Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Norumen

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Norumen

  1. Tusen takk for alle svar. Tror nok jeg heller mot å kjøpe RFXtrx433XL da det ser ut som om den støttes "ut av boksen" og jeg ønsker å få den opp uten mye mikk makk. Så kan jeg heller knote mer når jeg blir litt mer varm i trøya.
  2. Andre alternativ som er ferdige? Har sett på det å bygge selv, men blir relativt kostbart da også. Fant i dag en sonoff rf bridge. Er dette noe som kan brukes? https://www.proshop.no/Smarthus/Sonoff-RF-Bridge-433/2807507?utm_source=tekno&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite
  3. Hei. Kjøpte en Vera Plus for ett par år siden, men ble til at jeg koblet opp ett lys og en rullegardin og ga meg. Ble for koplisert, og ting fungerte ikke ordentlig. Har nå kjøpt en bøtte av Ikea lyspærer og huben, og er veldig fornøyd. Sett mye skrevet om Home Assistant og at det er den rette veien. Prøver nå og sette opp en løsning der, og fornøyd så langt. Har kommet til at jeg ønsker å få inn sensor-data fra forskjellige temperatur målere rundt om i/utenfor huset. Må da ha en 433 mottaker. Har sett på denne: RFXtrx433XL USB-kontroller til rundt 1200 kroner. Skal kobles til en "server" der Hass.io skal installeres som en VM. Er dette ett godt valg, eller finnes det bedre/billigere løsninger?
  4. Prøver uten først, så får vi se hvordan det går. Takk for hjelpen.
  5. Da har jeg endelig rotet meg til å bestille Fibaro Dimmer 2 og Fibaro Motion Sensor. Skal bruke dette på en lampe med Led-pærer fra Clas Ohlson. Trenger jeg den ekstra dingsen (Fibaro Bypass 2) for å forhindre flimring? Kommer nok ikke til å dimme lysene.
  6. Når enheten er koblet til så får jeg heller ikke sendt beskjeder til den når den ligger rett ved sentralen. Kjøpt ny strømforsyning på 1amp 24v så skal prøve å teste denne uka.
  7. Da har jeg enda en gang prøvd å legge til Qubinoen når den er plassert rett ved Vera hjemmesentralen. Det fungerer helt fint, men når jeg skal prøve å sende til den så får jeg bare feilmelding. Er strømforsyningen for svak? Det er liv i Qubinoen i alle fall, da jeg får til å legge den til. Håper noen har noen gode råd Cannot contact device, error code: 1...
  8. Sjekket strømforsyningen, der står det 24v 0.5A. På selve Qubinoen står det input: 12-24v 2.1A. Flyttet Qubinoen helt inntil Veraen, slettet den og fikk lagt den til igjen, men når jeg flyttet den tilbake så fungerte det ikke lengre. Også prøvd å legge den trådløse fjernkontrolleren like ved Qubinoen i soveromsvinduet. Da ser det ut som om den har dekning, men får jo ikke brukt den da den skal brukes til rullegardina.
  9. Den skal få kontakt med kontrolleren selv om motoren ikke er koblet på ja? Kobler den opp rett ved kontrolleren og ser om det hjelper.
  10. Har en trådløs z-wave fjernkontroll i samme rom som har fin dekning. Tror ikke det skal være det som er problemet.
  11. Kjøpt ett kit med alt inkludert så det syns jeg høres rart ut. Vil du kunne si om den er for svak om du får mer info om den?
  12. Skal se om jeg finner en 24v strømforsyning for å teste med. Er helt nytt det her så rart om den skulle være gåen.
  13. Har sjekket koblingene men vurderer å løsne alt å feste på nytt. Hvor ømfintlig er slike koblinger? Er en 24v motor: https://en.m.nu/blinds-awnings/blinds-motor-24v-for-20mm-tubes Kjøpt en slik pakke de har der.
  14. Hei. Har satt opp en løsning med en Vera Plus og en Qubino DC Shutter. Qubinoen faller ut og kan gå flere dager før den kommer inn igjen. Nå har den vært "borte" siden forrige helg. Tror kanskje det kan være noe med kablene og at jeg har montert dette litt dårlig eller noe. Har også en trådløs Z-wave fjernkontroll i samme rom som aldri faller ut, så tror ikke det skal være ett dekningsproblem. Som dere kanskje skjønner så er jeg helt ny i dette, men håper at noen av dere har noen gode råd til meg. Planen var at rullegardina jeg har koblet til Qubinoen skulle gå opp hver morgen, men når Veraen aldri har kontakt så blir soverommet mitt veldig mørkt om morgenen
  15. Blir svimmel av all infoen her, men veldig glad for at jeg har folk her som vet mer og deler på kunnskapen sin, så tusen takk! Når jeg har lært litt mer så får jeg gå tilbake hit og da skjønner jeg kanskje mer av det du skriver. Ett spørsmål, mest fordi jeg er nysgjerrig: Hvorfor er bryteren dyrere enn dimmeren? Man skulle tro at en dimmer er mer avansert og da dyrere. Da går jeg for Fibaro-dimmeren. Trengs det mer for å montere denne i veggen (ja, vet jeg egentlig må ha elektriker for å montere)? Skjønner at jeg bør kjøpe sånn fjær, det ser jeg finnes på Clas Ohlson.
  16. Takk for godt svar om 433MHz @Moskus, da dropper jeg 433 som bevegelsessensor. Går da for Fibaro multisensor. Hva mener du med en Mikro-modul, det jeg kaller ett relee? Så du anbefaler ikke å bytte ut hele bryteren? Hva mener du med at det er enklere med pulsfjær? Blir mye spørsmål, men vanskelig å hente inn (google) all infoen jeg trenger. Hvilke mikro-moduler anbefales? Sett på disse to: Dimmer - FGD-212-ZW5 Bryter 1-veis - FGS-213-ZW5 Ene er bryter og ene er dimmer. Med vanlige pærer (led) eller spotter i taket som jeg skal styre, kan man uten videre dimme disse? Ser at man også får dimmere helt ned i 400 kroner på Jula.
  17. Hos meg er det foreløpig bare av/på brytere jeg skal automatisere, ikke dimmere. Må jeg ha impulsfjær da? Trenger vel ikke fibaro dimmer heller?
  18. Hei. Jeg er helt ny på hjemmeautomasjonsfronten. Akkurat kjøpt Vera Plus og ett sett med motor og bryter for å automatisere rullegardina på soverommet. Enda ikke satt opp dette, skal prøve på det i helga. Gleder meg som en liten unge, dama begynner å bli lei av at jeg prater om alt jeg skal automatisere hele tiden? Hun ser heldigvis fordelene av automatisering så det er bra. Håper ikke spørsmålene under blir for dumme, prøvd å google rundt etter svar, men vanskelig å finne ut av ting med tesje. Jobber teknisk innen IT, så litt Med en gang jeg begynte å se på hjemmeautomasjon så fikk jeg lyst til å automatisere "hele" huset. Ønsker å starte med å kunne slå av/på lyst på visse rom basert på begevelse og lys og tidsstyring. Ser at Fibaro har en multisensor til rundt 500 kroner. Er denne bra for dette formålet? Noen steder trenger jeg ikke lyssensor (lux), finnes det da billigere sensorer (kanskje 433 mhz)? Er dette bra nok? Så ser jeg på hva jeg må ha som bryter. Ser at fibaro har ett "relee" som jeg tror det kalles som man putter inne i bryteren for å kunne både bruke bryteren og regler via Z-wave. Ser også at det finnes "hele" brytere med innebygd Z-wave funksjonalitet der man bytter ut den orginale bryteren. Hva anbefales her? Bytte ut hele eller putte inn ett relee? Finnes det merker som er bra og merker jeg bør holde meg unna?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.