Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Ares

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Ares

  1. Trodde jeg skulle kunne se det på attributten i det jeg låser opp, og antok derfor at det ikke fungerte. Men ja; det løste seg med en trigger-basert template-sensor. 🙂
  2. Problemet her er at action_user ikke endrer seg. Står bare en strek på attributten til enhver tid.
  3. Skuffende svar. Gjaldt det modell-variabelen også? Har samme parameter på min, til tross for at jeg har ID Lock 150.
  4. Takk for svar alle sammen. Fibaro Smart Implant er definitivt ett alternativ, og siden relekortet likevel må forsynes med strøm så kan Fibaroen dra nytte av samme strømforsyning. Er det IN1 og GND jeg bruker fra hhv. NO og C på relekortet?
  5. Takk for godt forslag. Kobler bare på NO og C på fire relay på relekortet? Hva bruker du til strømforsyning?
  6. Hei! Har trådløse seriekoblede røykvarslere fra Ei Electronics hjemme. Ser Ei har ett relekort med NO NC utgang, og som krever en 11-30VDC tilførsel. Finnes det noen produkter som jeg kan koble denne opp mot og som kommuniserer fortrinnsvis over Zigbee eller Z-wave (kjører Home Assistant)?
  7. Nå kommer vell dette svaret lovlig seint, men ja - jeg gikk for den løsningen. 😀
  8. Noen her som har Ring Doorbell Pro? Hvordan har dere i så tilfelle løst det mht. strømforsyning?
  9. Det er riktig som du sier at det heter "on time" i HA. Produsenten kaller det PIR-time, men det spiller ingen rolle. Hvilken range har du? 10-3600? Kan vell konkludere med at verdien er i sekunder da.
  10. Har flere Aeotec Multisensor 6 og kjører Home Assistant. På parameter 3 kan jeg sette PIR time / on time og der verdien skal inn står det "A short between 10 and 3600". Noen som kan fortelle meg hva en "short" er? Manualen sier følgende: The time unit is second if the value range is in 10 to 255. If the value range is in 256 to 3600, the time unit will be minute. Other values will be ignored. Problemet er at range i mitt system er 10 - 3600, og ingen av alternativene over passer dermed.
  11. Ja nå er der kun en kontakt på hvert punkt, så med switch-løsningen så må jeg vell bytte til doble modularuttak?
  12. Korrekt. Da er det kanskje like greit å kutte ut ett punkt per sone, og heller trekke ekstra kabler - slik alle punkt har egen kabel. Ellers blir det mange switcher i huset 🤑 Nå blir jo dette bare spekulasjon, men kan det virkelig være det elektriker har tenkt når han har lagt opp dette? At det skal stå en switch i hvert rom?
  13. Vi har da tatt over ett hus hvor det er lagt opp Cat5e til alle rom. Men det morsomme er at det hele er delt inn i 3 "soner" og starter med 3 stk cat5e-kabler med RJ45 i teknisk rom. F.eks. sone 1: RJ45 med Cat5e til veggkontakt i rom 1, så Cat5e videre til veggkontakt i rom 2, så Cat5e videre til veggkontakt i rom 3. Routeren har jeg stående i teknisk rom, hvor de tre Cat5e-kablene er tilkoblet. Problemet er at jeg da kun har nett i enden av hver enkelt sone. Og dersom jeg plugger i en nettverkskabel i en av veggkontaktene imellom så er det full stans i enden også. Jeg stusset naturligvis over at det ikke var lagt opp egen kabel til hvert enkelt punkt, men det er jo elektrikere som har gjort dette - så da gikk jeg ut i fra at det burde fungere. Men hva kan så tanken bak ett slikt opplegg være? Vil det fungere med IPTV f.eks.?
  14. Da blir det en slik løsning ?
  15. Vurderer å sette inn en kanalvifte fra Biltema i garasjen. Kan jeg styre denne (av/på) med f.eks. en Qubino Flush 1 Relay?
  16. Supert. Da bestiller jeg en Flush 2 så får elektrikeren vurdere hvorvidt jeg må ha 2-polt brudd eller ikke ?
  17. Det er snakk om LED-downlights. Men jeg må vell ha to-polt brudd på de siden de står utendørs? Forslag til hvordan det kobles i så fall ved bruk av 2-polet brudd? Skal ha elektriker til å fikse dette altså, men må finne ut hva som er mulig før jeg kjøper inn utstyr. I tillegg er det greit å ha ett løsningsforslag når elektriker kommer for å koble det opp.
  18. Har en to-polt bryter til utendørs downlights og en en-polt bryter til innendørs armatur ovenfor hverandre. Kan jeg benytte en Qubino Flush 2 Relay her til å styre disse to på to forskjellige kanaler? Eller må jeg ha to separate fjernstrømbrytere?
  19. Har lenge irritert meg over at Chromecast alltid starter på 100% volum. Fikk derfor en idé om å la HA ta jobben med å justere volumet når jeg starter en casting. Løste dette med automasjonen under. Her justerer HA volumet automatisk til 30% når casting starter, dvs. når Chromecast går fra passiv modus (off) til bufring/avspilling (idle/paused/playing). - alias: Chromecast auto volume trigger: - entity_id: media_player.chromecast_stua from: 'off' platform: state to: idle - entity_id: media_player.chromecast_stua from: 'off' platform: state to: playing - entity_id: media_player.chromecast_stua from: 'off' platform: state to: paused condition: [] action: - data: entity_id: media_player.chromecast_stua volume_level: 0.3 service: media_player.volume_set
  20. Ta en titt på forumet til byggebolig.no. Der er det mange tråder om emnet ventilasjon, også miniventilasjon.
  21. Og nettopp derfor er det feil sted å plassere en avtrekksvifte.
  22. Hva har du av ventilasjon fra før? Om du bare er ute etter å bedre inneluften i enkelte rom kan du ta en titt på miniventilasjon. Om du setter inn rene avtrekksvifter rundt om i huset, så pass på hvordan luftstrømmen går. Å plassere en avtrekksvifte på soverom er lite lurt, siden all dårlig luft dermed blir styrt ditover. Vi har mekanisk ventilasjon som styres av Home Assistant med automasjoner basert på luftfuktighet, CO2-nivå og temperaturer. Kanaler/ventiler i alle vindu og luftspalter under dører.
  23. Den stod som sagt på ett bad, og av varmekilder der så er det kun varme i gulv. Og ja; den rapporterte fortsatt hyppig selv med parameter 4 på level 1. Utålmodig som jeg er, så byttet jeg den ut med en annen multisensor jeg har - bare for å se om den oppførte seg likt. Den har nå stått i ett døgn uten antydning til falsk deteksjon av bevegelse.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.