Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

ruant

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av ruant

  1. Jeg endte opp med å bruke esp32'en og mbus-> ttls saken sammen med: https://github.com/oxan/esphome-stream-server (som da gir serial data'ene tilgjengelig over TCP) samt: https://github.com/toreamun/amshan-homeassistant Den lager entities for alt AMS'en leverer. Har fungert utmerket hittil.
  2. @Preben Må få begynne med å takke deg for denne 😁 Jeg har dog litt issues med å få dette til å fungere skikkelig. yaml filen validerer korrekt, den bygger helt fint (plukker opp mbus.h) Men når den har flashet esp32'en så nekter esp32'en å koble på WIFI. Den bare står og scanner ut fra log output'en når jeg kobler til med serial. Den scanner og finner nettverk, det den skal koble seg til er også på listen over nettverk den finner. men kobler ikke til. Står bare og scanner om og om igjen. Flasher jeg med en helt "clean" yaml fil så kobler den seg opp helt fint opp på WIFI. (Har også prøvd 2 forskjellige esp32'er) Noen som har hatt det problemet før? Ja, nå funka det... 🤦‍♂️ Tok kopi av alle yaml filene, sletta hele esphome from home assistant og startet helt på nytt. Må ha vært noe rusk en plass.
  3. Sorry for å dra opp denne eldre tråden. Noen som har litt info om dette unicast/multicast 10-15 sekunder bilde problemet? Har hjemmesentralen i bromodus. Internett fungerer kjempe fint ut fra LAN4. IPTV signalet kjører jeg fra LAN1 på hjemmesentralen og rett i hovedswitchen på sitt helt eget VLAN (241). Dette untagger jeg på switchen ved Q22 boksen. Men sliter med at bildet går i svart etter 10-15 sekunder. Alt annet virker å fungere fint. Oppsettet fungerte også smertefritt med tidligere leverandør (GET)
  4. ruant

    Heatit Z-TRM2fx

    Å måtte ta sikringen er vel litt overkill. Jeg tok bare factory reset på termostaten, så tok jeg remove bad node i homeseer. Nå er ikke jeg super kjent med z-wave, om den første gang kobler seg kun "direkte" til interface, eller går den via "naboer" påveien? Hvis den går direkte, så har jeg vel ca 9 meter fra termostat(kjelleren) til uzb dongelen i pc'en(loftet) (3 etasjers hus) Hvis den går via naboer, mulig det hjelper å kjøre optimize ett par ganger på z-wave nettverket, så alle enheten har kontroll på seg selv og sine naboer? Syns å huske jeg også fikk noen sånne advarsler, så det må ha vært "communications problem" for min del vertfall.
  5. ruant

    Heatit Z-TRM2fx

    Dette måtte jeg gjøre en hel del ganger før jeg fikk mine to til å komme inn riktig. Kjørte somregel factory reset på termostaten (midten og pil ned, om jeg ikke husker helt feil?) og "Remove bad node" når jeg ikke kunne kjøre normal Remove. Fikk det heller ikke til via secure, måtte ty til insecure kobling.
  6. ruant

    Heatit Z-TRM2fx

    Mer data != bedre data. Velger se bort fra denne ? Hvis du fjerner Group 2 skal ikke ekstern sensor bli oppdatert. Hvis du fjerner Group 3 skal ikke gulvsensor bli oppdatert. Fjerna Group2, da våkna den til livet igjen. Da får vi se om den holder seg i livet fremover. Takk for hjelpen
  7. ruant

    Heatit Z-TRM2fx

    OK. Får tune ned litt da. Viktig med nok data inn i influx så grafana grafene blir fine ? Men uansett, så kommer det ikke noe på temperatur 3, temperatur 2 derimot, står at blir oppdatert hvert minutt, men det er vel external sensor, som ikke er i bruk. Var det noe om at man måtte fjerne en av associationene? Jeg får leke litt og se hva som skjer.
  8. ruant

    Heatit Z-TRM2fx

    Den returnerte 60 på is a begge to. Nå er jeg helt fersk på zwave Men jeg har satt opp polling på alle underenheter til 1 eller 5 minutt, kommer an på hva den inneholder. Har 5 plugin greier fra fibaro og 2 av disse termostaten. Er det mulig det blir for mye for nettverket? Det meste andre blir oppdatert som planlagt. (foruten om watts på fibaro pluggene, men her er det jo en som heter power også, som rapporterer watts, så det er jo ikke krise)
  9. ruant

    Heatit Z-TRM2fx

    Har for både 1,2,3 og 4.
  10. ruant

    Heatit Z-TRM2fx

    Har fått opp begge to nå. Måtte resette og inkludere noen ganger før alt av underdevicer kom inn. Fikk ikke til å remove, så måtte resette termostaten og remove bad node i homeseer. Manglet associations på den ene, men satt det opp likt som på den andre. Og så kom det inn data. Alt funka kjempe fint ett par timer. Nå kommer ikke temperatur data inn. Har satt opp polling hvert 5 min på alle. Volt, watt og kWh funker fint, men temperatur 3 har ikke blitt oppdatert på 24 timer nå. Noen andre som har opplevd dette?
  11. ruant

    Heatit Z-TRM2fx

    Ja, det var 96.000 noe. Men hva betyr det egentlig? Får se om man får liv i nummer to etter jobb idag også da. ?
  12. ruant

    Heatit Z-TRM2fx

    Takk for denne tråden. Fikk montert to fx nylig og har slitt en hel del. Fikk endelig kontakt med den ene vertfall nå i kveld etter å ha lest alt som stod her. Driver nå og oppdaterer fw ota til den ene. Litt off topic, men hvor langt skal denne count'en gå når man oppdaterer via homeseer web interfacet? Er det bytes sendt? Er oppi 30.000 nå.
  13. Fint med forskjellsbehandling ? Hadde en lengre samtale (mer monolog) ned noen på chat'en. Måtte betales moms var vel det som ble repetert fra personen/roboten i andre enden. Spurte om 350kr fri toll/moms grensa, Samt at det ikke står en eneste plass i kravene som man godtar at det må være norsk selskap man kjøper fra. De avsluttet chat monologen min uten å gi meg noe skikkelig svar på de to siste...
  14. Er det noen som har fått gjennom homeseer lisensen? Orgnummer problematikken..
  15. Er den jeg kjører også. Funker fint. Hvert register/coil dukker opp som en "enhet"(subenhet?) under modbus'en i device listen. Og oppfører seg helt likt, får til og med sendt endringer over i InfluxDB via mqtt, så jeg får ut fine grafer i Grafana.
  16. Onsdag 29.mai Heatit Z-TRM2fx Hvit Z-Wave termostat 2900W 13A https://www.elektroimportoren.no/dagskupp-onsdag/dagskupp-onsdag/document.html Fredag 31.mai Diverse Philips Hue https://www.elektroimportoren.no/dagskupp-fredag/dagskupp-fredag/document.html
  17. Sorry at Guiden jeg sa jeg skulle lage kokte ut i ingenting, gikk i glemmeboka dessverre. Når det gjelder valg av adapter så tror jeg det ofte er lurt å legge noen tiere ekstra på bordet og kjøpe noe hakket opp fra det billigste på Ali. Har en kollega som kjøpte en billig sak på Ali og den funka dårlig, alt funket fint når han fikk en som faktisk funka. Så slik jeg ser det så er det å få tak i en skikkelig fungerende adapter. Viktig også at koblingen blir gjort riktig fra adapteret og anlegget. Jeg fant dette koblingsskjemaet for FTDI Modbus adapteret jeg har: (https://community.openhab.org/t/modbus-and-system-air/6212/62) Innstillingene for å kommunisere med anlegget finner man via kontrollpanelet. Det varierer nok fra model til model hvordan kontrollpanelet er, men for meg, VSR300, så er det; Service -> Funksjoner -> Modbus -> Innstillinger Disse må da altså inn i Modbus plugin'en i Homeseer: Når det gjelder Register og Coil oppsettet varierer det også fra modell til modell slik jeg har sett det. Her er de jeg har satt opp for mitt VSR300 anlegg: Holding Register: Input Register: Coil: Det funker fint å styre enhetene fra Homeseer direkte, men via Google Assistant så funka det ikke optimalt å ta det "direkte" mot homeseer. Dette fordi det man må si og tilbakemeldingene blir veldig ulogiske. Måten jeg løste dette på var å bruke IFTTT, som man da kan sette opp til å agere på egen definerte fraser. IFTTT kan kjøre Homeseer Events, så da er det bare å lage Events over en lav sko som gjør det man vil. F.eks har jeg satt opp flere for å sette ventilasjons hastigheten, så nå kan jeg si "Set ventilation speed to normal", har da laget en event som setter riktig verdi via modbus: Når jeg satt opp hele greia brukte jeg endel tid på å finne ut av instillingene jeg skulle bruke, for jeg viste ikke om at det stod tilgjengelig i kontrollpanelet. Det sammen med hvordan register og coil greiene funka. Her brukte jeg Simply Modbus Master (http://www.simplymodbus.ca/download.htm)
  18. Har du liste over registerene for enheten din? Dette er for mitt aggregat: http://catalogue2.systemair.com/FileHandler.axd?hash=Zo8AJ4QBfhYDE2J19vSYpQ!!
  19. Jeg hadde en RJ45 plug på siden av aggregatet som jeg kobla meg til. Jeg har SAVE VSR 300. Mulig det er forskjellig fra model til model.. Og det ble installert 2016, så mulig samme model har endret seg også (hvertfall de PDF'ene jeg har funnet nå samsvarer ikke helt med slik jeg husker papir utgaven jeg har) Mange år siden jeg har hatt Esxi installert på noen av serverene her, så usikker på hvordan det er å binde usb enheter fast til en VM.
  20. @bio Skal få skrevet en guide slik jeg har gjort det iløpet av jula (er meldt skikkelig dritvær her jeg bor uansett) Jeg kjøpte en slik en: https://www.ebay.com/itm/FTDI-USB-RS485-WE-1800-BT-CABLE-USB-TO-RS485-SERIAL-1-8M-WIRE-END-with-LED-Light/183513568705 Og satt på en RJ-45 plugg i enden. Har ikke vært borti Modbus så mye før jeg heller, men etter litt prøving og feiling så gikk det. Jeg har HomeSeer pc'en (kjører windows) stående oppå aggregratet, ettermontert lofts variant jeg har, så jeg har koblet anlegget rett i homeseer pc'en. Forresten så fikk jeg til å styre anlegget fra Google Home i natt. Ikke helt 100%, ble litt vell rotete oppsett syns jeg, men er kanskje slik det er vanlig å gjøre det i HomeSeer (er ganske fersk på HomeSeer også). Så det ble en virtuell device, som dimmer. Som så en event ligger og lytter på den virtuelle device'en. Som da igjen skriver til modbus (siden event hadde tilgang til å skrive til modbus "enhetene") Så nå kan jeg si "Hey Google, Set ventiliation speed to 1" (som da er low), eller 2 eller 3 (normal, high) Kvitteringen tilbake fra Google Home og Assistant er "Setting ventilation speed to 1% brightness" ? Så ikke helt ok tilbakemelding, men men. Optimalt så hadde det vel vært mulig for HomeSeer å sette Low/Normal/High som verdier, og at GH/Google Assistant fikk disse verdiene og skjønte det. Da kunne man jo ha sagt "Het Google, Set ventilation speed to low" Men det ser ikke ut til å fungere (har prøved å sette den virtuelle device'en til å ha slike verdien uten at det funka) Om det er integrasjonen mellom HomeSeer og Google eller om det bare er Google som ikke har støtte for dette vet jeg ikke. (Men slik jeg har skjønt det så er integrasjonen mellom HomeSeer og Google ikke 100%??)
  21. Jepp Har også prøvd å sette den som light, uten at det hjalp
  22. (Litt usikker på hvilken del av forumet jeg bør poste dette, så admin får heller flytte til bedre egnet område om denne plasser en helt feil) Har Villavent ventilasjons anlegg som jeg har koblet meg til via Modbus. Bruker Modbus plugin'en som er tilgjengelig i Homeseer, har lagt til diverse temperatur sensorer, og vifte hastighet. Disse dukker opp rett under modbus enheten: Jeg kan fint endre vifte hastigheten ved å klikke på "Low", "Normal" og "High" (disse er det jeg som har lagt til, med verdien som må sendes til villevent for de respektive nivåene) Har prøvd å sette "Control Use:" til mye forskjellig, men får ikke opp noen av disse temperatur sensorene eller fan speed i Google Home. Er det noen som har vært borti dette før? Og forhåpentligvis fått det til å fungere. For å nevne en ting, så får jeg opp selve Villavent enheten (sålenge jeg ikke fjerner "Voice command" fra den), men ingen av "under-enhetene" dukker opp, samme hva jeg gjør.
  23. Her var det mange tips Tenkte ikke på at z-wave enhetene blir offline, men det vil si at jeg må få inn z-wave enheter på alle kursene. Noe jeg langt ifra har idag. Noen kurser går jo bare til en ting også (oppvaskemaskiner, ovn, mikro, osv) Lurer kanskje på om jeg skal leke litt med Raspberry Pi og koble noe på hver av sikringsbryterene. Nå i starten er nok det billigst da jeg uansett har en raspberry pi som skal inn i sikringskapet for utlesing av data fra måleren. Hvis det er lov å montere en liten ledningsstump på hver av sikringsbryterene? Usikker på reglene hva man har lov til å putte inn av hobby elektronikk i ett sikringskap?
  24. Har fundert på dette litt i kveld. Og kom frem til to mulige løsninger. Magnet kontakt under hver sikring og lime på en magnet på bryteren. På en eller annen måte få bryteren til å lukke en krets for så å lese av via raspberry pi og gpio pinnene. (en per sikring) Kanskje noen har andre idéer om hvordan enklest sjekke om en sikring er gått?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.