Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

HWal

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

HWal sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Som tidligere E-verksansatt synes nå jeg at spenningsverdiene er interessante. Over tid kan de ha betydning for utstyrets levetid. Logger for øvrig fra Kaifa-måler. Det var litt morsomt å se et sprang i spenningene, og så få bekreftet fra everket at det skyldtes regulering av trafo i sekundærstasjonen.
  2. Hei igjen, Her er messages fra siste timeskift. Først Liste3, så 4 x Liste1, så Liste2. Meteret mitt er Kaifa MA304H3E 3-fase. CoolTerm Capture 2019-01-29 20-00-10.txt
  3. Er litt usikker på hva du ønsker, er det telegrammene fra Kaifa på hex-form?
  4. Hvis jeg kunne valgt noe mer enn det som kommer ut av min Kaifa måler i dag, så hadde fasespenningene mot jord kommet på listen.
  5. Hvilket utstyr er det som viser nettfrekvensen?
  6. Hei, Her er de tre telegramtypene jeg får fra min Kaifa måler (BKK - trefasemåler). Liste1 er 41 bytes, kommer hvert 2. sekund. Liste2 er 123 bytes, kommer hvert 10. sekund. Liste3 er 157 bytes, kommer 10 sekunder over hver hele time. Øverste del av telegrammet er HEX verdiene, nederste del er den dekodete versjonen. Har for ordens skyld erstattet måler-ID med x'er. Mvh Helge. CoolTerm Capture 2018-12-03.txt
  7. Hei, I følge den norske HAN-spesifikasjonen blir de tre siste sifrene i energien desimaler (etter komma), og enheten kWh. Da blir det rene tallet, hvis det skrives ut som en streng, uten desimaltegn, altså Wh og ikke kWh. Legger ved et bilde av hvordan tallene kommer ut på HAN leseren min (se nede på s. 16 i "The easy way" - tråden).
  8. Hei, jeg har laget et par programmer for Arduino og ESP8266/NodeMCU V3, for å lese data fra AMS-måler. De er kun laget for Kaifa-måleren som BKK bruker, i mitt tilfelle MA304H3E 3-fase. Foreløpig har datafangst fra måleren vært i fokus, automasjonsdelen har jeg ikke gjort noe med. https://github.com/HWal/ESP8266_HANReader skriver til seriell monitor, og bruker mye av koden som BKK har lagt ut for Raspberry Pi. https://github.com/HWal/ESP8266_HANReader_Web sender data til en enkel webside. Dekoding av telegrammene er her gjort enklere, med færre programlinjer. https://github.com/HWal/Meter_Pulses leser LED-blink fra måleren, og regner ut aktiv og reaktiv effekt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.