Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

geir_

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

geir_ sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. geir_

    Alarmanlegg / gateway

    Oi. Det så jeg ikke. Her har de den inne: https://www.proshop.no/Smarthus/Zipato-RFID-Keypad-Z-Wave-EU/2573286
  2. geir_

    Alarmanlegg / gateway

    Fant denne nå, som egentlig løser det meste mtp keypad (mangler mulighet for tallkode, men det bruker jeg normalt ikke uansett): https://www.dustinhome.no/product/5010806711/mini-keypad-with-1-rfid-tag-z-wave?ssel=false&_ga=2.248568325.36197868.1538152786-1877969190.1538152786 Har bestilt oppgradert Verisure alarm, så da må jeg "bare" lande på en gateway og håpe at jeg får kamera til å funke. Homeseer ser kult ut, men ønsker en noe enklere løsning. Så hvis noen har erfaring med Vera Secure/Plus, Fibaro eller Future Home, er jeg takknemlig for innspill (magefølelsen tilsier Vera eller Fibaro)
  3. geir_

    Alarmanlegg / gateway

    Takk for tips! Slik jeg forstår Fibaro sin manual, kan man legge til kamera der også, men mulig man ikke kan trigge opptak? https://manuals.fibaro.com/knowledge-base-browse/connecting-ip-camera-to-fibaro-system/ Det kan også se ut som Vera har egne kameraer som funker med Vera på et vis.
  4. geir_

    Alarmanlegg / gateway

    Målet er at dersom varsel trigges fra brannvarsler, vindussensor eller bevegelses sensor, skal kamera starte filming i f.eks. 30 minutter. Jeg kan gjerne se filmen i en annen app, men må kunne trigge opptak.
  5. geir_

    Alarmanlegg / gateway

    Takk for svar! Jeg innser vel at en gateway som støtter begge standarder (og alle andre krav) kan bli vanskelig. Men en gateway som støtter z-wave og kamera er vel greit? Er Vera eller Fibaro ok alternativer som støtter kamera? Angående kodepanel er det egentlig snodig at det ikke finnes bedre utvalg. Jeg tenkte det skulle være en enkel sak, men tok visst feil.. Har funnet en til 2.000, men er ganske heftig når funksjonaliteten er så begrenset.
  6. geir_

    Alarmanlegg / gateway

    Hei Jeg ønsker å oppgradere dagens alarmanlegg fra Verisure/Sector, bl.a. fordi prisen er ganske heftig i forhold til hva man får. Samtidig synes jeg elektronikk er gøy og har lyst på en smart hus løsning Jeg ser derfor for meg to muligheter: Fortsette med Verisure/Sector med relativt få sensorer. Muligens i kombinasjon med Yale Doorman. I tillegg vil jeg da kjøpe en smarthus løsning med vindus sensorer, bevegelses sensorer, sirene, kamera. Fordel: Utrykning fra vaktselskap, Yale Doorman funker. Ulemper: månedlig pris Lage et helt eget smarthus anlegg. Fordeler: ikke månedlig betaling, mange sensorer+kamera minimerer behovet for utrykning. Ulemper: må få venner/familie til å rykke ut Så til spørsmålene: Hvilken teknologi? Z-wave eller Zigbee. Sistnevnte har billigere sensorer, men mindre utvalg i gatewayer? Hvilken gateway kan anbefales til mitt bruk? Jeg ønsker noe som er relativt enkelt i bruk, men hvor jeg kan lage regler (scener?) dersom f.eks. sensorer trigges. Har sett på b.la. Fibaro, Vera Secure/plus, Futurehome. Sentralen må støtte kamera (gjerne Wyze cam eller tilsvarende som er billig) og ha mobil app som er enkel i bruk. Den bør ha batteri og 3G/4G dersom jeg ikke skal være tilknyttet alarmselskap. Finnes det et billig kode panel (gjerne i kombinasjon med nfc leser) som kan benyttes dersom jeg ikke kjøper ny dørlås? På forhånd, takk for hjelp!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.