Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Lars Albert

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Lars Albert

  1. Se cemm.no Cemm leser HAN porten pluss flere målepunkter om en ønsker det. Å viser forbruket på en forståelig måte i sanntid og i grafer. Alt blir lagret lokalt i CEMM. Den er ikke avhengig av skylagring. Derfor heller ikke noe abonnement.
  2. Det er nok til ca 10 års lagring
  3. Med CEMM kan du se forbruket i sanntid og alt lagres i CEMM lokalt. Det kan skrives ut i Excel. Viser graf time for time, dag for dag og måned for måned.
  4. Kanskje vi kunne utveksle litt ideer og erfaringer. Jeg satte inn led lys i hele fjøset. 650 lux på gulvet i hele fjøset. Altså ganske mye lys. Sparer ikke noe strøm på det, men har fått mye sterkere brunst.
  5. Er det samme jeg går å tenker på. Litt derfor jeg har satset nesten hele gården på å være med å utvikle CEMM. Enten som et alternativ til melkeproduksjon eller økonomi til å bygge nytt fjøs.
  6. Ja er spennende dette. Å blir litt studering først mens en ser om det blir nytt fjøs. Da må dette bygges inn i alt.
  7. Da er jeg i gang med smarthus. Har satt opp Sensio Controller i fjøset. Skal ha en Controller i hovedhuset også. Foreløpig står det en Fibaro i hovedhuset. Starter med å styre lys og bytter til Phillips Hue. Hue er satt opp mot Fibaro. Men er også i Sensio app gjennom Fibaro. Det er satt opp en CEMM på hovedmåleren for hele gården og en CEMM i fjøset hvor hovedstrømmen til fjøset blir målt og en modbusmåler på hver kurs. Da kan jeg få til peakshaving i forhold til hovedforbruket på gården. Når jeg får satt opp Sensio Controller i hovedhuset også skal den styre lys og varme. Men også peakshaving der også. Begge Sensio controllerne settes opp i samme system. Så alt kommer inn i appen til Sensio. Med to CEMM, visers hovedforbruket på gården og hovedforbruket for fjøset i Sensio app. Blir også satt opp IP kameraer i fjøset som også vises i Sensio app. Bruker også Netatmo værstasjon for temperatur inne og ute.
  8. Nå er det rett rundt hjørnet at CEMM får lokal MQTT. Håper det er klart neste uke.
  9. Hei alle gode folk her. Ser i trådene her at det er mye gøy på gang. Det som er min grunn for å være her, er å se og lære hva som er ønskelig og hva fremtiden kan bringe. Vi har utviklet en sanntidsmåler som nå er klar for å lese HAN porten. Men den kan så mye mer enn det. Vi har bygget inn mulighet for å lese optisk, puls, modbus og mbus. I utgangspunktet mest tenkt på lesing i sanntid av forbruk og produksjon fra solceller. Men også i Nederland leser de av gass. Her i Norge tenker jeg i tillegg til strøm i alle retninger og flere kurser. Måtte det være fint å måle effekten av varmepumpe og annet som gir varme og bruker energi. Vannmåler kan også kanskje være noe å kunne se i sanntid for de som har digital vannmåler. Vi oppdager stadig vekk nye områder det vil være mye å spare på å oppdage feil eller at for eksempel el-motorer går tungt. Med dette som utgangspunkt når vi har open API. Hva og hvordan vil videre styring kunne være fornuftig. Ser det er et hav av dingser som kunne ha nytte av all den info dingsen vår samler. Det hadde vært utrolig fint om flere her var med å tenkte høyt. Å planen er å prøve å holde alt så enkelt at alle kan dra nytte av dette. Dingsen vår heter Cemm og all info på siden er så langt vi har kommet offisielt. Men vi jobber med å bygge inn og forberede ganske mye. Siden er her https://cemm.no/
  10. Jeg må for sikkerhets skyld høre med teknikerne. Er litt stressa nå med masse møter med de store. Men skal finne et svar. Men Cemm er så utrolig fleksibel, at jeg tror ganske sikkert det er mulig.
  11. Vi jobber på spreng med å lage en norsk webside med endringer som er gjort for Norge. Men om du ser på Cemm.nl som er der det startet. Vil du kunne se det meste med å bruke google translate. Men vi håper å kunne ha norsk versjon på plass så fort som mulig.
  12. Dersom du ikke ønsker å gå via skyen. Er det bare å ikke registrere noe for fjernlesing. Da leser du Cemm direkte inne i eget wifi område. Så det går allerede. Det anbefales også om en vil ha en skjerm med forbruk live for eksempel på veggen i kjøkkenet. Da bruker den ingen nett data. Da er det kun lokal avlesing rett ut av HAN-kontakter.
  13. Pris er noe vi selvfølgelig ser på. Finner vi gode løsninger reduserer vi prisen selvfølgelig. Men må nesten koste litt når det ikke er noe form for abonnement.
  14. Ser du bruker Sensio. Vi skal i møte med Sensio på tirsdag. Der skal vi sette opp en testrigg med deres utstyr. Dette blir rasende bra
  15. Her er en som leser HAN-porten. https://cedelnorge.no/cemm-basic.html
  16. Vi holder på med litt forskjellige løsninger. Men foreløpig er nok den letteste løsningen å lese Cemm rett i nettleser. Det vi ser for oss er samarbeid med diverse systemer som kan gjøre ting automatisk for å hjelpe til å spare strøm.
  17. Ja det er helt frivillig. Å er litt gøy å lage ting selv også. Ser den. Lykke til
  18. Vi har to versjoner. Den enkleste Cemm basic leser HAN kontakt i smartmåler pluss to kurser. Denne koster 2.960,- pluss pulsmålere om en vil måle flere kurser. Maks to kurser i tillegg til HAN-plugg. Neste versjon er Cemm pluss. Denne leser HAN-plugg og kan bygges ut med flere modbus målere. Anbefalt maks 8. Denne koster 3.960,- Det som er spesielt med Cemm, er at all info om forbruk blir lagret i Cemm. Det blir ikke sendt noe til noen server noe sted. En kan velge å kun lese Cemm i nettleser når en er inne i eget wifi område. Eller en kan lage brukernavn og passord å åpne en funksjon for fjernavlesing. Da kan en lese av forbruket gjennom internett i alle nettlesere. Da med innlogging med brukernavn og passord. Da blir forbruket sendt direkte til bruker, å en kan se forbruk/produksjon i sann tid. Var dette svar godt nok. Men ja. Alt i Cemm er kun tilgjengelig for sluttbruker. Dette er veldig viktig i forhold til dette med datasikkerhet.
  19. Vi har lagd mulighet for lesing av forbruk/produksjon via HAN-plugg. Har litt info her. https://cedelnorge.no/tjenester/om-han-plugg.html Den måleren vi har laget tar også dette med datasikkerhet på alvor. All data om forbruk er hver forbruker sin eiendom. All data blir lagret i Cemm, som vår måler heter.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.