Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

gulbrand22

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Fibaro Home Center

gulbrand22 sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei, har ikke testet å assosiere Schneider bryterne direkte med dimmer 2, men det kunne jeg selvfølgelig testet hvis du har fått det til. Føles litt rart å assosiere dimmer mot hcl og bryter, men hvis det går fint er det verdt et forsøk. Bryteren klarte jeg ikke å få opp i hcl, men verdt et forsøk til det også selv om Elektroimportøren og Thermofloor som selger fibaro sa at det ikke fungerte. Designmessig og følelsesmessig er nodon helt ute å kjøre i forhold til Schneider ? På en måte har jeg gitt opp bryter en stund da PAD og tlf har vært greit nok. På sikt er det selvfølgelig ingen god løsning så skal gi dette et forsøk til Schneider bryterne får jeg uansett ikke byttet tilbake da jeg ikke har emballasje. Gir tilbakemelding på tråden hvis jeg får til dette!
  2. Ja hører og erfarer at det ikke alle varer med Z-wave logo fungerer sammen. Bryteren fra Schenider er veldig fin, så skulle gjerne hatt tak i den @Moskus fant: https://www.tronika.no/no/zwave-kontrollere/1100-veggkontroller-wallczp.html#/124-design-2_knapps i stedet for NodOn.
  3. Denne var jo veldig fin i forhold til NodOn bryteren - helt klart! Hvis den fungerer på akkurat samme måte er jeg heller nødt for å skaffe den. Den andre blir skikkelig kræsj i stua
  4. Hei, nå tok tråden en litt annen retning følte jeg på siste innlegg. Jeg har vært i dialog med Elektroimportøren og de sier at Schneider bryteren ikke er kompatibel med Fibare HCL. Den leses ikke inn i systemet slik den burde gjøre. Derfor anbefalte de å bytte de til Nodon brytere som de vet fungerer optimalt med Fibaro. Designet er rimelig gammeldags i forhold til de jeg nå har med pluss-rammer. Skal se om jeg klarer å få til noe smart her også. Takker ellers for innspill. Nå gjelder det å lære seg dette systemet slik at jeg får glede av å plugge opp flere smarte dingser i hjemmet etterhvert.
  5. Hei, nei det er tydeligvis ikke så enkelt som det sies å skulle være. I utgangspunktet trengte jeg kun dimmere og trådløs bryter for å kunne styre lysene i stuen. Etter mye testing frem og tilbake med ulike brytere og produsenter på dimmere så har jeg som forbruker blitt rådført til at dette nå skulle fungere - noe det da ikke gjør. Å kjøpe enkeltbrytere til hver av de 4 sonene føler jeg er veldig gammeldags, så derfor ser jeg nå at det enkle ofte er det beste. Når jeg opplever dette så tidlig i fasen ønsker jeg ikke å satse på at evt brannalarmer etc vil fungere knirkefritt heller. Venter også på en tilbakemelding fra Fibaro support, så får vi se hva de sier. Hadde jo vært artig og fått muligheten til litt snacks gjennom et smarthus-system.
  6. Hei, nei det har jeg ikke forsøkt, men så at man måtte sett opp grupper etc. Har det ikke foran meg nå, men må ærlig si at jeg hadde trodd at dette systemet skulle vært mye enklere å sette opp selv. Nå har det vært mye grubling, feil på komponenter, elektrikere som ikke kan så mye rundt z-wave etc. Vurderer å levere tilbake hele greia hvis jeg ikke får til dette nå. x-comfort dimmere og trådløs brytere er tingen da jeg hovedsaklig må få til lysstyring. Kanskje vurdere smart-hus med noe annet senere hvis jeg finner noe som er litt enklere enn Fibaro. Skal forsøke å finne ut hvordan man bruker associations, men må innrømme at jeg er rimelig blank. Har du noen tips så tar jeg det gjerne imot
  7. Det er en Schneider Electric z-wave. Connect RF bryter med batteri med 2 kanaler for å styre Connect trådløse mottakere
  8. Jeg har omsider klart å programmere inn dimmere fra Fibaro og jeg klarte å få inn trykk-knappen(dimmer-trådløs) som en egen enhet i oversikten over enheter i fibaro home center. Det jeg nå ikke finner noen anvisning på er hvordan jeg får satt brytere til å styre lyset på lik linje som appen jeg har. Litt tungvint å kun styre lyse fra telefon. Finner ingen løsning på nettet, kun bryter som har strekte ledninger men ikke trådløs. En enkel manual på dette hadde vært supert. Noen som kan hjelpe?
  9. Takker så mye! Jeg fikk en mail fra support i dag med en liste over hva jeg måtte gjøre. Før jeg vurderte det så testet jeg med safari og jaggu så gikk det hele inn etter et par forsøk Virket som Chrome hadde satt det skikkelig i lås og at jeg samtidig mest sannsynlig hadde mistet LAN setting som de sa. Nå løste deg seg i alle fall, så nå er det bare å vente på elektriker så jeg får byttet de f.....a Nexa komponentene til Fibaro. Krysser fingrene for at jeg blir fornøyd med systemet etterhvert.
  10. Takker for tipset, var inne på tanken å teste med en annen browser jeg også, så det tester jeg etterpå inntil jeg får tilbakemelding fra Fibaro support!
  11. Ja, det blir neste mulighet. Sendt mail til Elektroimportøren for å høre om de kan hjelpe også. Grunnen til det er at jeg nå har byttet brytere 2-3 ganger for å få kontakt med Nexa, og nå skal jeg returnere alt nexa til fordel for Fibaro. Når nå det heller ikke fungerer, så skulle jeg gjerne hatt besøk av en fyr som hadde fikset alt Sendte nå også mail til Fibaro support så får vi se hva som skjer. Krysser fingrer for at det ordner seg snart.
  12. nå har jeg testet å dra strøm ut og inn, restartet HCL, restartet mac, lastet ned fibaro finder på nytt og kommer nå ikke videre. Kun et tankehjul som spinner. Som sagt så kjørte jeg programvaren i starten og kom inn, men alt stoppet opp etter at jeg skulle ta en anbefalt oppdatering. Føler meg rimelig hjelpeløs
  13. Flott, det skal jeg forsøke også. Koble helt fra og ta strømmen. det hadde vært supert om det hadde vært så enkelt.
  14. Ja, var det jeg trodde også, men nå kommer jeg ikke inn på noe i det hele tatt. finder finner centeret, men kommer ikke videre. sjekket nettverkskabel og alt virker ok. ser imidlertid at ikke alle de blå lysene på toppen lyser like sterkt alle sammen. Kan det være noe der kanskje? Hva det kan være er meg en gåte..
  15. Har gått til innkjøp av fibaro system med home center lite men sliter med å få kontakt. Første gangen gikk det helt ok å koble opp, men stoppet helt opp når en følger anvisningen om å gå til «Configuration» og starte oppdateringen som en skal gjøre. Først kom det opp et vindu med godkjenninger og når man samtykker så gikk hele greia i stå. Nå ser jeg kun tankehjul som går rundt og rundt på skjermen. Skal dette virkelig være så vanskelig å få til? Blir rimelig frustrert og lurer på å levere hele greia tilbake. Har dimmer2 system som skal styre lyset, kanskje etterhvert kjøpe flere fibaro enheter. Nå kjenner jeg at jeg er lei hele greia. Forsøkte først med Nexa, men sliter med vibrering i lyset fra led spotr på lav dimming. Håpte på etter anbefaling at fibaro var bedre, men nå er jeg usikker hvis det skal være så vanskelig bare å få kontakt med home center. Skulle gjerne hatt noen råd fra noen som kan vite hva feilen er.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.