Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

SmartCabinWest

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Futurehome

SmartCabinWest sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei! Eg sliter med å få senket temperaturen på alle mine 3 varme soner der eg bruker Heatit Trmfx2. Tidligere så senket temperaturen seg fint i hytta til 15 grader når eg var i bortreist mode. Men nå ligger temperaturen minimum på rundt 19-20 grader. Trur det var etter en strømstans. Alle enhetene er lært inn på nytt. Heatit enheten i seg sjøl har en range på 5-27 grader (lagt inn manuelt). Noe som har vært borti noe likende? Sjølv om hytta er ny så trur eg ikkje den holder så godt på varmen at det kan være bedre vær som er årsaken.
  2. Takk for svaret @SveinHa. Eg vil tru en vanlig taklampe til soverom vil tåle belastningen ?
  3. SmartCabinWest

    Fibaro Switch 2

    Hei Fibaro Double Switch 2 er nå mulig å få tak i til en billigere pris en FIBARO Single Switch 2 har eg observert. Kan eg bruke Fibaro Double Switch 2 til en enkel bryter for av og på slåing av et lys. Eller må det monteres en dobbeltbryter? Har et soverom på ei hytte med et tak i lyset. Har en enkel bryter på veggen for å slå av og på dette lyset, derfor lurer eg på om eg kan bruke Fibaro double switch til dette eller om eg må bruke singel switch?
  4. Hei følger opp denne posten. Fibaro Double Switch 2 er mulig å få tak i til en billigere pris en FIBARO Single Switch 2. Kan eg bruke Fibaro Double Switch 2 til en enkel bryter for av og på et lys. Eller må det monteres en dobbeltbryter?
  5. Hei! Må du ha vært intin kunde fra før for å få tilgang til denne muligheten?
  6. Hvilke sensor bruker du nå da @moskus? Eller har du fortsatt multisensoren?
  7. Ja det er mange skumringsreele som bare virker, men ønsker å kople den opp mot smarthus sentralen. Virket ikkje ut det var mulig med denne?
  8. @ZoRaC eg tenker ikkje å styre heile kurser i utgangspunktet, det er lagt opp til 8 stk 15A kurser og då tipper eg at stekeovn, vvs, vaskemaskin og oppvaskemaskin får egne kurser. I og med at, så vidt eg vet, så finnes det ingen innebygd løsning, så kommer eg bare til å prøve meg litt fram med noen få Aeotec switcher, så får vi sjå ka som holder. ? Har sendt avgårde en spec sjekk til elektrikeren min også. Skal holde dere oppdatert.
  9. Takk for svar @ZoRaC. Når du sikter til motorer, så tenker du på motorer i appartene (feks i vaskemaskin?) Har lest litt på produktsidene til Fibaro og Aeotec og finner ingen henvisninger til om det støtter induktiv eller resistiv laster( se speccer under. Men eg ser at Aeotec Nano Switch støtter kun 10A, så då forsvinner muligheten til å bruke det mot en rekke apparat. Aeotec Smart Switch 6 viser til to ting: Momentary Maximum Load: Input (Voltage, Current, Power): 260V, Max: 16A, 4160W Working Band: 868.40MHz Continuous Maximum Load: 230V 50Hz, Max: 13A, 2990W 868.42MHz Type C plug not compatible Hva er forskjellen mellom Momentary og continuous Max load? Kan den håndtere 16 A kurser eller kun 13 A? Kan den håndtere en oppvaskemaskin? Feks? Foruten om Steketopp, så går dei fleste kursene opp til 15 A i hytta. så då tenke eg at smart switch'en ville duge? Videre rådgivining settes pris på ? Alternativt er å vurdere Heavy Duty Smart Switch Gen5 som skal håndtere opp til Maximum 9600 Watts og 40A Resistor; Aeotec Nano Switch Spec link Aeotec Smart Switch 6 Spec Link Aeotec Heavy Duty Smart Switch spec link
  10. Hei! Noen som har noen gode tips på sensorer for utendørs bruk som tåler vestlandsvær? Ønsker en sensor som måler lysstyrken og basert på gitte parameter slår på og av lyset. Då tenker eg ikkje på en standard skumringsrele, men en sensor som kan koples opp mot smarthus sentralen. Helst et produkt som støttes av futurehome. Dette med tanke på å kunne feks velge når eg er bortreist, så slår ikkje lyset seg på om kvelden. Eller mulighet for at det slår seg på, men deretter slår seg av når eg setter hytta til natt modus. Ser at Aeotec Multisensor er nemt noen plasser, men det produktet har vel egentlig ikkje rett IP grad?
  11. Hei! Holder på å bygge en hytte som eg ønsker å gjøre smart/automatisert. Har ikke erfaring med hjemmeautomasjon fra før så eg prøver meg på et innlegg her. Visst det passer best en annen plass så må dere bare flytte innlegget. Utgangspunktet mitt er smart strømsparing via tibber, og et ønske om å ha kontroll på strømforbruket i hytta, ergo smart styring av hytta for å spare strøm. Etterkvart så ønsker eg utvide mulighetene, men har ikke tenkt ut alt enda.. Første prioritet er å tilrettelegge hytta i byggefasen for framtidige smarthus løsninger. Det er ønskelig at alle lys og varmestyring skal kunne håndteres både tradisjonelt(vanlige brytere / manuell inputt) og smart (ved bruk av app, stemmestyring etc). Har valgt å gå for en Futurehome løsning kombinert med produkter støttet av den løsningen. Valget er basert på at eg ønsker å støtte initiativet bak Tibber og Futurehome, samt at for mange valg gjør det vanskelig å ta et valg. Ønsker også at systemleverandøren håndtere testing av hvilke produkter som skal fungere i futurehome systemet i staden for at eg skal forske på det ? Vel det blei en lang intro. Spørsmålene mine er: Tenker å bruke FIBARO Single Switch 2 bak brytere for å styre lys på rom uten behov for dimming og Aeotec Nano Dimmer bak brytere for rom med behov for dimming. Då har eg forstått det slik at eg får mulighet til å få feedback på strøm forbruk, men det som er viktigast, eg får mulighet til å "smart" styre lysene. Valgte Aeotec Nano Dimmer fordi den håndtere LED lys bedre. Andre erfaringer som motsier det? Valgte Fibaro Switch fordi den var billigere en Aeotec sin. Hva er fordelen ved å bruke Fibaro Double switch. Er det visst du har feks har to brytere i en veggboks, styring av to lyssoner feks? Er det plass i en standard norsk Elko veggboks eller bør eg få elektriker til å montere bokser med ekstra plass? Har ønske om å måle strømforbruk på en del andre enheter også (Vaskemaskin, oppvaskmaskin, kjøleskap/frys, VVS) og lure på eg enten skal gå får Aeotec Smart Switch 6 (plug) eller om eg skal gå for skjult installasjon ved å bruke Aeotec Nano Switch. Kan evt bruke fibaro sin løsning men ser at dei håndtere lavere Watt effekt. Hva er deres erfaringer. Skjult installasjon eller plugg? Pris er nesten lik, men du må jo ha installatør visst du ønsker skjult installasjon. (monteringskost). Hvilke løsning er mest stabil? Mvh Morten
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.