Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

hce

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av hce

  1. Ja, da er det litt forskjellig oppførsel tydeligvis. Det var ihvertfall lett å endre til å få playlist til å fungere på mine. Noe for nye brukere å være obs på. Fungerer ihvertfall fint nå med timer og mode. Neste steg er å involvere sonosen og beveglesessensor 🤓 Oppdatering: i appen kunne jeg skru på at den skulle vise demoprogram, antagelig derfor demo mode ikke gjorde noe hos meg.
  2. Interessant, Movie-knappen starter siste valgt Effect hos meg. Jeg har RGBW lenken med 400 LEDs, oppgraderte akkurat til siste firmware release 2.8.4. Edit: Effect og Movie, kan det være to sider av samme sak? En Effect med "animasjon" er en Movie? Fra API-dokumentasjonen: Mode can be one of: off - lights are turned off color - lights show a static color demo - demo mode, cycles through pre-defined effects effect - plays a predefined effect movie - plays an uploaded movie playlist - cycles through playlist of uploaded movies rt - receive effect in real time
  3. Hva gjør egentlig de tre knappene Movie, Effect og Demo? Movie-knappen ser ut til å starte hva jeg har valgt som Effects i Twinkly-appen, Effect-knappen starter Pale Rainbow hos meg, og Demo-knappen gjør ingenting. Ønsker meg litt info rundt hva knappene egentlig skal gjøre? Og jeg lurer på om det er mulig å få knapp/funksjon for å starte lagret Playlist? Ser ut som med litt hacking at å bytte til playlist skal være mulig via https://xled-docs.readthedocs.io/en/latest/rest_api.html#get-led-operation-mode Svarer meg selv litt, la inn følgende endring i scriptet: hs.WriteLog("Twinkly", "Added button 5: " & hs.DeviceScriptButton_AddButton(devID, "Playlist", 105, "Twinkly.vb", "ButtonPress", "Playlist", 1, 5, 1)) Og flyttet Off-knapp til nummer 6. Tror det fungerte greit. Takk for script @Moskus
  4. Problemet her er alltid på for folk som ikke er vant med slikt lys, de vil antagelig skru av strømmen når de forlater et rom. Ergo ønsker jeg direktekoble de lyskursene som har Hue-pærer på seg, og installere smart-brytere istedenfor. Så kan folk som ikke er vant med slikt lys bruke det som før.
  5. Her kommer det gode innspill på rekke og rad, tusen takk. Jeg hadde ikke tenkt å kutte strømmen til Fibaro-enhetene, det har jeg skjønt ikke er lurt. Jeg har idag la oss si 10 lyskurser som har Hue-pærer, disse kursene henger bak gammeldagse dimmere og brytere. Jeg ønsker alltid ha strøm på til Hue-pærene, men erstatte gamle brytere/dimmere med smarte brytere istedenfor. I tillegg har jeg litt 12 V spotter, her ønsker jeg bytte over til Fibaro dimmer 2. Denne biten er ganske rett frem. Det jeg vurderte var om det kunne være en løsning å sette Fibaro + bytte bryter til dobbel fjærbelastet. Problemet er at jeg alltid vil ha strøm til Hue-pærene. Ergo lander jeg nok på at Hue-lyskursene skal få brytere fra Vimar (ZigBee), og 12 V spotter få Fibaro dimmer 2 + dobbel fjærbelastet bryter.
  6. Takk for innspillet, det var et godt tips jeg ikke hadde tenkt på selv. Viktig med to brytere på alle Fibaro-dimmere jeg setter inn ja, så kan man bruke knapp 2 til noe lurt.
  7. Det var ingen dum løsning, litt synd å miste mulighet for to knapper såklart. På advanced control "State of device after a power failure" kan man kun velge "off" og "last state", synd det ikke er en "on". Men HS3 kan nok hjelpe til her vil jeg tro. "Problemet" mitt er egentlig at jeg har en del Hue-pærer, og ser etter måter å få kontroll på de klassiske strømbryterene. Da tenkte jeg at kanskje en Fibaro Switch til de kursene og Fibaro Dimmer 2 til noe resterende 12 V spot løsninger. Tror jeg kommer til å ende opp med å direktekoble strøm til Hue-pærer (alt er taklys), og gå for slike Vimar-brytere for kontroll av disse.
  8. Jeg er helt ny med HS3, Z-Wave og hjemmeautomasjon, så mulig det er noe fundamentalt jeg ikke har fått med meg. Har HS3 versjon 3.0.0.435 kjørende på Linux, med Z-Wave plugin versjon 3.0.1.248 installert. Får fått opp dimmer 2 i HS3 (brukte HomeSeer-skolen del #3 og #4, super guide!), og fikk da 11 devicer. - Power - Scene Activation - Watts 1 - kW Hours 1 - Application Status - Switch Multilevel 2 - System Notification 1 - Power Management Notification 1 - Heat Notification 1 - Switch Multilevel 1 - Fibaro Switch Fibaro dimmer 2 kjører firmware versjon 3.5. Styring av dimmer med Off, On og Last knappene fungerer fint fra HS3 GUI. Det jeg lurer på er hvordan kan hele kontrollen av knappene på fibaro overføres til HS3? I teorien ønsker jeg at kun dimming skal styres via bryteren, helt av skal styres på en annen måte. Jeg ønsker ikke at knappen på veggen skal kunne bryte strømmen helt. Edit: i praksis ønsker jeg nok å gå for Fibaro Switch, men kjøpte en dimmer 2 for å ha litt mer funksjonalitet å teste med. Kan Fibaro Switch oppføre seg annerledes på dette punktet?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.