Gå til innhold
 • Bli medlem

StenO

Medlemmer
 • Innholdsteller

  28
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Om StenO

 • Rang
  Nybegynner
 • Bursdag 23. mai 1966

Hjemmeautomasjon

 • System
  Domoticz
  openHAB

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Men kult for den som har måleren i hus. Da er det jo kjempelett å fiske ut alle data du trenger via Z-Wave 🙂
 2. StenO

  Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  MicroUSB er kun power og har ingen data-linjer så vidt jeg husker. Funket fint for meg å logge på programmeringspinnene etter at sw var i gang. men jeg tror RemoteDebug er en kanon-ide :-)
 3. StenO

  Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Glemte å spørre: Hva sier avlesningene på displayet til måleren din? Der kan du jo klikke deg igjennom de forskjellige verdiene...
 4. StenO

  Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  I den første meldingen får jeg denne analysen: og for den andre slip meldingen denne: Ser ikke ut til at du har noen belastning på fase 2 i denne beregningen. Er åpen for at det er ting her jeg ikke har fått med meg eller som rett og slett er feil, men ser at Import effekt totalt ser ut til å stemme med sum av forbruk på fasene. Antar da at solcellene dine ikke bidrar til forbruket ditt. Eksport sum (om det var den du mente) resettes ikke hos meg, jeg får heller ikke målingene dine til å stemme med tallene i meldingen slik jeg dekoder dem. Overordnet ser det ut til at verdiene i meldingene jeg får stemmer ganske bra, men jeg har heller ikke kommet hel til bunns i dette.
 5. StenO

  Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Jeg har ikke gjort noen flere studier på feltene 64-69. Det andre ser ut til å stemme ganske godt. Er din fase 2 tilkoblet i det hele tatt?
 6. StenO

  Styre Salto elbilladere

  Flottings. Kan tenke meg slipp av kode på alle de tre du nevner :-) Lurer litt på om du har lenke til noen form for dokumentasjon på grensesnittet (som du ikke har funnet ut av selv).
 7. StenO

  Styre Salto elbilladere

  Denne er jeg interessert i å henge på. Hva har du funnet ut av? Kan vel strengt tatt bruke kortet som er utviklet her: og programmere litt om så har vi hele laderen on-line :-)
 8. StenO

  Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Da er du der du skal være :-)
 9. StenO

  Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Neida, fungerer på win også. men jeg fikk aldri chrome til å vise websiden. Måtte bruke IE.
 10. Jeg brukte HAN MBUS kortet roarfred har designet.
 11. Om du får data i 9600n81 så er det nok standard-data disse målerne kommer med fram til Hafslund får implementert HAN protokollen på dem. Har snoket litt og tror jeg har funnet det meste av interesse. Se min gamle post her::
 12. I følge meldingen du lenker til hos Skagerak så tar de visst bare betalt dersom reaktiv energi er over halvparten av aktiv energi (eller effekt). Det gir også mening siden det belaster nettet veldig mye i forhold til hva de får "betalt"normalt og vil vel fungere som et incentiv til å sette inn noen kondensatorer eller i alle fall en kompensasjon for denne store faseforskjellen.
 13. Lurer litt på om ikke GS1 er målernummer (sjekk om det kan stemme) og Act_Energy_P er målerstand. Det gir i tilfelle mening. Det var mye reaktiv energi, ja, men det er det stort sett nettselskapet ditt som er bekymret over tror jeg. Nettet må dimensjoneres etter dette men du betaler ikke for forbruket som sådan. Som nevnt tidligere i tråden: Du kan sikkert lese mer om det på Wikipedia elns :-) Når det er sagt kan det vel tenkes at nettselskapet krever kompensering (altså fysisk) dersom reaktiv effekt blir for stor - men det er vel andre i dette forumet som kan mer om enn meg. Jeg har selv 1716,78 kVAh reaktiv (R-) på 12219,38 kWh målerstand som utgjør mer enn den andelen du har, og Lyse har ikke klaget til meg enda :-)
 14. Tror du kan være interessert i act_pow_pos (som er forbrukt effekt akkurat nå) og eventuelt act_pow_neg som jeg tipper er eksportert effekt til grid (om du har ditt eget kraftverk) :-)
 15. StenO

  Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Har modda på koden til roarfred og lagt til min egen dekoding dersom det er Aidon måler som er valgt. Satte også opp riktig baudrate på serieporten og måtte skrive om rutinen som setter sammen en hel ramme. Jeg kjører altså hele greia på hw som er spesialbygd :-) Om du mener den biten som henter ut data fra rammen, er det en enkel rutine som ser sånn ut: int HanReader::getInt(int start, int size) { int value = 0; int bytes = 0; int mask = 0x01; // Use if negative value (MSB = 1) for (int i = start + size -1; i >= start; i--) { mask = mask << 8; value = value << 8 | buffer[i]; } if (buffer[start+size-1] >= 0x80) { // Negative value return value - mask; } return value; } Her ligger data i buffer[] arrayet og jeg sender med byte index i start og størrelsen på data i size (2 eller 4 bytes) Aner egentlig ikke om det var svar på spørsmålet ditt...
×