Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

ØysteinHJ

Medlemmer
  • Innlegg

    308
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4

Other groups

Sølv

ØysteinHJ vant dagen sist 5. juli 2021

ØysteinHJ hadde mest likt innhold!

1 følger

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

ØysteinHJ sine prestasjoner

Bitfikler

Bitfikler (9/16)

  • Sølv Sjeldent
  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter

Nylige merker

77

Nettsamfunnsomdømme

  1. Har du hatt problemer med at du mister kontakten med Z-Temp2-termostatene? Jeg har fire av de. Og på alle sammen har jeg hatt problemer med at termostaten bare slutter å kommunisere, både med Home Assistant og med veggpluggen. Virker som at Z-Wave-interfacet henger seg opp eller noe. Merker det først når rommet enten har blitt veldig varmt eller veldig kaldt, fordi veggpluggen blir stående i tilstanden den sist fikk beskjed om å være i. Må ta ut og inn batterier for å restarte termostaten. Skjer med noen ukers/måneders mellomrom, men har vel skjedd en 10-15 ganger til sammen.
  2. Jeg har fire HeatIt Z-Temp2 termostater som jeg har assosiert med hver sin veggplugg, som har dumme panelovner koblet til. Og jeg har problemer med at samtlige fire termostatene henger seg en av og til. Selve termostaten gir ingen indikasjoner på å ha hengt seg. Tastatur og display fungerer som de skal. Men Z-Wave-kommunikasjonen fra termostaten er nede, så veggpluggene får ikke beskjed om å slå seg på eller av. Resultatet er at rommene enten blir veldig varme eller veldig kalde, avhengig av hva veggpluggens siste tilstand er. Jeg har prøvd å snakke med Thermofloor om dette, men de bryr seg ikke. Så jeg er et hårstrå unna å bare hive termostatene. Men jeg lurer jo på hva andres erfaringer med Z-Temp2 er? Opplever andre at de henger seg tilsvarende, eller eventuelt at de fungerer stabilt konstant? I så fall, hvilken firmware har du på termostaten?
  3. Hvordan bruker du den til å styre temperaturen? Selv har jeg assosiert den til en veggplugg hvor en dum panelovn er tilkoblet. Så styrer Z-Temp2 om panelovnen skal være på eller ei, og dermed regulerer temperaturen. Z-Temp2 kan bl.a konfigureres til å bare sende nye tilstander til en veggplugg (bare hver gang ovnen skal skrus på eller av) eller om den skal sende samme tilstand igjen og igjen. I så fall vil den bruke langt mer energi. Så jeg tenker du bør sjekke hvordan Z-Temp2 er konfigurert.
  4. Ingen som har noen erfaring med motorstyring her? 🙂
  5. Etter å ha sett på forskjellige løsninger, lurer jeg faktisk på om jeg skal bruke en Thule Multilift takboks-heis til å gjøre dette. Men jeg kan plassere stangen og mekanikken for innrulling ut på den ene kortsiden av tørkestativet, slik at det ikke kommer i veien når stativet skal heises helt opp. Det gir litt mer plass til motor og slikt. Jeg ser Fibaro Roller Shutter kan brukes til motorstyring av alt mulig rart. Men jeg står fremdeles og stanger på hva slags type motor jeg kan bruke til Roller Shutter, som også kan mekanisk kobles til girboksen for opprulling av tauet. Jeg kikket på Multilift'en som vi har i garasjen til takboksen vår, og det ser ut til at jeg skal kunne ta den fra hverandre for å bytte ut øyekroken med noe som kan festes til en motor. Ideer her mottas med takk. 🙂
  6. Vi ser på en tørkestativ-løsning til badet. Og utformingen på badet gjør at vi ser på en løsning med et takmontert tørkestativ, ala dette: (Kilde: https://www.clothesmaid.com/product/the-popular-airer/) Men jeg liker ikke helt tau-varianten, og leker med tanken om en motorisert løsning. Jeg vet det er en del her på forumet som har erfaring med motoriserte rullgardiner, persienner mm. Har dere noen idéer til hvordan jeg kan gjøre dette? Umiddelbart lurte jeg på om det var mulig å ha en motor tvinne opp tauene rundt en aksel/stang, på hver side av en skillevegg. Slik som Thule sin takboks-heis. Men jeg trenger tips til motorvalg og hvordan å styre motoren. For enkelt å kontrollere heisen kunne jeg godt tenkt en løsning hvor jeg kan pre-definerer posisjoner som kan velges med en HeatIt Z-Push eller lignende.
  7. Ja, det er sant. Har en gammel desktop-PC som jeg bruker som server, så den bygger ikke stort. Ellers blir det vel en og annen Raspberry Pi til mer spesifikke tjenester ved behov. 🙂 Etter en del søking endte jeg med et Toten skap fra AV1shop.no: https://av1shop.no/produkt/rack-skap-19-12u-m-glassdor-for-vegg-toten/ Dette blir i hvert fall en vesentlig oppgradering fra nåværende "nettverksskap". 😄
  8. Det så jo veldig greit ut, det skapet. Hvor dypt er det? Har sett dybder på 12U-skap fra 40cm helt opp til 80cm. Lurte på om jeg skulle velge 40 eller 50cm for at det ikke skal bygge så mye ut fra veggen.
  9. Jeg har noen Z-Temp2-enheter i huset som jeg bruker til å regulere dumme panelovner. Termostatene er assosiert med Telldus veggplugger. Og jeg har opplevd noen ganger at termostatene tilsynelatende henger seg opp. Selve display og logikk ser ut til å fungere. Termostaten måler romtemperaturen og jeg kan endre settpunkt via frontpanelet på termostaten. Men Z-Wave-kommunikasjonen er død - det skjer ingenting med ovnene. Så avhengig av om veggpluggen var på eller av når dette skjer, så blir det enten altfor varmt eller kaldt. Eneste måten å fikse dette på er å ta ut batteriene på termostaten. Er ikke så veldig imponert over Thermofloor akkurat her. Jeg har varslet de om dette for lenge siden, men ingenting har skjedd. Ingen firmware-oppgradering så lenge jeg har hatt termostatene.
  10. Jeg har fått lagt inn ny fiberkabel i kjelleren, og ønsker å samle nettverksutstyret på én plass. For øyeblikket henger nettverksutstyret i et Kiwi handlenett Har en UDM, en Synology NAS, en liten server og en UPS, samt lurer på å få inn en PoE switch for bruk til kameraer utendørs etter hvert. Ser etter et greit nettverksskap som ikke koster en formue og som ikke bygger enormt på veggen. Jeg antar jeg bør ha et 12U-skap. Ønsker tips til valg av skap. Og gjerne litt inspirasjon til hvordan jeg kan legge opp skapet i en miks av 19" utstyr og "annet" utstyr (hjemmesentral fra Altibox, Synology NAS etc.).
  11. Ah, dette er stilig! Kommer sikkert etter hvert en versjon med spenningsprofil som emulerer alkaliske batterier da. Og induktiv lading eller lading via ende-pol. Men veldig bra at det kommer et oppladbart alternativ til alkaliske batterier som har tilstrekkelig spenning.
  12. Svogeren min ønsker å bruke Home Assistant. Men de har Fjordkraft som strømleverandør. Men Fjordkraft har ingen integrasjon i Home Assistant. Og jeg er usikker på om de engang har et tilgjengelig API. Noen som vet om det går an å bruke Tibber Pulse og Tibber-integrasjonen i Home Assistant med andre strømleverandører, som Fjordkraft?
  13. Will do. Og takk for tipset om API. Om ikke annet så burde jeg i hvert fall kunne bruke det API-endepunktet fra Home Assistant.
  14. Tja, det er jo bare HTTP requests. Så jeg burde være i stand til å se URLen til kallene i hvert fall.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.