Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

vlx

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

vlx sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Min Aidon måler har HAN porten aktivert. Før aktiveringen var det tidligere en melding per minutt på et helt annet format enn andre målere. Nå er det ca 2,5 sek mellom meldingene. Litt ekstra data på meldingene hvert tiende sekund. Hver time kommer det en større melding på 396 byte.
  2. Noen som har begynt å se på formatet som nå kommer ut av Aidon måleren? Her er en liten dump i tilfelle noen har lyst til å tolke litt... ?
  3. Er det andre som har fått åpnet opp HAN porten på Aidon måler? Etter oppdateringen sluttet den å sende ut proprietære meldinger, men nå har everket fått åpnet opp. Ser at det er på tide å komme i gang med kodingen til denne. Med seriell monitor er det tydelig nå at det kommer meldinger med et par sekunders intervall. ?
  4. Kunne godt hatt litt bedre hastighet på AP AC Pro'en ja. Får et par hundre mbit trådløst. Men ellers greit oppsett ja.
  5. Managed uten tvil (om ikke prisen er for høy). Veldig greit med eget VLAN til alt av IoT enheter osv. Skiftet nylig til Ubiquiti switch, aksesspunkt osv. Enkelt og greit å administrere med UniFi controlleren. Denne kan kjøres på cloudkey, pc, raspberry osv...
  6. Er på jakt etter tips og anbefalinger til lader som kan styres av automasjonene mine. Har fått på plass 3-fas med 32A sikring (TN nett) frem til garasje, men må få tak i lader ganske snart. Nettverkskabel ble lagt ut samtidig for mulighet til tilkobling. Ønsker (og/eller krav) til lader: - Lokal kontroll - Ethernet, WIFI, modbus e.l. for kommunikasjon - Hente ut gjeldende effektbruk - Justere tillatt effekt - Starte/stoppe lading - DC lekasjestrøm detektor (evt. type B vern) Kort oppsummert er planen å styre lader ut fra blant annet: - AMS data (effekt opp mot maks på overbelastningsvern, o.l) - Timepriser på strøm - Nødvendig rekkevidde som må være på plass til neste morgen. - Hensyn til effektledd (når den tid kommer) - Ønsket rekkevidde neste morgen Av de jeg har funnet til nå er det nok KEBA P30c som ser ut til å dekke flest av ønskene. (Har blant annet json meldinger via UDP.) https://www.keba.com/de/emobility/service-support/downloads/downloads Har noen her noen tips? (Merke, modell, forhandler, pris...)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.