Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

PatrickL

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

PatrickL sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det kommer nok. Må bare få vekk det gamle først. Har jo ca 3 meter ledig plass i skapet snart til mer utstyr.
  2. Da ble løsningen å bruke cyber monday tilbud på elektroimportoren og kjøpte meg xcomfort på 25% og sensio gateway. Dette er i hvert fall 100% kompatibelt med elko rammer og skapet mitt i dag. G har mulighet for å bygge ut med zwave om jeg ønsker.
  3. Jeg har ikke noe nå, IHC, men har litt litt opphengt i z-wave, men vurderer vera plus, fibaro hc2 eller homey. Fordelen med vera plus og homey er jo zigbee og 433mhz i tillegg på homey. Da kan man jo få rimeligere sensorer. jeg har ingen sensorer nå som kan brukes. så blir jo nesten som å begynne på nytt. med knx må jeg kable hele huset på nytt med knx kabel i stedet for cat5 kabel. Så er det å finne utstyr som passer i "elkoramme" eller lignende til z-wave, eller 433mhz. Fibaro virker genialt på Gui og WAF. Jeg trenger jo trykkknapper i tillegg til app. og der er det svært lite som passer i 55mm rammer. har du noen forslag? Ellers på zwave så sa elektriker at jeg kan bruke switch 2 til varmekabler så fremt jeg har en "ball" romføler eller aeotec romføler. Så da er det jo noe greiere. Da blir det 700 for 2 soner varmekabler pluss 1300 i sensorer. Så ca 1000kr per sone. har 7 soner. Desverre så er jo alt tilpasset som piller, men brytere har jo ikke akkurat noe særlig utvalg.
  4. PatrickL

    Bytte til Z-Wave

    Jeg vurderer å bytte ut mitt eksisterende anlegg med z-wave. Jeg har en del utfordringer som jeg håper dere gode medlemmer kan hjelpe meg med. Per nå har jeg IKKE strøm til der lysbrytere/dimmere står. Det er fordi jeg har IHC(gammel versjon av knx lignende system) Utfordringen her står på varmekabler. Jeg har nå 7 soner med varmekabler og alle termostatene er montert på skinne i sikringsskap. Disse må byttes da minst 3 av de er defekte. Siden jeg heller ikke har strøm i noen brytere så skal jeg ha 6 rom med dimming. Dimmer må monteres i skap og knapp må stå på samme sted som nå. Jeg har cat5 kabel til alle brytere i dag (elko rs16 brytere). Kan dette brukes og kobles til i sikringsskap? Om ikke hvilke brytere anbefales til dimming? Så skal jeg ha 8 brytere for av/på til soverom (4), gang, vaskerom, toalett og utelys. Da må jeg jo ha evt pile i takboks på rommene OG bryter på vegg (ikke strøm i bryter der heller) Hvilke produkter vil dere anbefale for de forskjellige tingene? Fibaro/Nexa/Aeotec eller annet og hvilke modeller? 5 av 6 dimbare lys er LED 6 av 8 av/på brytere er LED og 2 av 8 er halogen/glødepære. Hvilket system anbefaler dere for styring av enhetene? Fibaro, Home Assistant, FutureHome, Openhab, Vera Plus, Homey eller hva annet er anbefalt? Finnes det app (helst på norsk) man kan bruke med dette systemet? Til å styre scener/event? Takk på forhånd for svar!
  5. PatrickL

    Bytte til smarthus

    Har søkt litt på KNX og det virker jo som om at dette er arvtakeren til IHC. knx = ihc versjon 2.  Her er forresten et bilde av skapet mitt. I forhold til bilder på Google av knx så ser det ganske likt ut som ihc. Er forøvrig fra 1999 Ut i fra hva jeg ser i skapet så har jeg. - 7 termostater til varmekabler - 6 dimmere til spoter - I/O interface - ihc controller - ihc input 24 (tror dette er til brytere)
  6. PatrickL

    Bytte til smarthus

    Har søkt litt på KNX og det virker jo som om at dette er arvtakeren til IHC. knx = ihc versjon 2. Her er forresten et bilde av skapet mitt.
  7. PatrickL

    Bytte til smarthus

    Begynner med å forklare litt hva jeg har nå. Jeg har per dags dato et IHC system fra thorsman/schneider Det vil si at jeg har masse releer og en PLS lignende greie i sikringsskapet. Jeg har cat5 kabel til alle brytere i huset som er fjærbelastet. Det går altså ikke 230v til noen brytere. Skapet mitt nå har ca 150 rekkeklemmer.' IHC anlegget er fra 1999 og begynner å skrante, det er msdos med seriellport som gjelder her, og at må kodes der. Jeg har som mål å styre 6 soner med varmekabler. jeg må ha nye termostater pga noen av de jeg har er ødelagt(konstant 35 grader) 5 soner med spotter Utelys Bevegelsessensor på vaskerom Litt taklamper osv Etter hvert skal også resten av huset byttes ut til nytt system. Jeg vurderer nå å bytte. Elektrikeren min er godt kjent med x-comfort, men jeg synes det er litt skummelt å velge pga det er lukket og man binder seg til ett system og leverandør. Det jeg vurderer er: Fibaro Home Center 3 X-comfort Home assistant Futurehome Aeon Labs Z-stick ed openhab eller home assistant. Jeg vet ikke hva som er greiest. Det som jeg er litt skeptisk med til x-comfort er at hub koster ca 11.000 Fordeler med feks z-wave er at det er flere leverandører. JEg vurderer og å kunne bruke 433 utstyr til enkle ting som lamper og romfølere. Jeg blir SVIMMEL av så mange systemer og protokoller. Ja de blandes konstant. jeg har gjort det flere ganger over allerede. Kan dere smarte mennesker hjelpe meg litt på vei her i denne smarte jungelen?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.