Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

oyvindhauge

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

oyvindhauge sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg har ingen Elko Smartplugger, men jeg tror jeg måtte endre på DDF i Deconz for smartkontakten min. Mener det var denne tråden som hjalp meg på vei: https://github.com/dresden-elektronik/deconz-rest-plugin/issues/5563. Fikk da i alle fall inn effektforbruk.
  2. @Mason83 kunne du ha delt litt mer detaljer og eventuelt bilder av hvordan du koblet det sammen? Hvilke rele brukte du? På forhånd takk!
  3. @Mason83 fikk du til det du ville? Kunne ønske meg å styre flexit uni 3.
  4. Jeg har nettopp lagt inn smartstikk dobbel. Det er kun 1 av kontaktene som er smart og kan styres. Dette var ikke jeg klar over. Tabbe fra min side. Kontakten er større enn jeg trodde. I home assisstant har jeg så langt kun fått opp av/på-bryter, dvs. ingen sensorer. Det ser ut til at jeg har sensorer (størm og spenning) i Deconz, men ikke i phoscon og dermed ikke i home assisstant. Må forske litt mer på dette.
  5. Nå skal ikke jeg være veldig påståelig, men min forståelse er at produktet også må ha en profil/konfigfil i deconz for å fungere. Det kan dermed hende at et nytt produkt som bruker samme zigbee-standard ikke fungerer fordi det ikke har en gjenkjenbar konfig. Om andre vet bedre må de gjerne korrigerer meg.
  6. Jeg har denne https://megaflis.no/elko-esh-dimmer-rs16-316gled-hvit.html (betalte riktig nok ikke så mye for den), dvs. ikke den med en mindre vribryter og lys rundt.
  7. Jeg har i alle fall lagt inn Elko sin dimmer i deconz. Det fungerer som forventet. Den er vel ikke helt ny, så vet ikke om det er den du tenker på.
  8. Har hatt tilsvarende suksess som @HowardB. Begge termostatene fungerer i Hass uten rest-integrasjon. Det eneste jeg savner er å ha både gulv- og luftføler og det hadde jo vært kjekt med forbrukt effekt. Det kan jeg dog sikkert måle meg frem til da denne er konstant. Ville bare takke for all hjelp og innspill fra tråden.
  9. @Dreuf: Hadde det vært mulig å dele Node Red-konfigurasjonen din? Del gjerne både et bilde og koden via feks pastebin eller lignende. Hadde også satt stor pris på om du kunne bekrefte eller avkrefte om temperaturen du leser av automatisk endrer seg. Min har ikke endret seg siden jeg manuelt kjørte en read-kommando i går. Jeg får endret "heatsetpoint"via REST, men temperaturen i displayet endrer seg ikke. Fungerer dette hos deg?
  10. @Dreuf: Får du riktig/oppdatert temperatur ut via REST? Slik det ser ut for meg får jeg kun oppdatert temperaturen når jeg manuelt kjører "Read" under "Cluster info" når jeg velger "Thermostat" i deConz. Siste oppdatering var da jeg manuelt gjorde det kl. 10.41 i dag. Manuelt oppdatert på nytt 22.21 (-1 time - sikkert noe krøll med tidssonene)
  11. Jeg vet ikke om det var dette som gjorde susen, men nå har jeg av en eller annen grunn utrolig nok fått dem inn i API som sensorer. Jeg gjorde som du foreslo. Det eneste pussige jeg ser da er at jeg har produsent "Heiman", ikke "ELKO", men det spiller ingen rolle. Ser også at du har "on: false" hos meg er det "on: null". Det kan jo bare være at de enda ikke har gått på eller av eller er du istand til å bestemme dette via et rest-kall på samme måte som man kan skru av og på brytere? Jeg fikk ikke dette til (enda).
  12. @VikingOy: To bad = to termostater @Dreuf: Det skjer noe når jeg trykker read under cluster info. Jeg fikk blat annet opp ELKO og SUPER TR, men det kommer ikke noe mer i API for det. Hos meg i alle fall. Hvis jeg trykker på "Thermostat" og velger "Read" fra "Cluster Info" får jeg også hva som ser ut som reelle verdier fra min termostat. Jeg antar feks at temperaturen nå er 18,9 grader. Hvordan ser svaret fra REST API-et ut hos deg? Du får termostatene som en av (mange) sensorer? Du klarer ikke å se at du skal ha lagt dem til på en annen måte enn meg? Har du gjort firmware update av termostatene?
  13. Jeg har 2.05.72 fra 12.12.2019. Ja og for andre. Token får du ved å følge det som står her https://dresden-elektronik.github.io/deconz-rest-doc/getting_started/. I korte trekk: Finn IP-adressen og porten til din gateway Set Gateway i "Unlocked mode" (i Phoscon står det "Authenticate App" under Advanced gateway settings). Bruk et verktøy for å kalle REST API med følgende data { "devicetype": "my application"} Relevante bilder fra mitt oppsett: Visning i deConz (to termostater) Svar via REST API (ingen termostater) Svar via REST API:
  14. @VikingOy: Jeg har fått til akkurat det samme som deg. Det tyder da på at jeg også har klart å få termostaten inn i nettverket. Det neste de andre har gjort er å få termostaten inn i Home Assistant via REST. Se https://dresden-elektronik.github.io/deconz-rest-doc/getting_started/ og https://www.home-assistant.io/integrations/rest/ samt meldingen fra @Dreuf Jeg får dessverre ikke til dette da min termostat ikke har lagt seg til som en sensor. Jeg finner den dermed ikke i listen over sensorer når jeg henter ut info via REST API-et. Test gjerne om du får det til og rapporter tilbake da vi kanskje er i samme båt. Jeg bruker https://www.getpostman.com/downloads/ for å teste REST. Se under. For å få dette til å fungere med HASSIO måtte jeg ha følgende instillinger i deConz-plugin. Det var lenge siden jeg hadde installert plug-in og jeg måtte trykke "Reset to default" for å få opp alle tre mulighetene under "Network". Tidligere var det bare 2 der.
  15. Takk til både @Dreuf og @ZoRaC. Takket være dere har jeg fått til følgende: Fått koblet meg til via REST API og får listet opp alle lys og sensorer. Siden jeg kjører deConz i Docker/Hass.io er det noe krøll med IP-er og portforwarding, men jeg kommer meg inn fra maskinen det kjører på. Jeg fikk etter hvert også opp det gamle GUI-et, riktig nok også kun på samme maskin og i Firefox. Her får jeg valgt "Open Network". Jeg får derimot dessverre ikke lagt termostaten. Den sier fremdeles "Pairing radio" og "Joining" i displayet, men jeg får den ikke listet opp som sensor via API. Sikkert teit spørsmål, men hvordan får du koblet til deConz med VNC? Har det et annet brukergrensesnitt (GUI/command line) som jeg kan bruke? Edit: Jeg fant ut at jeg måtte resett settings i Hassio for deConz for å få opp porter for API, VNC osv. Får nå koblet til fra andre maskiner både med REST og VNC. Har dog enda ikke fått lagt til termostaten, men jakten fortsetter
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.