Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Thgv8g

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Thgv8g

  1. Henger meg på denne tråden. Fint om noen med kapasitet hadde tatt over Easeeseer. Hadde stor glede av denne. fikk betydelig lavere strømregning når jeg kjørte denne mot eventer.
  2. Thgv8g

    UZB1 backup

    Kult. Oppdater meg om dette.😃
  3. Thgv8g

    UZB1 backup

    Dette har jeg tenkt på lenge 🤗. Fjållete att jeg ikke har gjort dette før. Har bestilt en Aeotec gen 5, skal ta backup av systemet mitt når jeg kommer hjem. Er fremgangsmåten slik 1. Installer Z-Stick Gen5 Backup Tool på HS3 2. Stop HS3 3. Plug inn Z-Stick Gen5 4. Start Backup Tool og følg manualen Har noen UZB1 liggende, skal teste om jeg kan fyre opp backupen på denne.
  4. Hei Lurer på om noen der ute kan hjelpe meg med dette. Har ikke peiling på å scripte men ser dette som et kult prosjekt. Jeg har en varme pumpe som jeg nå sender data til via Siemens ozw672.01 interface. Har opprette en konto hos https://www.climatixic.com der jeg logger inn for å lese tilstand, trender etc. Helt grei løsning for å se tilstand. Du kan lage din egen HMI. Denne siden er aktiv i noen få minutter før den kaster deg ut, så du må logge inn igjen. Så jeg regner med att å hente data fra den siden og sende dette til HS er vanskelig. Ser att det er mulig med Climatix IC Cloud API der man kan kode og hente ut data points. https://portal.api.climatixic.com/faq Det jeg lurer på, er hva velger jeg av løsninger for å hente fra dette API til HS3. Interfacet ozw672.01 er dønn solid, det har sendt data uten nedetid i ca 3 år. Ønsker fortsatt å bruke dette om mulig. Det er veldig enkelt å få ut data points, de ligger klar med beskrivelse. Kan sende begge veier.
  5. Her er linken https://rollertrol.com/store/en/45-z-wave-irrigation
  6. Ser ut til å virke nå, fikk flytta på pulsen , plaserte den på utsiden av skapet. Kjørt stabilt siden Fredag☺️
  7. Moskus, hvordan styrer du dine 12V motorer? De jeg har er 12V power inn og 433MHz signal fra en remote. Ser at de også selger ventiler, vurderer å slenge inn en bestilling for å sjekke dem ut. Har noen på forumet prøvd disse?
  8. Sjekket nettsiden og de adskillig dyrere nå😲. Da jeg kjøpte var de så billige att det var verdt å prøve, kjøpte disse fra Ebay for noen år siden. Alternativet var mye dyrere. Det jeg misslikte med de jeg har er hvordan man setter opp endestopp. Foretrekker att det er en bryter som man setter dette på. Den jeg har settes fra en fjernkontroll. Tror den mistet endestopp etter att jeg tok strømmen. Foretrekker motorer med 3 ledninger, lettere å få dette koblet opp mot fibaro roller shutter 2
  9. Regner med at du skal modde rullgardin. Hadde et prosjekt for lang tid tilbake med eldre modell rullgardin🤨. Men kjøpte for liten motor så det blei litt mekk med krympestrømpe og 3d print for å få dette til å ligge inne i røret. Virket helt greit, står ubrukt nå.
  10. HSPI_TibberSeer.exe ble kjørt to ganger. 🥳
  11. De får forskjellige node.
  12. Hehehe Er freak på dingser. Styring av lys , sensorer(bevegelse dør/vindu, lekkasje, røyk......), sol blending, varme, stikkontakter. Det er bare å gønne på. Sensorer er helt essensielt for å kunne styre smart. Har mengder med ting som er kun for test og som bare havner i ubruklig skuffen. Alt som kan automatiserers automatiseres hjemme hos oss. Er ingen dame i huset, dermed ingen som setter begrensninger. Siste dings er 0 til 10V vindmåler og vind retning, men må finne en måte å stoppe flow med oppdateringer, den spammer nettet. Vurderer å bruke Vera på denne da jeg har flere liggende i ubrukelig skuffen. Sette limit grenser der og overføre dette til HS. Styring av motor ventiler for overvanns pumpekum. Solenoid styring er jeg ikke fornøyd med, de har en lei tendens til å kalke istykker. Skal bygge tilbakemelding på kjøleskap og fryser. Temperatur, dør, lekasje............ Har 21 Ip cam, 3 stk m ansikts gjenkjenning. Rutiner for dette. Jobber som automatiker, PLC, HMI. Elektrikker Gr.L. Mekaniker
  13. Hei Har kjørt med 4 z-net i huset i flere år m UZB1, det er veldig stabilt. Kan ikke huske å ha noe problemer med dette sålenge de er satt opp med fast ip også på router. Når du starter opp HS så la den jobbe seg ferdig før du får panikk, det tar litt tid før den får opp alle z-nett. 1-2 minutter. Bruker kablet nett. Har en Z-net for hver etg. Kommer snart til å bestille en ny for garasjen. ☺️ Før jeg fikk på plass dette var det massiv forsinkelser på enkelte z-wave dingser, signalene blei routa gjennom mange noder. Nå har jeg mer eller mindre real time på alt som kjører, ikke mange mS forsinkelse. Har ca150 z-wave dingser, og det vokser fortsatt. Stua har ca 50 stk. Kjeller ca 40. Har satt opp ett system for broren min også, samme fremgangs måte. Han er også fornøyd. Han har ca 60 dingser fordelt på 3 z-net. Kablet. Faste IP.
  14. Det var flere feilmeldinger denne gangen en hva som er normalt.🤥 Jeg er ute på jobb er hjemme mandag, skal prøve å flytte på pulsen da. Må få dette til å virke. Det styrer VV og varmen i huset. Skal sjekke om jeg kan legge om signalet til en mer stabil router, akkuratt nå er den på et mech nett som er segregert fra hoved nett for hjemme automasjon. Dette nettet er mapped opp med HS nettet. Husker ikke om jeg kjører service rutine på dette. Har Jon00, skal lage rutiner for dette. Takker for raskt svar 😊
  15. Hei Har kjørt TibberSeer i noen uker nå, virker veldig bra når alt virker 🙂 Lurer på om det bare er jeg som nå har problemer med at plugin stopper, det skjer 3-4 ganger i uka. Bruker siste versjon V01.10, win7, HS3 Har laget event som skal trigge Restart Lisner om jeg ikke har oppdatering på ca 40 sec. Har satt opp router med fast ip til pulsmåler. har gode signaler, pulsmåler har power via USB. Har noen skrevet et script som disable enabler TibberSeer om man ikke har fått opdatering på x antall minutter.
  16. Ja, solenoid ventiler er greit men de har hatt en lei tendens til å kalke istykker. Spess om man ikke kjører en service loop på dem, on/off min hver 6 mnd, noe jeg har fått erfart. Leste aldri brukermanualen ? Har 8 stk som jeg må ta service på. Prislappen for nye var 1500 fra leverandør. Så det blir nok en runde i skruestikka med de gamle solenoid ventilene, uaktuelt å kjøpe nye til den prisen. Hadde vert kult om man fikk tak i proporsjonal ventiler 0 til 100 prosent tilbakemelding. Ikke helt sikker på hva jeg skulle ha brukt dem til ennå, men er alltid ett nytt prosjekt som blir påbegynt når et annet slutter.?
  17. Hei Har lenge lett etter ventil styring til en rimelig penge. Kom over denne på en Kina nettside. 3 leder der 2 av ledere benyttes til å åpne stenge ventilen. Mikrobryter på kredittkortet stopper motoren. Med en Fibaro motor rele styring har man en z wave ventil til under 1000kr. Kretskortet har store avstander så overslag mellom fase bør være umulig. Eventuelt forsegle ned tec7. Metall deler er fysisk adskilt fra strømførende deler. Så greia er dobbelt isolert. Trenger ikke jordes. Utstyrets er ikke CE merket. Ett typisk Kina produkt, men ser veldig solid ut. Ventilen er retnings styrt. Den finnes også i flere varianter 3 veis ventil. Så for dere som driver med brønn, pumper og nivå styring er dette ett godt billig alternativ. Nå er jeg på leit etter analog nivåmåling for væske.
  18. Da har jeg tester med magnet stripe under parkett, og det funker veldig bra på 13mm tykke trebord. Kjøpte orginal magnetstripen fra axiomi.
  19. Bruker denne selv. Er veldig fornøyd med hvor oversiktlig det er å få samlet batteri statusen på alle batteri devicene mine. Denne anbefaler jeg ?
  20. Hei Har en standard Hometroller S6 med win7 og 2 gig ram. Er det noen her som har oppgradert denne til 4 Gig ram? Eller noen som veit om det er issues med å få dette til. Fremgangsmåte. Fikk svar fra Homeseer sup. "As far as upgrading the RAM, we generally don't recommend it. Is there a reason you'd like to upgrade it? It's using standard SO-DIMM RAM" Ønsker å oppfradere da ram bruken ligger rundt 50%. Driver fortsatt å oppgraderer systemet med nye plugins og z-wave produkter. Ønsker mer regne kraft for å få større hastighet når jeg leker med script og plugins.
  21. Har 3 stk roborock V2i huset, den jeg har i 1 etg kjørte ned trappa og stoppet i en haug med skittentøy. Hadde aldri opplevd dette før med mine roboter, men tror det var en sorte T-skjorte som var årsaken. Den lurte drop sensoren til å tro alt var ok. Roboten datt ned ett trappetrinn før den stoppet. Heldigvis ingen skade på robo :) Det har ikke skjed igjen etter at forbutt skiltet for "skittentøy i trappa" kom opp :) Har hatt en del kluss med kart for no-go-soner, kartene har blitt forvrengt å robotene har brukt evigheter til å finne veien hjem. Dette har skjedd flere ganger, men har en mistanke om at det er ungene som har flyttet på roboten. Har ikke opplevd dette selv når jeg har vært hjemme. (borte fra hjemmet i 3-4 uker i slengen) Skal teste ut magnet tape mot parket. Kjøpte i dag.
  22. Thgv8g

    Hjelp! Z-Net

    Har 4 z-nett kjørende på hometroller, alle på fast IP adresse. 105 noder. Ca 20 kameraer, + Hue, Ikea og nanoleaf, massevis av nettbrett og gamle tlf for kontroll av systemet. Og jeg utvider fortsatt. Hadde problemer med z-nett i begynnelsen. Brukte faste ip adresser men hadde ikke satt opp område for faste definerte ip adresser på router. Da blei det krøll når jeg måtte boote router. Har 2 subnet. Men alt av homseer relatert kjører på samme nett/ip. Wi-Fi for annet utstyr som ikke er tilkoblet homseer har jeg valgt å kjøre på en annen ip adresse. Det siste systemet jeg bygde for en kompis, hadde også problemer som nevnt ovenfor. Men skiftet ut router og alt blei bra. Satte Altibox router i bridge mode og Netgear router i simpel standard mode. 3 z-nett og hometroller pro samt masse kamera greier. Har testet flere systemer og ingenting kommer opp mot homseer. Det er dønn stabilt. Hvorfor jeg har valgt å bruke så mange z nett er for å forenkle parring av z wave noder, spesielt de med batteri, og jeg liker å segregere mellom etg. Gir et mer oversiktlig system. Større sikkerhet om noe blir fucked........ GT
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.