Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Haggis

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Haggis sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Haggis

    easeeSeer(HS4)

    Hei! Flott med Easee plugin. Har lastet ned denne og den installerer og autentiserer fint. Men den finner bare 1 av 2 ladere. Er dette kjent sak? I så fall - noen løsning i sikte?
  2. Støttes! Men du trenger også en løsning for å vite når releet skal skrus av og på. Det er årevis siden jeg prøvde ut Futurehome (som du bruker), men mener å huske at hvis du har en temperatursensor på rommet (f.eks. Fibaro Motion Sensor), kan denne brukes automatisk av systemet. Ulempen med denne løsningen er at hvis smarthuben din er nede, vil ikke varmestyringen heller funke. Det kan få ganske kjipe konsekvenser, f.eks. hvis releet er av når du er på ferie og huben dør. I så fall vil ikke varmen komme på igjen av seg selv før huben er oppe og går (som kanskje kan kreve manuell inngripen på stedet). Evt. motsatt at varmen går på full guffe og du kommer hjem til badstue. Det finnes egne Z-Wave termostater, f.eks. SRT321. Har brukt denne en stund i HomeSeer, og det funker greit. Og hvis HomeSeer er nede, fortsetter termostaten å styre varmen mot angitt temperatur. Nylig har jeg byttet ut mine SRT321 med Heatit Z-Temp2. Ikke la deg lure av at det står at disse er for vannbasert varme. De funker like godt for panelovner. Disse er litt penere enn SRT321 og reagerer kjappere på kommandoer (de lytter hele tiden (Z-Wave FLIRS teknologi), i motsetning til SRT321 som våkner med angitt intervall). Usikker på om SRT321 eller Z-Temp2 støttes av Futurehome, men det kan du jo sjekke selv
  3. Hei, Har du kommet noe videre med denne saken? Jeg installerte en rekke av samme type dimmer for et par uker siden, og har hatt betydelige stabilitetsproblemer. Jeg fikk noe bedret oppførsel etter oppgradering fra firmware 1.10 til 1.13 på dimmerne (fikk denne tilsendt på mail fra produsenten), men likevel har jeg opplevd at dimmere etter timer til dager slutter å reagere på kommandoer. Har også opplevd en dimmer som hver gang den fikk en kommando (f.eks. dim til 50%) gjorde noe helt tilfeldig annet (f.eks. dim til 7% eller skru av). Problemene med hver enkelt dimmer løser seg alltid ved å kutte sikringen et par sekunder, men det er åpenbart ikke en holdbar løsning. Tenker det kanskje kan være samme rotårsak her. Merk at jeg bruker Homeseer, ikke Homey, men hvis det er feil med selve dimmerne vil jo de oppføre seg dårlig uansett hvilken smarthussentral du bruker.
  4. Hva med en NodeMCU som styrer en servo som du kan programmere til å dra i snoren ved behov? Finnes godt med eksempelkode for servostyring på nett. Litt Petter Smart, men enkelt og greit og trenger ingen elektriker :)
  5. Og der har Tibber meldt tilbake at feilen nå er rettet. Imponerende responstid!
  6. OK, da er det APIet som regner feil. Melder videre til Tibber
  7. Hei! Flott plugin, som jeg vil få mye glede av når jeg blir mer varm i trøya i Homeseer (er i min andre uke så langt...)! Gleder med til Tibber-Pulse-integrasjon også kommer på plass! Installasjonen gikk greit (bortsett fra at jeg var nødt til å sette Home ID = 1, ikke 0 som forventet - koblet opp huset hjemme, som ble opprettet lenge før hytten, og dermed burde være "first home" og id 0). En fin forbedring her, som ville fjernet mulige oppstartsvansker, hadde vært om du kunne hentet ned de ulike hjemmene fra APIet, og erstattet tekstboksen for Home ID med en dropdown som viste adressene. Jeg lurer forøvrig på om jeg har funnet en bug i beregningen av ukentlig forbruk. Tallet for uke 45 under (615) ser ut til å utelate søndag 11.11. Det rette svaret hvis du summerer alle dagene i uken skulle vært 716 kWh. Det hjelper ikke å trykke refresh now. Kjent sak?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.