Gå til innhold
 • Bli medlem

BjornA

Medlemmer
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om BjornA

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Futurehome
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. BjornA

  Preterminert fiberkabel i k-rør

  Ja, det er vel kanskje like greit. Andre gode tips nå i siste fase av prosjektering? Planen per nå er å etablere 2-3 strategiske plasserte 10" skap i boligens to etasjer hvor brorparten av cat6 lagt i 20mm termineres i 12-port patchepanel for å unngå en større mengde 20mm rør inn i rack på teknisk rom. Tenker å bruke noen skap tilsvarende disse som er 100mm dype: https://www.connectixcablingsystems.com/soho-cabinets/9510-8u-connectix-slim-line-home-cabinet.html eller https://www.connectixcablingsystems.com/soho-cabinets/9509-10u-connectix-home-cabinet.html Kommer til å legge opp rør med UTP-kabel til stort sett alle steder jeg skal ha noe tekniske enheter og bruker PoE-switcher til enheter som trenger/støtter kablet ethernet i kombinasjon med enkle PoE-injektorer (https://www.aliexpress.com/item/32818000800.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.14234c4dg2LIV1) til forskjellige typer PoE-splittere der hvor jeg trenger 3.3/5/12/24VDC. På denne måten kan jeg standardisere på en type kabel (Cat6) og prinsipp for distribusjon av svakstrøm. Legger vel da opp 2-4x 25-32mm rør fra disse inn til 19" rack (18U fulldybde) på teknisk. (takk for råd!) Da blir det relativt fleksibelt med bruk av fiber mellom switcher, men også mulighet for å patche cat6 videre til teknisk hvis nødvendig - f.eks. hvis behov for 30/60W PoE, UPS-tilkoblet switch etc. Usikker på om jeg skal gjøre noe mtp AV mellom teknisk og stue... worst case kan jeg vel bruke HDMI-extendere. På forhånd TUSEN TAKK for alle gode tips og råd.
 2. Noen som har erfaring med å trekke preterminert/patch fiberkabel med duplex SC gjennom k-rør? Holder det med 20mm? Andre relevante erfaringer?
 3. BjornA

  Hvor får man kjøpt GIRA?

  Jeg er også interessert.
 4. BjornA

  FW Oppgraderingkabel til Heatit z-wave termostat

  Vært på reisefot siste tiden. Tilbake på mandag og sender den da.
 5. BjornA

  FW Oppgraderingkabel til Heatit z-wave termostat

  @Fermate - ser ikke ut som @Ontrack svarer. Skal jeg sende den til neste interessent, så får evnt @hr_beach sende den til Ontrack etterpå?
 6. BjornA

  FW Oppgraderingkabel til Heatit z-wave termostat

  @Ontrack - da er vel du nestemann i køen? Fint om du sender meg adressen din.
 7. BjornA

  FW Oppgraderingkabel til Heatit z-wave termostat

  Ble dessverre forsinket pga trøbbel med siste termostaten. Sender den videre til @Brekne på mandag. @Brekne, kan du sende meg addressen din? beklager forsinkelsen.
 8. BjornA

  Heatit FW oppgradering med HomeSeer

  Noen som kan dele en oversikt over hvilke command class de da støtter med v1.92? enklere sagt, hva er det mulig å skrive/styre?
 9. BjornA

  FW Oppgraderingkabel til Heatit z-wave termostat

  @Thomas_ja27 jeg ønsker svært gjerne å låne denne etter deg.
 10. Storartet!! Dette må du dele 😃👍
 11. Hei! Jeg driver og tester med en https://www.aliexpress.com/item/Freeshipping-USB-to-MBUS-slave-module-discrete-component-non-TSS721-circuit-M-BUS-bus-data-monitor/32814808312.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dLTipJ3 Ser jeg mottar data hvert 10. sekund. Kamstrup måler fra Valdres Energinett. De har bekreftet at HAN-port skal være aktivisert. De gjorde riktignok det før HAN-modul var satt i måler, så det kan være en mulig feilkilde. Dog ser det ut som modulen er passiv og kun konverterer signalet fra måleren til Mbus. Vedlagt er hva jeg ser av data ved bruk av "od -x < /dev/ttyUSB0" og "./test_rx -x -n -d /dev/ttyUSB0 -i" (han-port v1.14) Utifra hva jeg ser får jeg ikke fullstendige datagram med 7e som start og stop... 2018-09-02 HAN testing 1.rtf Har også prøvd alternative strømkilder på RPi for å eliminere power brownout som mulig feilkilde. Noen tips?
×