Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

StianLie

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av StianLie

  1. Jeg har CD og de installerte fiber helt inn i huset. Vel og merke blir den konvertert der til vanlig nettverk (rj45) men leverer IP tv, og ingen coax kabel å se. Hvis det er 500/500 du har fått tilbud om så tror jeg nok det er fiber hele veien. Altibox hevdet at CD kom til å levere hybrid, men det var ekte fiber. Personlig så bestiller jeg fiber av alle som banker på døra. Ber bare om klausul på at oppstart er etter evnt bindingstider (så jeg signerte både med CD og Altibox) Altibox bygget desverre ikke ut. Jeg ser stor fordel med å ha to kabler inn i huset, for da kan jeg bytte om jeg ikke er fornøyd. Men så langt synes jeg CD fungerer veldig bra. routeren de leverer er ikke veldig bra, men det kan byttes.
  2. StianLie

    z-wave dimmer

    Ja, det er ett sted det blir vanskelig med bryter. men ellers vil jeg også foretrekke med kabel. Batteri kan gå tomt og mye kan skje. Men hvilken bryter og dimmer har du i assosiasjon så kan jeg google litt og lese litt brukerveiledninger. Er litt noob på dette foreløpig. men ser jo at jeg skal avansere ganske fort hehe. Stian
  3. StianLie

    z-wave dimmer

    Hei. Jeg driver med oppussing, og i den forbindelse så legger jeg inn litt mer z-wave utstyr enn jeg har fra før. Jeg har endel fibaro Wall plugg 2 fra før, og jeg har en 8 delt bryter for å styre litt slikt i tillegg til multisensorer osv. Det skjer for meg som for de fleste andre at enten sentralen, eller selve pluggen trenger en restart. Ikke ofte. men jeg hadde ett tilfelle forrige uke hvor jeg måtte ta en wall plugg ut og inn i stikkontakten igjen for at den skulle virke. Nå under oppussing så blir det jo ikke wall plugg men noe fastmontert enkelte steder. termostater for gulvvarme som blir brukt fungerer jo stand alone. Så er sentralen nede så er det "greit" og man har tilgang til knapper for å parre på nytt osv. Men elektrikeren har anbefalt å kjøre noen steder uten fysisk bryter, men bare ha trådløs bryter i tillegg. Her er jeg litt skeptisk til at ved brudd med sentralen eller noe så vil ikke bryteren virke heller. Alle brytere jeg har (nybegynner så ikke så ekstremt mange) er koblet til sentral, og kontakter er koblet til sentral. Det gir jo potensialet for at lyset ikke lar seg slå av og på om den er nede og man ikke har noen fysisk bryter. Her snakket elektrikeren om direkte forbindelse mellom trådløs bryter og enheten som faktisk kobler fra strømmen. Jeg mistenker jo at vi da ikke snakker z-wave men noe proprietært. Noen som kjenner om det er løsninger for dette med z-wave? jeg vil ha tryggheten at jeg kan slå på eller av lyset om sentralen skulle trenge en restart eller noe. det blir spotter i taket, og dimmeren vil enten være på loftet eller i en av spotkassene. Forslag til løsning mottas med takk. Jeg har tittet på https://www.elektroimportoren.no/esh-plus-316gled-dimmer-rf-ph/4523410/Product.html?Event=pathlist men når jeg sendte mail til Elko for å sjekke om den faktisk kunne inkluderes i zigbee for det er litt rar markedsføring av den synes jeg så fikk jeg til svar at det kun fungerte med elko. men det skulle komme en ny versjon nærmere jul som var åpen. Jeg har homey, så jeg kan benytte z-wave, zigbee med mer.
  4. Hei, jeg har bestilt en tado ac kontroller. Den fungerer med alexa, google home og ifttt. IFTTT kan man få til å fungere med det meste, selv om homekit vel ikke støtter det. Jeg har mottatt denne, men ikke fått testet enda. Holder på med oppussing så varmepumpen er demontert for øyeblikket. men kan rapportere tilbake etter jeg har brukt det i en periode. Automasjon med verisure har jeg dårlig erfaring med. Begynte den veien. men for at varmepumper og slikt skal bli effektivt med slik styring så må det være litt helhet tror jeg. F.eks. så legger jeg varme i endel gulv nå. Det blir koblet til z-wave. Netatmo er koblet til hjemmeautomasjonssystemet. så jeg vet temperatur ute, inne, osv. Etterhvert kanskje også koble opp værvarsel for så å styre best mulig på om nedkjøling eller oppvarming er nødvendig. F.eks. hvis en dør er åpen i over 10 minutter bør aircon slå seg av osv. Den typen automatikk får man ikke til med verisure. Ihvertfall ikke nå. Men jeg kan gi en liten feedback på hvordan tado enheten fungerer etterhvert. Den skal fungere på alle varmepumper som har display i fjernkontrollen. Jeg regner med det er 2 uker til jeg får testet dette. homekit har vel store begrensninger etter hva jeg forstår. Men begynner du først på denne veien, så tror jeg du vil bort fra verisure spesifikke løsninger ganske fort. Stian
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.