Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

roger

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

roger sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for tips, men da trenger jeg en switch med SFP, og det har jeg ikke (har allerede kjøpt inn et par UniFi Switch 8 60W). Så da blir vel egentlig spørsmålet om jeg skal sette FMG i bridge mode eller forsøke meg på det mer avanserte oppsettet uten FMG. Tenker jeg tester FMG i bridge mode først, og ser hvordan det går.
  2. aha, for poenget er at USG kun trenger internett for å fungere, mens tv-signalene kommer rett fra Altibox og fungerer av seg selv?
  3. Det kan stemme, men hvis du setter FMG i bridge mode så sys vel ikke tv og nett sammen? Så i prinsippet kan man vel holde tv og nett separat gjennom USG Pro 4 og ut i switchen? Eller er det noe jeg misforstår her? (Erkjenner at det blir noe dobbeltposting her nå i forhold til den andre tråden...)
  4. Takk for svar, jeg har en USG Pro 4, så dette er interessant. Men mener du at det også er et enklere alternativ nemlig å fjerne FMG og kjøre fiberen rett i USG, men så kjøre ut tv og nett på separate kabler fra USG til switchen? Da skjønner jeg at jeg ikke får kombinert tv og nett på portene i switchene, men det er ikke så viktig hvis oppsettet blir enklere. Jeg antar SDN Controller og Unifi Controller er det samme? Altså det webbaserte grensesnittet for instillinger til Unifi?
  5. Ok. Ja, jeg har q22 dekoderne, så har forstått at det skal fungere (må bare finne riktige innstillinger...).
  6. Betyr dette at hvis du fjerner FMG og kjører fiberen rett i USG, så vil alle portene på eventuelle switcher rundt omkring i huset fungere både til TV og internett?
  7. Takk, men da fungerer ikke tv? Gjør du alle innstillinger i unifi controller, eller må du logge deg inn i gatewayen direkte?
  8. Er det noen som har fjernet Altibox FMG og plugget fiberkabelen rett i Unifi USG Pro 4 som kan hjelpe meg med regler for å få det til å fungere? Setupet er fiber --> Unifi USG Pro 4 --> Unifi Switch 8-60W --> Unifi Switch 8-60W --> Unifi AP AC Pro / Altibox Q22 / TV (to switcher fordi det bare er én ethernetkabel i mellom dem) Har funnet noen regler for EdgeRouter 4, men forstår at de må settes opp på forskjellig måte. Setter stor pris på all hjelp.
  9. Ser den, takk for advarsel!
  10. Man lærer så lenge man lever... Men mener du at det er mye mer avansert å sette opp dette Unifi nettverket uten FMGen? Alternativet er jo å sette FMGen i bridge mode og plugge USGen rett i den. Altså de samme Unifi-boksene som skal konfigureres i begge alternativene.
  11. Bare for å unngå misforståelser, det er helt sikkert at Altibox tv fungerer selv om jeg ikke bruker noen Altibox hjemmesentral?
  12. Takk for svar, da tror jeg det eneste jeg er usikker på er hvorvidt det holder med Unifi Security Gateway Pro 4, eller om jeg må koble til en switch i teknisk rom i tillegg før jeg sender kablene ut i huset. Er det noen som vet hva de fem forskjellige portene på Unifi Security Gateway Pro 4 kan brukes til? I følge produsenten er det én "RJ45 Serial Port", to "RJ45 Data Port" og to "RJ45 / SFP Combination Port". Jeg trenger tre porter til cat6 kabel ut til en switch som splitter til tv og internett, og så trenger jeg en port til Sector Alarm boksen, og eventuelt en port til Cloud Key. Setter stor pris på all hjelp!
  13. Takk for gode råd. Men jeg tror ikke jeg helt har forstått poenget med USG, kan noen forklare meg? Kan jeg ikke bare sette FMG I bridge mode og koble til en Unifi Switch i stedet for USG? Eller mister jeg da muligheten til å styre alle tilkoblede switcher og AP'er fra GUI? Er det mulig å bare ha FMG i teknisk rom, og koble cat6 kablene rett i den? Vil det da fungere med Unifi switcher og Unifi AP'er i andre enden av cat6 kablene?
  14. Så fordelen med Cloud key er at systemet blir online 24/7 uten PC påslått hjemme? Noen annen grunn til å ha Cloud key? Kan den kobles til hvilken som helst router og switch I hjemmenettverket, eller må den kobles til USG Pro 4? Hva betyr CLI og GUI....? noe med Unifi-programvaren å gjøre…? Men kan jeg benytte USG Pro 4 som switch, ref. det du skriver om dedikert switch-chip? Ja, jeg skal koble til både q22 og AP AC pro i enden av hver cat6, så da trenger jeg vel en switch med IGMP-snooping. Jeg antar Unifi Switch 8-60W har dette?
  15. Takk for raskt svar. Hva er forskjellen på USG Pro 4 og EdgeRouter 4? Ser at den første hører til Unifi-familien og den andre til EdgeMax-familien, men jeg antar EdgeRouter4 fungerer med Cloud Key, Switch 8-60W og AP AC Pro fra Unifi-familien uansett? Er det noen grunn til at du har en Unifi Switch i teknisk rom i tillegg til EdgeRouter 4, bortsett fra en drøss med flere porter? Jeg har forstått at hver port på ruteren fiberen går inn i kan brukes til internett ELLER tvboks (q22), men siden jeg bare har én cat6 fra denne ruteren til hver etasje må jeg vel bruke vlan for å splitte internett og tvboks signalet i to når den kommer frem til hver etasje? Og da må jeg vel ha en switch i hver etasje? Eller kjører du én kabel til både internett og tvboks (q22)?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.