ikke helt har fått styr på, men lurer på om det handler om reaktiv effekt.
 14. Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Godt tips. Kanskje jeg rett og slett skal flytte grafana og influx til en annen RPi som ikke kjører openHab? Aner meg at det er grafana som tar mest ressurser...
 15. Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Her er jeg veldig usikker. Har ikke gått så mye inn i dataene akkurat her. Kan det være at noen av disse er reaktiv effekt? Den teller i alle fall reaktiv VAh... I går var det imdlertid en solrik dag og Eksport sum (24-31) steg fra 58606 til 69540 Wh og det stemmer også bra med hva grafen over eksportert effekt forteller meg. Jeg fikk altså levert drøye 10 kW timer inn til resten av norge av en produksjon på 27,5 totalt i går. Fremdeles litt usikker på eksport-data på enkeltfasene - her hang ikke Influx med meg og har ikke greid å logge noe særlig. Fant også ut at strømtrekk plutselig kan være negative (!) og det hadde jeg ikke tatt høyde for i koden - så grafene for strømtrekk så mildt sagt spesielle ut. (6,5 kA overskygger det meste kan du si) Sidenote: Tror openhab og/eller influx sliter litt med å henge med i svingene når det blir mye data via Mosquitto (som forsåvidt går på en annen RPi) samtidig. Det ser ut til at den har helt gitt opp strømtrekket på fase 1 og et par andre verdier jeg ikke greier å finne data på. I panelet vises dataene helt greit...
×