Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

strandlandet

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

strandlandet sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. pfsense som router noen som vet om det vil funke, fikk alt til å funke noen timer fredag så sluttet tven og funke, startet alt på nytt osv så funket det noen timer igjen lørdag og så forsvant det igjen. koblet slik: pfsense inn i switchen "internett" og kabel fra hjemesentral port 1 inn i switch " for tv" tp link 105e oppe og samme nede til å ta ta ut nett og tv . alt står på auto på switchene. Det jeg ser er at ventende dns på dekoder står det 0.0.0.0 på når det faller ut.
  2. Stemmer men må vel ha noe som deler ut adresser så det som er kommer frem av forslag er jo man må ha router eller noe annet som deler ut ip adresser og det gjlr denne brannmuren. så var ikke noe anna grunn til at den kom opp men ser jeg ikke kan bruke den så den for jeg plasere en annen plass etter jeg har fått dettee til med router og switch.
  3. Vil ikke tro det, kansje andre har svar på dette?
  4. Har det jeg trenger vil jeg tro, har en brannmur type dyr som deler ut ip adresser osv, men i måra tenkte jeg å teste vis jeg tar asus 3200 routeren som punkt før switchen om det da går så gir jeg nett via denne til brannmur, så får det heller bli 2 nett her i huset:) men det går fint håper jeg:) ser og at når jeg får nette oppe uten å få nett nede da så mister jeg ca 250-350mb når jeg gir nett til pcene via brannmuren og altibox i bomodus:)
  5. Stemmer det, 16mm rør er det ikke lett å få 2 cat6 kabler ned.
  6. Jeg har akkurat handlet 2 for å se om jeg får tv og nett gjennom 1cat6 kabel til stua med altibox i bromodus:) Ikke fått det til enda:) siker bare noe programmering som må til
  7. Denne tp link 105e skal jo gjøre mye selv etter som jeg har fått hint om fra de som selger disse, men er i tvil om det stemmer:) Og da sliter jeg sikert litt mer men men:)
  8. Jeg har 2 stk tp link 105e , en ihver ende, Som jeg fikk en forslag på ville fungere. får jobbe videre med dette
  9. Er sjult kabel fra en etasje til en annen i 16mm rør det var ikke lett å få til sier de som har kunskap om å koble opp slike kabler:) Så derfor tenkte jeg at da får vi gjøre på den tungvinte måten men det er vist ikke bare bare det heller, har skaffet tp link 105e i kveld men får ikke ned begge deler:( så må nok stresse litt til:)
  10. Tusen takk for en kjempe grei forklaring, ja det er familien som skal bruke dette, vis jeg setter tp link ved sentralen og kobler nett og tv inn på tp linken og sette kabel som skal ned i så vil den bringe nett/tv ned så setter jeg asus 3200 til å gi tråløs nett nede og tar kabel fra tp link i dekoderen nede? så tar jeg siste port på tp linken som står oppe inn i brannmuren oppe, så vil dette funke etter som jeg kan se.
  11. Jeg har 1000/1000 nett i huset så få 100/100 ned er ikke aktuelt:) SÅ etter jeg satt Altibox sentral i bromodus så så har jeg 1 cat6 kabel ned i stua på denne cat6 kabel vil jeg ha nette og tv ned på denne cat6 kabelen:) Så bør jeg vel ha en router ned for at nette ikke skal bære helt åpent
  12. https://www.kjell.com/no/produkter/data-og-nettverk/nettverk/kablet-nettverk/rutere/ubiquiti-edgerouter-x-tradbunden-ruter-p61432?gclid=Cj0KCQjwzK_bBRDDARIsAFQF7zPDI-FXt3IqllSrjuvwQl4qpQtafF2nZBBopYiYxcgtpwhH3EwC940aAnSMEALw_wcB#ProductDetailedInformation Er det en slik du mener i begge ender da eller?? vet du om de er kjempe vanskelig å sette opp, da skal innternett og tv fra hjemmesentralen inn på denne og en kabel ned så er det 1 bort tin nett og 1 port til tv nede?? https://www.kjell.com/no/produkter/data-og-nettverk/nettverk/kablet-nettverk/switcher/tp-link-tl-sg105e-konfigurerbar-gigabitswitch-5-porter-p61025 Eller kan jeg ha 2 av disse en i hver enda så setter jeg routeren på nette i stua, og tar nette ut fra i bort oppe inn o branmur? eller er jeg helt ute å kjører nå???
  13. Er internnett og tv jeg trenger å få ned etter jeg satt altibox nye hjemmedental i bromodus får å ha en egen brannmur og styre alt selv, men da mister jeg internnett nede i stua siden jeg har trekt 1 kabel ned men vil sårt ha nett og tv ned, Har en asus 3200 router vis det kan brukes til noe? og eventuelt hvordan?
  14. Altibox sin nyeste router har jeg, så trenger jeg nett/tv ned men etter jeg satt den i bromodus så må jeg velge om jeg vil ha nett eller tv ned og jeg trenger begge delere ned.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.