Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

gulgummiand

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

gulgummiand sine prestasjoner

Fjernstyrer

Fjernstyrer (3/16)

  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Phillips Hue har en ganske grei bevegelsessensor som også måler lysstyrke. Det en stund siden jeg brukte Hue, så jeg husker ikke om det er går å legge inn om solen har gått ned som en betingelse, men det går å bruke lysstyrke. Når solen har gått ned er det lav lysstyrke, og du kan da skru på dempet belysning. Er det mye lys i rommet er det dagslys, og du skrur på full belysning. Batterilevetiden på den sensoren er veldig god, tror min jobbet aktivt i nesten 6 år i en gang vi til stadig gikk i, før batteriene måtte byttes. I stua di er det ganske rett frem å sette inn Hue Pærer i gulvlampene. En løsning jeg synes fungerer godt er å lage forskjellige scener, og at du kan klikke deg igjennom disse med On knappen på en vanlig Hue Dimmer Switch. Du får kke styrt de helt individuelt slikt, men om du en gang skulle ha behovet, så kan di gjøre det fra App. Det er også da lett å sette inn en bevegelsessensor etterhvert om du ønsker det. Uten å vite hva slags lampe du har i gangne er det vanskelig å gi noe tips om løsning i gangen. Har du dimmer på veggen så er det ingen "out of the box" løsninger med Hue. Jeg kjenner ikke til noen vanlige smart pærer som kan stå bak en dimmer, men mulig det finnes. Du blir antagelig nødt til å bytte enten dimmer eller pærene, om det er slik, med mindre du vil sette inn et smart relé i forkant av dimmeren. Selv jeg er mest fan av å skifte ut dimmere med smart dimmere, som f.eks Elko Plus Smartdim, men tror kanskje ikke de er mulige å få inn i Hue. Jeg tror du blir mye mer fornøyd med Hue enn om du får tak i noe slikt. Pluggene som har fjernkontroll er ofte ikke "smarte", altså de kan oftest ikke kobles opp mot noe overordnet system eller ha noe logikk, og du kan nok ikke styre de med bnevegelsessensor.
  2. Ja, jeg ble ganske overrasket selv. De fortalte at utviklingen av dette ble gjort hos et underleverandør, som riktignok holdt til å samme bygg, men som ikke har hatt tid til å prioriterer dette. Selv synes jeg det er utrolig skuffende at de ikke klarer å få på plass dette langt raskere. Min hub har samme maskinvareversjon som din, men software versjon 108, og det er denne oppdateringen jeg ikke får før de har fikset oppdateringsserverene.
  3. Sjekk Nobø Huben din og se om den står og blinker. Jeg kjøpte en ny hub nå i jula, og sonevis overstyring fungerer ikke i det heletatt. Tok kontakt med glen dimplex om det, sant hvorfor den står å blinker og fikk følgende svar i januar i 2024: Trodde dette var noe kortvarie utfordringer, men tok kontakt med de igjen nå nylig, og det viser seg at problemet har eksistert siden januar 2023, men de mente at det ikke var langt unna at dette var fikset opp i nå..
  4. Kult at det er en Add-On på vei, gjør nok livet litt lettere :) Jeg løste dette enn så lenge ved å bruke executeCommandLine og to små python script: Rules: rule "Fetch nobo redings" when Time cron "0 0/1 * 1/1 * ? *" then var String result = executeCommandLine(Duration.ofSeconds(5),"python3", "/etc/openhab/scripts/noboTemp.py") NoboEntranceTemp.postUpdate(Double::parseDouble(result)) var String zone = '1' result = executeCommandLine(Duration.ofSeconds(5),"python3", "/etc/openhab/scripts/noboZoneInfo.py", zone) postUpdate(NoboZone1Mode, result) zone = '2' result = executeCommandLine(Duration.ofSeconds(5),"python3", "/etc/openhab/scripts/noboZoneInfo.py", zone) postUpdate(NoboZone2Mode, result) zone = '3' result = executeCommandLine(Duration.ofSeconds(5),"python3", "/etc/openhab/scripts/noboZoneInfo.py", zone) postUpdate(NoboZone3Mode, result) zone = '4' result = executeCommandLine(Duration.ofSeconds(5),"python3", "/etc/openhab/scripts/noboZoneInfo.py", zone) postUpdate(NoboZone4Mode, result) zone = '5' result = executeCommandLine(Duration.ofSeconds(5),"python3", "/etc/openhab/scripts/noboZoneInfo.py", zone) postUpdate(NoboZone5Mode, result) zone = '6' result = executeCommandLine(Duration.ofSeconds(5),"python3", "/etc/openhab/scripts/noboZoneInfo.py", zone) postUpdate(NoboZone6Mode, result) end Items: Number:Temperature NoboEntranceTemp "Entrance [%.1f %unit%]" <temperature> String NoboZone1Mode "Nobo Kitchen Mode [%s]" String NoboZone2Mode "Nobo Office Mode [%s]" String NoboZone3Mode "Nobo Living Room Mode [%s]" String NoboZone4Mode "Nobo Master Bedroom Mode [%s]" String NoboZone5Mode "Nobo Childrens Bedroom Mode [%s]" String NoboZone6Mode "Nobo Downstairs Hall [%s]" noboTemp.py from pynobo import nobo glen = nobo('<serial>', '<ip>', False) print(glen.get_current_component_temperature('<componentId>')) noboZoneInfo.py from pynobo import nobo import sys glen = nobo('<serial>', '<ip>', False) print(glen.get_current_zone_mode(sys.argv[1])) Har ikke satt opp noen "sendCommand" funksjoner enda, og ønsker meg en "Global Override Mode". Bør vel ikke være noe problem, bare finne override med target_id = -1, slik jeg har forstått det.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.