Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

SteinarH

Medlemmer
  • Innlegg

    202
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av SteinarH

  1. Hei. Mulig dette er skrevet om tidligere, men jeg klarte ikke finne, i så fall. Om det er, så får dere bare henvise meg rett. Jeg har Pulse på to forskjellige lokasjoner. Ønsker begge inn i min ene Homeseer. Ser det er mulighet for å velge hus 1, hus 2, hus 3 etc.. Forstår likevel ikke helt hvordan den skal skille mellom "pulsene". Noen som kan forklare?
  2. Jeg inkluderer mine alltid Non Secure (men ikke si det til noen 😁). Men jeg har også prøvd begge deler, med samme resultat. Og jeg inkluderer alle alltid ved å ha de ved siden av Z-wavekontrolleren; aldri når de står ute i nettverket. At jeg har trafikk på nettverket, er jo naturlig: Men at jeg skal ha så veldig mye, er jeg mer usikker på. Jeg har vel nye linjer i loggen, hvert andre sekund. Noe ligger imidlertid sikkert skjult. Det er sikkert (ganske sannsynlig) at jeg misforstår deg, men jeg trodde jeg gjorde dette riktig, etter kunstens regler.
  3. Løfter denne om et annet Namron-produkt. Prøvde meg på et Namron Z-wave relé mot Homeseer (med UZB1). Etter inkludering, fikk jeg kun tre devicer til syne; Noden, Power management system og Switch. Fikk ikke opp strømmåling eller noe annet. Er det andre som har testet denne, eventuelt andre Namron-produkter mot Homeseer, og fått dette til å fungere uten problemer? EDIT: AVSTAND! Avstand ved inkludering, er nøkkelordet. Som nevnt i en annen tråd, er avstand av stor betydning ved inkludering. Utfordringen er at avstand er relativt. Relativt til hvilken enhet som skal inkluderes. I henhold til manualer, skal de alle være innenfor 1 meter (ish). Men for kort avstand, kan også gi utfordringer. Noen må ligge i direkte kontakt, mens andre må helst være 20-30cm fra. Denne enheten, var slik. En spekulasjon kan være at signalet blir for sterkt, og da "overstyres/forvrenges". Usikker på om det er det som faktisk skjer..
  4. Ja, det som hadde visst. Jeg ser ikke noe sted i HS4 som jeg kan lese ut denne informasjonen. På enheten står V.2. Er det noe sted man kan finne ut dette? Dette var jeg faktisk ikke klar over at man kunne justere. Hvordan? Nei, da punkterer jo det mine erfaringer.. som var eneste løsning for meg. Kjører du UZB?
  5. Vet ikke om dette fortsatt er et problem, men jeg har fått meg noen erfaringer med de forskjellige enheter jeg har, vedrørende avstander i forbindelse med inkludering (men ingen regel uten unntak, og det kan kanskje høres merkelig ut). Heat-It TRM2fx: Controller må ligge inntil (oppå) termostaten, for å unngå feil. Fibaro-enheter: Ikke så farlig med avstand, men anbefaler 20-30cm. Aeotec Multisensor 6: Må ha avstand på minimum 30cm. Qubino Smart Meter: Ikke til å bli klok på..
  6. Dette hørtes jo drastisk ut, og så ille er det jo ikke 😁 Målet mitt var å ikke ta hele backupen, i tilfellet det lå bugs i denne. Kun det som dreier seg om Modbus-plugin, var håpet. Men det er jo ikke sikkert at det lar seg gjøre. Det er jo en rimelig tilnærming å gjøre det slik du beskriver. Får prøve det først.
  7. Jeg må reinstallere PCen, og sette opp Homeseer på nytt. Det enkle er å bruke backup, men jeg er usikker på om det da kan dra med seg eventuelle bugs i oppsettet. Hvis jeg må reinstallere alt på nytt, også plugins, er det særlig en som er en bekymring, og det er MODBUS. Jeg bruker den til å styre to ventilasjonsnlegg, og det er til disse, manualt lagt inn en rekke devicer. Kan det finnes en måte å hente ut disse på, for å slippe å lage alle disse på nytt igjen?
  8. Jeg har vel (antagelig) funnet ut at dette må skyldes en oppstått bug i Homeseer-programmet. Jeg installerte Homeseer på en ny PC (annen lisens og utstyr), og denne fungerer helt fint. Denne har siste versjon av Homeseer og kjører siste Z-Wave Beta. Alt ruller som det skal, også eventdialogen. Så da er det bare å avinstallere og installere på nytt, så skal verden bli et bedre sted.. (håper jeg).
  9. Skjønner. Blir ikke helt klok på dette. Jeg oppfattet at det var indikasjon på batteridrift, sammen med oppsatt polling. Jeg finner da ingen informasjon om den er listening device eller ikke. I den gamle plugin, står dette i klartekst. Jeg syns i det hele tatt, at den nye plugin (som mange klokt har valgt å ikke ta fatt på), er langt mindre intuitiv og informativ enn den gamle. Helt oppriktig, forstår jeg ikke at Homeseer velger å legge ut noe slikt som dette, selv om det er Beta. Denne oppleves prematur. Men det er bare min mening.
  10. Jeg løfter denne litt, med en litt annen, men tilsvarende problemstilling. Etter at jeg fikk problemer med Z-Wavenettverket, har jeg valgt å bygge det opp på nytt. Til og med ny kontroller. (Har to nye ekstra, om noen ønsker å kjøpe). Jeg hadde fire Multisensor 6 fra før. Disse er resatt til fabrikkverdier. I tillegg har jeg ni nye, som aldri har vært i bruk før. Ved inkludering og i drift etterpå, har alle vært satt satt opp med USB-strøm. De har ikke batterier innmontert. Jeg har stusset over oppførselen til disse, og ser at alle er blitt inkludert "Non-listening"; altså at de står med batteri. Jeg ser ikke noen grunn til at dette skal skje, annet enn at det er noe galt med plugin, ved at den ikke leser parametre riktig. Jeg hadde ikke noen problemer med dette, da jeg kjørte tidligere versjon av plugin. Er det noen med samme oppsettet, eventuelt med tidligere plugin, som kan se hva de har? Eller om noen har gode råd?
  11. Ja, man skulle tro at nyere var bedre, men ikke alltid. Jeg må si at de "oppdateringene" Homeseer har gjort, hos meg, oppfattes som nedgraderinger. Både HS4 og den evinnelige Z-Wave 4 Plugin, har skapt mer utfordringer enn skulle orke å rote med (veldig subjektiv mening, som sikkert kan utfordres :-)). Men jeg håper Homeseer ser problemene selv, og ordner opp i dette.
  12. Fant du ut av dette? Jeg sitter med opparbeidelse av systemet etter et kjempeproblem med Z-wavedelen. FIkk totalhavari. Når jeg nå skal ordne opp i eventene, opplever jeg akkurat det samme som dette. Uansett hva jeg gjør, så kommer ikke menyer opp. Jeg må trykke på "refresh" av nettsiden, så åpnes undermenyer. Noen undermenyer, er også sånn at det ikke går an å legge inn verdier, og det dukker heller ikke opp rette alternativer for devicen. Jeg har prøvd både i Chrome og Edge. Samme resultat. Er det Homeseer-oppdatering som har bugs?
  13. Ja, det er vel eneste løsningen. Jeg har allerede kjørt inn en backup, uten at det forandret noe. En Backup av det som er nå, vil vel bare være det vi ser?
  14. Ut fra det jeg kan se, har jeg kun et Interface:
  15. Det hadde jo vært fantastisk om det var slik du først nevner. Men her kommer jeg til kort. Hvordan finner jeg ut, og har du noen tips om veien videre? Slik ser Node Information ut. Hvorfor det er så mange nettverk, er helt ukjent for meg: Og fra Z-wave Controller Configuration:
  16. Det er merkelig at dette skal skje. Jeg har vondt for å tro at det skjer med alle.. I så fall, ville det jo vært katastrofe. Jeg klarer heller ikke finne noe innlegg om dette ved Googlesøk. Det er enda merkeligere. Jeg har også prøvd dine løsninger, uten at dette hjalp. Ut fra det jeg erfarer, så må jeg etablere hele Z-wavenettverket på nytt. Alle nodene må inn igjen. Og alle eventene må tilpasses det igjen. Godt det er tre uker sommerferie.. var redd jeg ikke visste hva jeg skulle finne på. Om andre har gode innspill til dette, så tar jeg imot med takk.
  17. Jeg var så optimistisk, at jeg valgte å installere den nye Z-wave 4 Beta, som ble sendt ut informasjon for en tid siden. Jeg hadde tro på at den var såpass testet, at det skulle fungere greit. Men til tross for å følge (en heller dårlig, amerikansk) beskrivelse, så gikk dette helt bananas. Jeg har mistet størstedelen av enhetene mine, og flere av de som dukker opp, får jeg ikke informasjon fra. Disse har jeg testet kommunikasjonen med, og de responderer på det. Jeg er nå helt i villrede for hva jeg skal gjøre. Jeg kjørte inn en tidligere Back-Up, noe som gjorde det litt bedre, men fortsatt mangler masse. Det rare er, at selv om enhtene ikke er tilgjengelige i nodeoversikten, er de tilgjengelig i "Devices" og eventene fungerer. Er det noen andre som har testet denne beta, og som har fått det til uten problemer? Eller som har samme erfaring som meg, men har funnet en løsning?
  18. Da er enheten mottatt, koblet opp og testet. Jeg kan bekrefte at den består av releer og at disse er helt potensialfrie.
  19. Hei, dere som har Smart Implant. Fungerer denne bare som forlengelse av en formontert bryter (slik Binary Switch gjorde), eller er det mulig å styre utgangene kun ved hjelp av Z-wavekommando? Jeg skulle gjerne hatt den til å styre inngangen til et ventilasjonsaggregat, og denne er den eneste jeg har funnet så langt, som har potensialfri releutgang. Kanskje dere har informasjon om andre enheter som også har det? Når man leter, så finner man. Og man bør lete, før man spør. Satser på Fibaro Double Smart Module (at jeg ikke har funnet denne før 🙄)
  20. Dette problemet hadde jeg i stor skala med samme enhet. Klarte heller aldri å få det vekk, selv etter ekskludering, resetting og inkludering. Etter en lang stund, og mange forsøk, ble enden på visen, var at denne gikk i "not usable"-esken. Dersom du finner en løsning, så si gjerne fra..
  21. Nå skal man være forsiktig med å virke eplekjekk, men jeg fant nå i alle fall ut hva som gjorde at jeg ikke innledningsvis, fikk det til å fungere. Denne måtte jeg fjerne: Dette er jo beskrevet tidligere, men jeg leste det også som at det ikke skulle ha noe å si. Men det hadde det altså 🙂 Så er spørsmålet om man skal tørre å utfordre skjebnen litt... med håp om nye gode innspill 😁 Hvis man skulle endret litt på scriptet, og tatt ut også timesprisen til samme fil. Hvordan skulle det sett ut? Jeg prøvde meg på dette: Scriptet kommer ikke med feilmelinger, og skriver til tekst-filen. Problemet er at den ikke henter value fra begge parametre, bare fra den første. Prøvde å separere parametre med semikolon, men det ga feilmelding. Er det tallene i deviceRef som er problemet, muligens?
  22. Takk for hjelpen, begge to. Det virker nå som det skal 🤗
  23. Nå virker det faktisk tilsynelatende her også... Jeg tok en restart av PCen i går.. Da må det være en sammenheng der.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.