Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

ReidarRoen

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av ReidarRoen

  1. Takk for tilbakemelding. Får vel da la fornuften styre og la det være, men må da finne på noe annet å drive med i Jula.
  2. Bor i liten leilighet på 80 m2 med vannbåren gulvvarme. Kostnaden for varmen er inkludert i felleskostnadene, men er et årsoppgjør med utgangspunkt i virkelig forbruk (ISTA målere for vann og varme). Har Homey Pro som i dag stort styrer lys i alle rom (automatisert ved sensorer - alt lys er LED). Videre er også markise, terrassevarmer, vær/klima måling, «lyd og bilde» løsning, vaskemaskin, tørketrommel og kaffemaskin tilknyttet Homey, men ikke noe videre automatisering eller måling av strømforbruk på noe av dette. Bil-lading er foreløpig også på «fellesen» med årlig avregning (er måler ved hvert punkt, ikke smart ladeboks). Ser at noen har «smartifisert» vannbåren varme ved å installere løsning for det (Heatit Z-Water og Z-temp2). Om jeg skulle gjort tilsvarende krever det en investering på minst 8.000, og mye mer hvis dette ikke er noe jeg kan fikse selv. Er noe slikt da bare «nice to have» (for en som synes det er morsomt å drive med slike ting) og egentlig bare tull å bruke penger på? Dagens løsning vet jeg ikke så mye om annet enn at den funker, og at det er trådløse termostater som dekker 7 soner. Bilde av dagens løsning vedlagt.
  3. Hei! Jeg bruker Tibber, appen som handler billig og fornybar strøm på en smart måte. Tibber gir deg full kontroll over strømforbruket og har ingen bindingstid. Test det ut du også, så får både du og jeg 500,- kr til å handle smarte dingser for. Bare klikk på linken under, takk! https://invite.tibber.com/8ken5xt2 (brukt) Ny link pr. 06.07.22 - https://invite.tibber.com/20x7jun1
  4. Fungerer ned appen Yale Access - https://homey.app/en-us/app/com.yalehome/Yale-Access/
  5. Da kom det en ny Homey app fra Assa Abloy, og du kan skippe SmartThings, sjekk og installer fra https://homey.app/no-no/app/com.yalehome/Yale-Access/
  6. Går via SmartThings i skya (app på iPhone/iPad - trenger ingen hub) og Homey appen SmartThings Hub (Homey Community Store). Du finner mer om dette på https://community.homey.app/t/yale-doorman-l3-and-homey-support/49505
  7. Fungerer problemfritt her. Status og aktiviteter oppdateres med en gang i appen (og videre til Homey). L3 og Connect plassert ca. 2m fra hverandre med vegg i mellom. Installert juni i fjor og fungert problemfritt så langt.
  8. Takker nok en gang. Da blir det testing i jula 👍🎄 Siste (25/12): Kan bare bekrefte at jeg fikk det til, og det fungerer!
  9. Okey, interessant. Hvilken Homey app bruker du?
  10. Takker. Da blir nok en tur ut i juletrafikken for å fikse ny "boks". Ser at den nå er Aeotec Smart Home hub som gjelder.
  11. Ja, men da via SmartThings? Merkelig det ikke finnes direkte integrasjon Yale L3 <-> Homey.
  12. Selger HomeSeer lisens da jeg har flyttet fra bolig til leilighet og ikke har bruk for denne type heftige smarthus løsning lenger. Består av: - HS3 lisens - HS4 upgrade lisens - JowiHue lisens (ZigBee, ca. $40) - Z-Wave (ingen tilleggsavgift) Pris: Kr. 700,- HS4 lastes ned fra https://homeseer.com/current-downloads/ Kan kjøres på Windows eller Linux maskin (også Raspberrry Pi - Veldig billig og grei plattform å starte med, enkelt senere og oppgradere). Overføring av lisens koster ca. kr. 250,- ($30). Dette kommer i tillegg og dekkes av kjøper. Mer informasjon om dette på https://homeseer.com/support-home/ (bunnen av siden).
  13. Fikk installert L3 i ny leilighet, juni i år. Fungerer perfekt, men savner integrering mot Homey eller HomeKit. Ikke vært behov for å bytte batteri enda, og har kjørt en SW-oppdatering uten problemer. Er connect-modulen plassert langt unna låsen (ok forbindelse)?
  14. To nye "bokser" mottatt i dag. HS4 surrer og går samtidig i bakgrunnen og driver uproblematisk med sitt (automasjoner). Det bare fungerer! Likevel alltid morsomt med noe nytt (for testing og utprøving). Homey bridge for testing og første møte med Homey (ja, skyløsning...). Venter imidlertid fortsatt på invitasjonskoden 😠 (beta). TaHoma switch blir nok værende for styring av markiser og terrassevarmere. Allerede oppe å går med integrasjon mot HomeKit 😃 (fungerer).
  15. Smarthjemproduktene fra elektromateriell-leverandøren Elko blir kompatible med den nye, åpne smarthjemstandarden Matter. Les mer om dette her.
  16. Tror du må bruke Yales Smart Hub for å få det til, men ikke helt sikker. Selv har jeg dette integrert med Apples HomeKit via Homebridge og Homebridge-Verisure plugin på PC med Win10 (mange bruker Raspberry Pi). Alt annet (lys, røykvarslere, bevegelse-, dør- og lekkasje-sensorer m.m.) har jeg også integrert med HomeKit via forskjellige plugins i Homebridge. Har Hue og deCONZ, og bruker Homeseer HS4 for automatisering. Ganske fornøyd med løsningen, men krever litt innsats (som Moskus skriver).
  17. Har flere av disse og fungerer utmerket. Ser du mangler "devicen" som viser hvilken knapp som sist ble trykket på. Vet ikke hva det kan skyldes, men kanskje bare prøve å slette knytningen til pærene i Phoscon og sette den opp på nytt (slett den i HS, så kommer den opp på nytt via JowiHue).
  18. Har fikset dette pr. følgende: Yale Doorman -> Verisure Vbox Micro og Smartlock modul (ikke alarmselskap) -> homebridge-verisure -> HomeKit (med automatisering for låsen til virtuelt device fra HS3) -> homebridge-homeseer-plugin-2018 -> HS3 (med virtuelt device for låsen, locked/unlocked). Finnes kanskje mer elegant løsning, men dette fungerer. Bruker videre HSBuddy i HS3 for automatisk låsing/åpning etter som vi kommer og går. Har også testet dette ved "geofencing" i HomeKit, men synes det fungerer bedre med HSBuddy.
  19. Kjører HS3 Linux på en Raspberry Pi 3 Model B+. Valgte dette fra starten av som en enkel og billig plattform å starte på. Har egentlig fungert veldig bra, men lurer nå på om jeg skulle gå over til en PC m. Win10. Noen årsaker til dette: 1) Ser at Pi til tider blir tungt belastet, 2) relativt sårbar i forhold til at alt lagres på et SD-kort og 3) sliter litt med Linux (aldri brukt før nå). Har foreløpig ca. 60 noder og 6 plug-ins aktive, og det blir flere etter hvert. Lurer derfor på å gå over til PC/Win10, men er usikker på hvilke fordeler og ulemper dette i tilfelle innebærer. Noen erfaringer eller innspill i forhold til dette?
  20. Noen som har testet denne - link? Har en ZigBee røykvarsler som blir "borte" i deCONZ en gang i blant, og mistenker det er p.g.a. av avstand. Denne signalforsterkeren ville i tilfelle være en billig løsning for å fikse på det.
  21. Finner på nettet at det i går kom en ny rel. av JowiHue, 2.0.3.2 - http://bit.ly/2G0xhpZ. I HS3, PLUGINS-Manage, kommer det ikke frem at det er noen ny versjon. Noe jeg ikke har fått med meg eller misforstått?
  22. Supert og takk Hillmar! Da regner jeg med at brikkene faller på plass for elektrikeren til uka.
  23. Skal installere Fibaro Roller Shutter 2 til en markise med gammeldags mekanisk bryter på vegg (dvs. kablet styring - Somfy motor). Når jeg ser på hvordan det er koblet på gammel bryter og sammenlikner med koblingsskjema fra Fibaro mangler det kobling av en ledning (hvit ledning markert med gul strek på bildet). Min elektriker er ikke veldig oppegående på «smarthus bokser», og jeg må som regel fortelle han helt konkret hva han skal gjøre. Har ikke spurt han om denne greia enda, men kommer til uka. Noen som har råd/info/tips å komme med? Sent from my iPad using Tapatalk
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.