Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Thomas_E

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

Alt skrevet av Thomas_E

  1. De har Home Assistant også på lista, men Homey stod øverst. Hvorfor vet jeg ikke.
  2. Jeg sendte en mail Amina, og de bekreftet at de jobbet med en offisiell Homey-app. Kunne ikke love noen spesifikk dato, men da ser det ut til at jeg går for den. Tikker de fleste bokser for meg.
  3. Hva ville du kjøpt i dag da @stigvi? Jeg har sett litt på Amina S. Tar lite plass, som er viktig for meg, og den har Zigbee-støtte. Men den er såpass ny at det ikke finnes noe plug & play app i Homey hvertfall, så det er foreløpig litt begrenset av det.
  4. Ja, det er jo denne jeg ber om tips på. Hva er den rimeligste jeg kan få? Ser at Easee har veldig god støtte i Homey, men hvordan er egentlig ståa med den laderen? Var jo noe trøbbel med godkjenninger på et tidspunkt.
  5. Jeg har varmtvann fra nærvarmeanlegg så jeg har ingen varmtvannsbereder og gulvvarme tar heller ikke noe strøm. Så jeg klarer meg derfor under 5 kW året rundt egentlig.
  6. Men jeg vil jo egentlig tvinge den enda lenger ned. Jeg setter stort sett Teslaen på 10 A, bare for å holde meg innafor. Skal jeg stoppe før 5kW-grensa må jeg ganske godt ned.
  7. Jeg har vurdert kabelbytte, men usikker på om bilene mine tillatter det. Har allerede utfordringer med at kabelen til Seaten ikke vil fungere som den skal med Teslaen og vice versa (har ikke undersøkt det nøye nok til å kunne mene om det er forbigående osv).
  8. Min erfaring er at kombi-ovn med stekeovn og mikro i ett er helt fantastisk om du bruker den mye til å varme opp rester eller tine ting fra fyseren. Pga sånn som mikrobølger fungerer rent fysisk så er komboen med ordinær varme helt ypperlig for å tine og varme opp uten at det blir vassent, tørt, ujevn varme osv. som mikrobølger har problemer med. Vi oppgraderte jo som sagt nettopp damp/mikro-ovnen til steke/mikro. Da så jeg at hvertfall Bosch har kommet med såkalt "Air Fry"-funksjon. Nå er det jo litt som du sier keiser i nye klær, men da finnes det altså et spesifikt program og et spesifikt brett som brukes for å bli mer likt ordinær Air Fryer.
  9. Er det bare hurtigladere som vet det altså? I så fall kan jeg potensielt trikse til noe selv. Seat-en har noe API som skal kunne lese ut data, problemet er at det er så fryktelig tregt at jeg nesten mistenker det går over SMS. Det er ikke viktigste punktet mitt, da.
  10. Jeg har nylig installert en AMS-leser for å få bedre kontroll på effekttariffen i huset etter vi fikk varmepumpe. Vi har en utfordring med at elbilene våre (Seat Mii og Tesla Model Y) lader fortere enn nødvendig og derfor bikker over i neste effekttariff. Seat Mii har dessverre lite mulighet for å gjøre noe med dette, og selve ladestasjonen er "dum". Jeg vurderer derfor å oppgradere til en smartere ladestasjon. Jeg trenger derfor en ladestasjon som: Må kunne styre ladeeffekt på et eller annet vis. Helst vil jeg integrere inn med Homey så jeg kan gjøre det automatisk og ikke trenge å ha fast veldig lav effekt. Vil gjerne også kunne styre at den stopper lading på X% på Seat-en hvis mulig. Vil gjerne unngå å måtte integrere det mot strømleverandør, som f.eks. Tibber. Vil helst ha kontrollen selv. Jeg trenger ikke en rask lader. Mulighet for 7,2kW er mer enn nok da jeg planlegger å ligge innenfor 0-5kW effekttariff. 11 og 22kW er derfor ikke særlig interessant å betale for.
  11. Tror du at du kommer til å bruke noe dampfunksjon? Vi har hatt dampovn/mikro-kombi nå i 5 år uten å bruke og holder nå derfor på å bytte ut til stek/mikro-kombo. I tillegg har vi en vanlig stekeovn.
  12. Hehe, skjønner hvor du vil. Men er det faktisk reelt at teknologien ikke er der å fungere på AA-batterier eksempelvis? Dagens låser bruker jo BTLE for å kommunisere med smartdingsene du har inne? AirTags fra Apple bruker UWB og går på "klokkebatterier". Man skulle trodd det var mulig å få til.
  13. Alskens biler har hatt disse funksjonene i årevis, både med nøkler og mobiltelefoner liggende i lommen. Finnes ikke dette på smartlåser enda?
  14. Thomas_E

    ZigBee nybegynner

    Jeg har gått inn på Configuration; lagt til ConBe II, men så får jeg opp "Radio Type" og velger den som har Conbee II i navnet, men får bare "failed to Connect".
  15. Thomas_E

    ZigBee nybegynner

    Jeg har hatt en garasjeåpner i HA en god stund nå og er egentlig fornøyd med det oppsettet. Men så tenkte jeg å utvide noe. Jeg har derfor kjøpt en Zigbee Sensor, Aqara Termometer og hygrometer. Jeg har installert ConBee II på HA og prøvd å søke etter sensorer, men får ingenting opp. Hva gjør jeg feil her?
  16. Har søkt litt rundt og sett 2 ulike løsninger som er nevnt ifbm styring av screens/markise: RFXtrx433XL USB HA controller og FIBARO Roller Shutter 3. Jeg er litt usikker på hva jeg skal se etter her. Jeg skal ha en markise over terrasse som blir kombi solskjerming og tak over terrasse og i tillegg skal jeg ha screens på resterende vinduer. Disse vil jeg ha noe automatikk på, men vet ikke helt hva jeg skal se etter før jeg kjøper for å sørge for at det virker. VidaXL har fine priser på markiser ser jeg, men veldig begrenset med informasjon om de med motor hvordan de virker. Screens har jeg ikke sett på enda, så der er jeg åpen for tips.
  17. Det er gjerne noe sånt jeg kunne tenkt meg, men som kan erstatte lysbryter størrelsesmessig.
  18. Jeg skal snart bestille elektriker for å få montert litt dimmere og bevegelsessensorer i huset og har litt spørsmål. Jeg kjører Home Assistant og alt jeg har så langt er garasjedøråpner på systemet. Dimmer: Jeg ser Fibaro Dimmer 2 nevnes i nesten alle sammenhenger, så jeg har tenkt på denne. Men, der jeg skal installere dimmer har jeg dobbeltbryter som går til 2 ulike stikkontakter (til lampe over stuebord og over spisebord). Kan jeg bruke Fibaro Dimmer 2 til dette og få til å dimme disse to separat? Det er ikke krise om det ikke går, det er jo samme rom, men hadde vært fint. Bevegelsessensor: Jeg har googlet og sett litt rundt om det finnes smarte bevegelsessensorer til lysstyring, men finner ikke helt det jeg tenker. Jeg har en del rom jeg tenker det kunne vært ideelt med bevegelsessensor, og på noen av de kunne det gjerne vært en smart en så jeg kan integrere med andre ting enn lyset og gjerne kunne justere timeren. Finnes det noe slikt som kobles opp på veggen i stedet for lysbryteren?
  19. OK, det finnes ikke noen kombi USB-stikker med både Z-wave og Zigbee her til lands?
  20. Jeg er i gang med å ta opp igjen hjemmeautomasjon etter et litt feilet forsøk sist gang. I første omgang kommer jeg til å sette opp Home Assistant på en tynnklient. Jeg mistenker det er en del forstyrrelser på 2.4ghz båndet her i området, så jeg vil i størst mulig grad prøve meg på Z-wave. Hva slags Z-wave kontroller(er det det jeg skal kalle dette?) skal jeg kjøpe til tynnklient-serveren? Hvordan er dekningen på Z-wave? Jeg bor i et rekkehus med 3 etasjer. Planen var å ha HA-serveren i 3-etg hvor unraid-serveren min er i dag. Er det i orden? Kan jeg utvide Z-wave dekningen innenfor samme nettverk på noen måte?
  21. Jeg så nylig en video på youtube med en som har automatisert en del handlinger via iOS sin "nye" funksjon. Er det mulig å koble eksisterende hjemmeautomasjon mot denne løsningen? Jeg er litt i startfasen hva gjelder systemvalg og har kun et par IKEA-pærer i huset.
  22. Ah, takk for tips. Sånn i utgangspunktet ser jeg ikke noe behov for bevegelsessensorer i disse rom ifbm noe smarthusløsninger. Kan jo være jeg angrer meg etterhvert, men den lampa fra Clas Ohlson var et godt tips! Ser f.eks. at de er lagd for betraktelig flere tennsykluser som kan være viktig for slike lamper.
  23. Flytter snart inn i nytt hus (nybygg) hvor all lysstyring er helt standard av/på-brytere(grunnet begrenset budsjett nå i starten). Planen er å automatisere en del etterhvert. Første steg blir helt enkle bevegelsessensorer i bod, garasje, vaskerom og muligens gang (x2). I bod, garasje og vaskerom vil jeg ha enkle taklamper hvor utseendet ikke har noe å si. Har dere tips til hva som blir billigste løsning for å få bevegelsessensor i disse rom? Her kommer altså "automasjon" foran "smart", trenger ikke mer enn en dum bevegelsessensor.
  24. Ble det noe av @Moskus eller @Go4IT? Jeg har noen svære stuevinduer hvor jeg gjerne vil kunne hindre innsyn når jeg ønsker. Men jeg er litt skeptisk til om det blir merkbart dårligere utsyn på vinduene når "frostingen" er avslått. Vurderer selv å teste på et baderomsvindu.
  25. Takk for tilbakemelding. Det er den løsningen jeg også kommer til å gå for. Men kommer til å bygge serveren spesifikt opp for å virke med freenas. Som @Shen sier, det er absolutt ikke helt rett fram å sette opp freenas virtuelt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.