Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

kvisle

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av kvisle

  1. Jeg har fått meg zip-screens og har en pose med fibaro roller shutters som skal monteres neste uke. Leser operating temperature 0-35 grader, og lurer på om de vil overleve en vinter i innlandet. Noen med erfaringer?
  2. I dag har jeg montert opp min første IKEA Fyrtur, et produkt jeg egentlig har siklet på helt siden det ble annonsert at IKEA skulle lage det -- så jeg er iofs. litt sent ute i å faktisk anskaffe det. Anywho. Sola som treffer det vinduet gjør den ene sittegruppen vår litt vanskelig å ta i bruk (og det er tilfeldigvis der vi gjerne ser på TV eller har laptop på fanget) - så jeg har skrevet en enkel automasjon som sørger for at den er nede når det er sol (eller sannsynligvis er sol) på vinduet. Home Assistant konfig: # Trenger sun og yr-integrasjoner sun: sensor: - platform: yr # En binær-sensor som settes til true/false når solen står i riktig vinkel for å treffe vinduet, og yr-symbolet er av en type som ikke er så overskyet. binary_sensor: - platform: template sensors: sol_vestre_vindu: friendly_name: "Sol vestre vindu" value_template: > {{ state_attr('sun.sun', 'azimuth')|float > 230 and state_attr('sun.sun', 'azimuth')|float < 315 and state_attr('sun.sun','elevation')|float > 5 and state_attr('sun.sun','elevation')|float < 30 and states('sensor.yr_symbol')|int >= 1 and states('sensor.yr_symbol')|int < 4 }} # Automasjoner som dekker til/ikke basert på binær-sensor automation: - alias: Dekk til vestre vindu ved sol trigger: - entity_id: binary_sensor.sol_vestre_vindu platform: state to: 'on' action: - service: cover.set_cover_position data: entity_id: cover.0xd0cf5efffee847ee_cover position: 0 - alias: Åpne rullegardin vestre vindu når sol over trigger: - entity_id: binary_sensor.sol_vestre_vindu platform: state to: 'off' action: - service: cover.set_cover_position data: entity_id: cover.0xd0cf5efffee847ee_cover position: 100 Meldt klarvær i morgen, så da får vi se hvor godt jeg traff med vinkel.
  3. De Clas Ohlson-sensorene er 433MHz-greier. Jeg tar inn mine med en tellstick.
  4. Jeg har 10 sånne eller noe slikt. Jeg liker levetiden man får ut av å bare ha et par AA-batterier i de, men de er litt buggy -- når jeg brukte openhab i sin tid så prøvde jeg å ta det med kundeservice hos Clas: https://imgur.com/a/EvjlR
  5. Kommer an på i hvilken grad/hvordan de gjør det. Dette er screen-scraping basert på innhold i DOM. De har byttet utseende en gang uten å brekke pluginen, men hvis de endrer på DOM så må pluginen endres noe. Det vil være et problem så lenge de ikke har et API vi kan bruke i stedet.
  6. Jeg tar gjerne et schematic/bilde av det du har, og gir kritikk gratis. Der jeg slet så var det fordi ledningene er så tynne og flimsy at de ikke alltid hadde kontakt. Da leste HX711-en ut -8388608 uansett hva jeg puttet på. Når jeg omsider fikk verifisert kontakt, så var det greit.
  7. Tenkte å komme med en oppdatering her. Jeg har laget en breadboard-prototype for å se om jeg fikk HX711, ESP-en, og vektcellene til å spille på lag. Jeg koblet ting sammen etter bildet på https://www.instructables.com/id/Arduino-Bathroom-Scale-With-50-Kg-Load-Cells-and-H/ ... I stedet for å programmere ESP-en selv, så dyttet jeg inn esphome og koblet den inn i home assistant med hx711-sensorbiblioteket der. Hele greia var gjort på under en time tror jeg. https://esphome.io/components/sensor/hx711.html Så dette ser veldig bra ut.
  8. Interessant. Jeg forsøkte også å starte denne tråden på /r/homeautomation, og der virket konsensusen at lastceller ville være både det enkleste og mest pålitelige overtid.
  9. Jeg har grublet litt, og har endt opp med å bestille det jeg trenger for å implementere https://everythingsmarthome.co.uk/howto/building-a-bed-occupancy-sensor-for-home-assistant/ ... Får se hvor lang tid det tar før jeg faktisk begynner å montere. Jeg oppdaterer posten når tiden kommer.
  10. Som det står i emnefeltet på posten. Vi er tre familiemedlemmer i husholdningen. Et lite barn i barneseng, og to voksne som deler en dobbeltseng (ikke en veldig uvanlig konfigurasjon). Jeg ser for meg at et pålitelig sett med binær-sensorer som kan fortelle om noen ligger i sengen - og hvem det er - vil være en svært nyttig ting når man faktisk skal automatisere. Jeg har søkt litt rundt og sett på forskjellige løsninger, men jeg er nysgjerrig på om det er noen litt mer lokale som har løst dette problemet - og evt. hvilke(n) løsning(er) de har gått for? Hva gikk bra, hva gikk dårlig?
  11. Hvilken versjon av Home Assistant kjører du, og hvilken integrasjon/versjon bruker du mot Nobø-ovnene? Er dette Nobø-ovner backet av Nobø-hub, eller er det noe annet?
  12. Jeg har migrert til Home Assistant, må oppdatere profilen min. Takk for tipset - det er et par automasjonsregler og en timer nå, jeg tror jeg skal tweake litt på det og bruke https://www.home-assistant.io/integrations/generic_thermostat/ til å styre terskelverdiene. P.n. er det en litt upålitelig sensor (litt tilfeldig om den oppdateres eller ikke), en timer, og to smartplugger som styres. Litt mikk må til for å få det til å spille uansett. Timeren er der for å slå av varmen etter en stund.
  13. Skrevet et par automasjoner som implementerer en fattigmanns-termostat. Har en temperatursensor (433MHz-sak fra Clas, som de ikke selger lenger), og verdiene fra den brukes til å slå på/av noen smartplugger som har noen panelovner koblet på seg. Burde egentlig droppe å bruke smartplugger, siden dette er nobø-ovner - men da må nobø spille litt mer på lag.
  14. Kunne veldig gjerne tenke meg å vite mer om denne. Hvordan er den laget, og hva brukes den til? Jeg er ute etter en dB-sensor til home assistant. Har prøvd å lage en fattigmannsutgave med et dårlig webcam og ffmpeg-noise-integrasjonen - og det fungerer bare sånn passe. Det du har laget der representert som en sensor i home assistant hadde vært fantastisk.
  15. Zigbee-baserte sensorer fra Phillips (Hue). Ikke noe jeg har vurdert spesielt nøye - men de ser ut til å gjøre jobben, disse. Har skrevet automasjoner i dag, så nå holdes lyset på i fem minutter etter en bevegelse har vært på en av de to sensorene - og dimmes ned over et minutt når det er over.
  16. Kvittet meg med en Philips Hue bridge versjon 1 til fordel for en Zigbee2mqtt-installasjon på en Raspberry Pi. Monterte opp et par bevegelsessensorer som skal brukes til å automatisere lys. Implementert dimming via en trådfri-dimmebryter til spisestuen.
  17. Hei, Rasket sammen en liten platform som kanskje er nyttig for de av dere som måtte ha en adresse i Oslo: https://github.com/kvisle/oslo_waste ... er vel ikke så mye mer å si om den. Tilbakemeldinger gås gjennom. Benytt gjerne issue trackeren på github om dere skulle ha problemer med den.
  18. Per nå er det generelt funksjonalitetsnivå. Planen min er å skrive en liten python-applikasjon som implementerer et REST-interface jeg kan bruke i OpenHab. Da er det bare å lage noen items med http-bindingen, så kan jeg sette status via de.
  19. Er det noen som har hatt hell med å få en slik refusjon som privatpersom som bygger hobby-smarthus? Jeg ser de stiller krav til at installasjonen gjøres av registrert firma og slikt. ... Jeg ser for meg at jeg kanskje kan få utbytte av dette ved å be en elektriker om å bytte ut panelene som styrer varmekablene mine rundt omkring med noe jeg kan styre sentralt.
  20. Takk for gjenomgående liste. Feilene jeg har opplevd har vært relatert til Eco hub og app. Jeg har brukt en del tid på å feilsøke dette på nettverksnivå, og har kommet frem til at det sannsynligvis er en kombinasjon av feil på Eco hub fra fabrikanten (den leverte data som fikk app'en til å crashe), samt et par bugs i app'en som jeg har meldt til Glen Dimplex. Jeg har gitt de en del informasjon som jeg håper er nyttig for de, og det ser ut som jeg får tilsendt en ny hub. Når det er sagt fikk jeg faktisk hub'en til å spille sammen med app'en etter å ha jobbet litt direkte mot den med API'et først -- men den vil fortsatt ikke oppdatere seg over internett. Det jeg ser er at den gjør et DNS-oppslag (som den får svar på) mot serverene til nobø, og gjør deretter ingen forsøk på å koble seg til disse på noen måte.
  21. Jeg har omsider fått litt liv i ting. Det ser ut som ECO Hub'en min har kommet med en ukeprofil med id '-1' som har inneholdt ulovlige tegn som fikk app'en til å stå i en loop og forsøke å koble til. Å slette ukeprofilen via API'et gjorde at app'en kunne prate med ECO Hub'en fra app'en. Deretter forsøkte jeg å legge til en sone, og app'en crashet hver gang jeg åpnet den. Etter litt frem og tilbake fikk jeg ting til å spille igjen ved at jeg opprettet en week profile som sonen var knyttet opp mot via API'et. Jeg har oppnådd et funksjonalitetsnivå som lar meg sette ukeprofil-id på de forskjellige ovnene, som i tur lar meg endre mellom komfort (det termostatens ovn er satt til), økonomi (en programmatisk satt verdi), og anti-frys (7 grader).
  22. @Ronny, jeg har kjøpt meg Nobø Eco Hub og noen Nobø Connect-ovner - min opplevelse hva angår feil ligner ikke det du beskriver i det hele tatt. Har du lyst til å kaste lys over hva slags utstyr du har?
  23. Jeg har feilsøkt litt nå, og lagd meg pcap's av trafikken mellom app og bridge, og mellom bridge og internett, for å se hva som foregår. Fra det jeg kan se så fungerer ikke bridgen min som den skal, og jeg har videresendt det jeg har til Glen Dimplex. Håper det løser seg.
  24. Kjøpte en eco energy hub og noen panelovner. Først og fremst API'et jeg ønsker å bruke, da jeg gjerne vil ende opp med en Openhab-binding eller en mqtt-bridge. Foreløpig er ikke inntrykket mitt veldig bra, men jeg håper på hjelp fra support hos Glen Dimplex. App fungerer ikke: Jeg scanner etter eco hub, finner en, taster inn de tre siste sifrene i serienummeret og får beskjed om at det var vellykket. Etter et trykk på "fortsett" sier app'en at "Tilkobling er utilgjengelig". Handshake via API fungerer, men jeg ser at API-versjon er 1.0. Eco hub lyser grønt, men ser ikke ut til å oppdatere seg, slik som det hevdes i dokumentasjon. Scanning fungerer: X00 Y00 (Jeg slår på panelovn jeg vil parre med eco hub) Y04 S/N Parring feiler: X00 Y00 Y04 S/N X03 S/N (Det går noen sekunder) Y03 S/N 0 (0'en etter serienummeret betyr at det feilet, 1 hadde betydd suksess) (Jeg har også forsøkt parring når scanning ikke kjører) Om noen her har noe lurt å fortelle om det jeg opplever så setter jeg pris på en tilbakemelding
  25. Jeg har prøvd et opplegg hvor man styrer strømplugger en gang tidligere. Det fungerte "greit" - men det krever både plugger og gode sensorer. Akkurat nå er de sensorene jeg har 433 MHz-baserte, og har litt tilfeldig pålitelighet. Av og til dropper de å sende temperatur i noen timer, som har latt meg oppleve både gleden av en ovn som står konstant på, og en ovn som står konstant av. Er egentlig ikke noen fan av 433MHz, pga. mangel på sikkerhet. Siden jeg bor i Oslo så er det litt for enkelt for noen som vil ha det moro å manipulere dataene man leser av (eller enda verre: skrive tilstand til enhetene) - så det er noe jeg prøver å holde til det minimale. Best case ville vært noe som har et klart definert, relativt sikkert grensesnitt å kommunisere med. Synes Nobø-API'et ser lovende ut, men det hadde vært enda bedre å komme til dekket bord (f.eks en OpenHab-plugin eller noe slikt). @Gizmo - om Nobø-API'et og temperatur: Så det ser ut som at så lenge man passer på å reetablere forbindelsen til hubben hver gang den fornyer lease eller booter (hver 18. time), og utfører et vellykket handshake - så vil man motta en strøm med data etter hvert som de foreligger --- slik jeg leser dokumentasjonen.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.